Kirakózz!

Elképesztő puzzle-ökkel dobhatod fel a szünetet!

Ha Gombóc Artúr nem a csokoládét, hanem mondjuk a puzzle-öket szeretné, akkor itt a Pagonyban biztosan boldogan sorolná, hogy milyen típusok a kedvencei. Mert bizony a kirakók terén is van már egy csomó fajta: a mágneses, a világítós, a kerek, a fiús, a lányos, a kicsi, a nagy, az üvegre tapadós, a kocka alakú, a művészi, vagy épp a pálcikás kirakó… Szeretnéd tudni, melyek a legkülönlegesebbek? Olvass tovább!

Az elmúlt hetekben egészen egyedi kirakókkal bővült az eddig sem szegényes készletünk. A Djeco formadobozos puzzle-jei, melyek nem csak kirakóként, de tetszetős gyerekszoba-díszként is funkcionálnak, újabb mesés képekkel bővültek. 24 darabos új kirakó A kis farkas és az Ázsiai elefánt, mely a kis ovisoknak lehet öröm, a 36 darabos Pillangó kisasszony és A bús képű lovag a 4 éves korosztálynak, az 54 darabosok, a Valliant és a sákány és a Tengeri paradicsom pedig az 5 éveseknek lehet jó mulatság. És hogy a nagycsoportos-kisiskolások se maradjanak szépséges kirakók nélkül, rájuk vár a Forma puzzle- Galaxis a maga 72 darabos kihívásával.


Hihetetlenül izgalmas, és abszolút új az a kirakó, amely jégkrémpálcákhoz hasonló lapocskákból áll. Egy-egy képet 8 pálcából kell kirakni és egy dobozban 6 kép található. Ha igazán nagy kihívást szeretnénk, akkor mind a 6 kép pálcikáit összekeverjük, és úgy állunk neki a 6 kép kirakásának. Így a legkisebbek gyakorolhatják a színek megkülönböztetését a keresgéléssel, fejleszthetik a finommotorikát és a problémamegoldó képességet is. A Puzzle Sticks Geometrikai állatok, Balerinák és Járművek témában kapható szuper cuki illusztrációkkal.

 


Szintén újdonság nálunk a hosszú puzzle: 30 darabból álló panorámakirakó, ami 1 méter hosszan nyúlik el a szobában, ha sikerül kirakni. Állatok a világból és közlekedés témában találhatod meg nálunk, első sorban a kiscsoportos korú gyerekeknek ajánljuk.


Sokan kerestek nálunk mostanában olyan kirakót, amihez van egy alap felület, amin egészében látható a kirakásra váró kép. Az új, mágneses puzzle-jeink pont ilyenek. Ráadásul az alap mágneses, így ott is maradnak a darabkák! Ez tehát egy remek utazós játék.
A 20 darabból álló Mágneses Puzzle - Varázslatos Unikornis és a Mágneses Puzzle - A Föld állatai a 4 éves korosztályt köthetik le egy hosszabb autó-, vonat-, vagy repülőút során. De akár egy vasárnapi főzőcske alatt is elbíbelődhetnek a gyerekek a konyhában akár egy hűtőgép ajtaján rakosgatva ki a képeket.


Szuper izgi, és a klasszikus kirakózástól teljesen eltér a vertikális puzzle sorozatunk, amit nem vízszintesen, hanem függőlegesen kell kiraknunk. Mit sem törődve a gravitációval, ez a kirakó megáll, egymáshoz és más felületekhez, akár ablakhoz vagy tükörhöz is tapad, új perspektívába helyezve a játék élményét. Ez a puzzle már a kisiskolásokra is gondolt 48 darabból álló képeivel, melyek 21x29 centiméteres felületet igényelnek a kirakásához. Kalózos, sárkányos, sőt még és unikornisos témák közül is válogatsz! De hogy a kisebbek se legyenek megfosztva az élménytől, 24 darabos verziónk is van, szavannás, és farmos változatban.


A 4 az egyben puzzle a legkisebbek számára készült a négy évszakot alapul véve: 4, 6, 9 és 12 darabos képek által ad lehetőséget a fejlődésre a kirakózással, illetve a képeket böngészve megtanít megkülönböztetni a tavaszt, nyarat, őszt és telet. Ugyanebben a típusú kirakóban van egy közlekedéses variáció is, egy 4 darabból álló helikopterrel, egy 6 darabos busszal, egy 9 darabos teherautóval, és a 12 darabos hajós képpel.
Abszolút fejlesztő játék a Korai tanulás 24 db-os puzzle - 123 állatkert, Alakzatok város és a Négy évszak témájú kirakó is. A puzzle-ök 24 nagy darabból állnak, hogy a kis kezek könnyen boldoguljanak vele. Remekül lehet vele egyénileg és társaságban is kirakózni, a végeredmény pedig egy szép nagy, 45cmX60 cm-es kép, mely telis-tele van hasznos információkkal, sok apró részlettel és böngésznivalóval, amikből sokat lehet tanulni.
A montessori alapelveinek megfelelően készült a Montessori Puzzle - Állatok eledele, Állatok kültakarója, Állatok élőhelye, és az Anya és kicsinyei elnevezésű kirakócsalád. Egy-egy doboz 14 darab képecskét rejt, amelyeket tematika szerint lehet összeilleszteni. A legkisebbeknek készült puzzle természetesen két darabos, vagy a mama állatokat kell a kölykeikkel összepárosítani, vagy az állatokat a kedvenc ételükkel. A képecskék különböző színűek, ami segíti a piciket az összeillesztésben.


És végül mindenképp meg kell említenünk a Marbushka  legújabb kirakóit: a magyar játékgyártó cég igazi hungarikum! Művészi szépségű társasai, kirakói világszerte sikeresek és  szerencsére nálunk is elérhetőek. Most 3 különböző szépséges kirakó érkezett hozzánk: a Szia természet!, a Városi kaland és a Hív a tenger!  mind 52 db-os puzzle-ök. A képek pasztell színekben pompáznak és gyönyörű részletekből állnak végül össze a képek.

Kapcsolódó cikkek