Kirakók a fa alá

Családi puzzle

2016. december 8.Zsani

cimkék: játék karácsony

ezeregyA kirakózás sok mindenre jó. Egy jó puzzle társaságában játék a tanulás. Fejleszti a koncentráció, a finom motorika, és az ábrázolás felismerését (ami előkészíti a betűtanulást) a kicsik esetében, a nagyok pedig  csiszolhatják a türelmüket, kreativitásukat, sőt az ismereteiket is fejleszthetik, most meg is mutatjuk, hogy hogyan!
A Djeco (ejtsd: dzseko) játékokért valójában nem csak a gyerekek, de titkon a felnőttek is megőrülnek. Nem csoda! A francia cég garantáltan a legjobb minőséget nyújtja, emellett strapabíró anyagból készült szuper izgalmas játékai vannak és nagyon különleges módon dobja fel a puzzle műfaját is! A csodás rajzokról nem is beszélve!

A Rakéta kirakó és a Fagyis kirakó a legújabb Djeco puzzle-jeink közé tartoznak. Legszembetűnőbb tulajdonságuk: a dobozaik! A különleges csomagolások egy-egy 16 darabos kirakót rejtenek az adott témában.

Rakéta kirakó

raketaA Rákéta kirakó doboza egy űrhajót formáz, és pluszban van rajta egy forgatható, kemény papírból készült üstökös is. Ez a doboz önmagában egy játék! Nagy a kockázata annak, hogy a kis lurkók már itt leragadnak és „csupán” a dobozzal kezdenek el játszani. De ha kinyitják, további kincset rejt a dobozka! Egy 16 darabból álló puzzle-t, ami azt a világot ábrázolja, amelyet egy rakéta utasa ismerhet meg, ha leszáll egy ismeretlen bolygón. Furcsa, de roppant kedves űrlények világát.

Űrkalandra fel! 3 éves kortól ajánljuk.

Fagyis kirakó

fagyisA Fagyis kirakó egy 16 darabos kirakó sok cuki cicával és finomabbnál finomabb fagylaltokkal. Akárcsak a Rakéta kirakónál, itt is nagy hangsúlyt fektetett a gyártó a csomagolásra. A puzzle egy fagyis buszban van elrejtve. A forgatható elem ezen a dobozon egy tölcséres fagyi, amivel bárkit megkínálhatunk! Szintén remek játék maga a doboz, hiszen egy komplett jégkrémárusító szettet kapunk. Belül pedig egy nyári hangulatú, édességet és jókedvet tartogató színes puzzle található.

Cicabolondoknak és fagyiőrülteknek tökéletes ajándék! 3 éves kortól ajánljuk.

Meglepetés kirakó – Sütemények

meglepetesAranyos manócskák birodalmát ábrázolja ez az édes puzzle. Egy hatalmas, habossütemény – házikó körül bolondoznak a kis lények. De vajon hány figura bújt el a képen? Megtalálod mindegyikőjüket? Ha kirakod a 24 darabos puzzle-t, megtudod. Vagy mégsem? Ennek a kirakónak a különlegességét a kis forgatható elemek adják, amiket ha odébb tolunk, megnézhetjük, mit rejtenek. Egy eper mögé bújt manó, egy falevél mögött játszó állatka…

Egy meglepetésekkel teli játék 3 éves kortól.

Vidámpark puzzle

vidamparkEgy igazi vidámparki fergeteget nehéz átlátni. Neked vajon sikerül? Ezzel a kirakóval próbára teheted magad! A 35 darabos puzzle egy színes vidámparki kavalkádot ábrázol, ahol változatos állatsereglet gyűlt össze: macik, mosómedvék, csibék, nyuszik és még sokan mások. Akár egy böngészőnél, itt is elmerülhetsz a színes képek gazdag világában, és a legapróbb részleteket is végig bogarászhatod.

Ülj fel az óriáskerékre, és nézz szét a vidámpark világában!

3 éves kortól ajánljuk.

Történelem korok - 350 db-os 6+

korokA kirakózásból lehetetlen kinőni. Fejleszti a kombinációs és motorikus képességeket, és játszva tanítja a gyerekeket. Igazán jó példa erre a Djeco történelmi korokon átívelő 350 darabos puzzle-je. Egyszerre kirakós, megfigyelő és böngészős játék. Ha elkészültél az időspirál kirakásával – mely belülről kifelé haladva ismerteti a történelem eseményeit az őskortól egészen napjainkig –, válassz egy tárgyat, vagy figurát a korongokról, majd keresd meg a helyét a történelemben! A játékhoz egy történelmi információkkal teli füzet is tartozik, amiből mindent megtudhatsz a világ jelentős eseményeiről. Tanulj az ókori görögökről, a Római Birodalom történetéről, a barbár viking harcosokról, Amerika felfedezéséről, Da Vinciről, A II. világháború eseményeiről, vagy az űrkutatásról! Igazán kreatív játék, igényes kivitelezésben.

6 éves kortól ajánljuk!

Ezeregyéjszaka meséi - 6+

ezerA puzzle-ök a kézügyességet is fejlesztik, ezért az iskolába készülődés időszakában érdemes rákapcsolni a kirakózásra. A történelmi puzzle-höz hasonló elven működik az Ezeregyéjszaka tematikájú kirakós is. Nem véletlenül, hiszen ez a puzzle is a Djeco terméke. A játékban találsz egy posztert, ez segít az első fázisban, a puzzle kirakásában. Ha elkészültél, sincs vége a játéknak. A kirakott képet egy tárgyakat és mesehősöket ábrázoló sáv keretezi. Válassz le belőle egy darabot, és kezdődhet a böngészés! Keresd meg a képen elrejtőzött apró tárgyakat! Ha szereted az Ezeregyéjszaka meséit, ez a kirakó tökéletes választás.

200 db-os 6 éves kortól.

Az emberi test - mágneses kirakó

emberitestNagy rajongói vagyunk a mágneses kirakóknak, mert az információk elsajátításához vizuális és gyakorlati segédeszközként is hozzájárul. Ha ti is így vagytok vele, akkor nektek szól a Janod mágneses kirakója. Az emberi test felépítéséről tudhattok meg mindent a segítségével. 18 információs kártya alapján építhetitek fel az emberi testet a belső szervektől a külsőkig haladva. Részletességéről mi sem tanúskodik jobban, mint hogy 76 darab mágneskártyát helyezhettek el a táblán. A kártyákon 10 különböző nyelven is megtalálhatjátok a testrészek megnevezéseit.

Nem csupán ifjú biológusoknak!

7-12 éves gyerekeknek ajánljuk.

Világtérkép puzzle bőröndben

vilagterkepA logikai gondolkodás és a memória fejlesztéséhez járul hozzá a Janod praktikus bőröndbe csomagolt puzzle sorozata is. Ebben a játékban most a világ térképét rakhatjátok össze. Nem csupán a kontinensek elhelyezkedését, de az egyes országok sajátosságait is megismerhetitek általa: az emberek sokszínűségét, kulturális különbözőségét, közlekedési eszközeiket, híres építményeiket, a földrészek honos állatait. Akár egy családi társasozást is kiválthattok vele, mert részletessége minden korosztályt elbűvöl, a felnőttek segítségével pedig tovább bővíthetőek a világ szépségeiről és változatosságáról szóló ismeretek. Lenyűgöző design és magas minőség teszi még szórakoztatóbbá.

6-9 éves gyerekeknek ajánljuk.

1000 db-os kirakók profiknak

allatA finom motorikus képességek és a memória fejlesztése könnyen párosulhat esztétikai élménnyel. Ékes példái ennek Kürti Andrea kirakói. Ezt a puzzle sorozatot a művészi kivitelezése teszi egyedivé és igényessé. Elég csak rákeresnünk Kürti Andrea nevére, hogy elálljon a lélegzetünk. Gyönyörű, összetett, aprólékos illusztrációi most puzzlea formában is elérhetőek. Az állatok rajongóinak mindenféle állatos, delfines, flamingós, papagájos, a mesék szerelmeseinek pedig Csipkerózsikás, Ezeregyéjszakás, Hófehérkés és Békakirálynős 1000 darabos formában. Tipikusan az a puzzle, amit érdemes bekeretezve a szoba falára akasztani. Varázslatos színei és mesebeli világa minden korosztályt magával ragad.

10-től 99 éves korig!

Frindt Julcsi és Udvari Orsi ajánlóját olvastad.