Kismackóéknál áll a bál!

Janosch: Szülinapi buli, Szevasz, kismalac!, Móra, 2014.

Kismackó és Kistigris az örök páros: egyszerre házastársak, barátok, egymás istápolói. Kismackó kiváló zöldségelvest tud főzni, azonkívül horgászik, Kistigris pedig gombászni szokott az erdőben. Ha az egyik beteg, a másik gyógyítja, ha elfárad, cipeli a hátán. Így éldegélnek kis házukban.

Ám egy nap szörnyű dolog történik. Kistigris találkozik Kismalaccal. Kismalac izgalmasabb, játékosabb, érdekesebb - szabályosan elcsavarja Kistigris fejét. Nála nem kell dolgozni, nincsenek kötelességek és következmények, és folyton nagyon örül Kistigrisnek, hiszen ők annyira összeillenek… Kistigris pedig el van kápráztatva. Megbűvölve követi a malackát, otthagyva csapot-papot és Kismackót. Ám hamar kiderül, hogy nem sok boldogság van abban az életben, ahol nincs rendszer és nincs egyenlőség - mindig Kistigris húzza a rövidebbet.

Még szerencse, hogy Kismackó visszavárja. Hogy van az a régi rend, amibe jó visszatérni. Megnyugtató az elvágyodó és lázadó gyerekeknek, és jó olvasmány az egész családnak.

21827.jpgPersze nem csak hétköznapokból áll az élet. Ha Kistigris bulizni akar - egyáltalán, ha Kistigris akar valamit - akkor ott buli lesz! Hiszen szülinapja van, legalábbis ő szeretné, ha szülinapja lenne, tehát lesz. Kismackó - ki más? - megírja a rengeteg meghívót, beszerzi a beszerezni valókat, és óriási mulatságot csapnak, rengeteg vendéggel. Hogy még nagyobb legyen a hangulat, elárasztják vízzel a házat - medencés buli Janosch módra, aki nem megy a szomszédba abszurd ötletekért. Ezt a könyvet is olvasnod kell!

Kismackó és Kistigris már hat könyvben olvasható, ötéves kortól ajánljuk - a szülők is élvezni fogják!

Kapcsolódó termékek