Könyvek az egész családnak

Ajánlat a Tessloff Kiadó könyvei közül

A Tessloff Kiadót legtöbben a Mi? Micsoda? ismeretterjesztő köteteiről ismerik, de ők is mindig meglepik az olvasókat valami izgalmas újdonsággal. Most megmutatjuk, mit érdemes még kézbe venni és meglepni vele az egész családot. ha nevetni szeretnétek, vagy ha gyakorolni kell az olvasást, vagy ha esetleg megakatok  a törileckénél. Sugár Judit ajánlója.

A legkisebbek nevetős sorozata

21918.jpg
A különlegességeket kedvelő legkisebbeknek és játékos kedvű szülőknek szánta a kiadó a sokak által ismert Cidrimókus-sorozatot. A két új kötet is hasonlóan vicces, mint a korábbiak: az egyikben Cidrimókus szembenéz legborzalmasabb félelmével, a sötétséggel, megküzd az álmaiban esetlegesen felbukkanó rémségekkel, mint például az egyszarvúakkal vagy a pöttyszörnyekkel. Végül mégis elalszik és nagyon jót szundít, hogy frissen ébredhessen és vidáman. A másik könyvben egy szülinapi készülődésnek lehetünk szemtanúi, minden félelem és izgalom megelevenedik, amit csak el tudunk képzelni: mi történik, ha elrontja valaki vagy valamilyen váratlan esemény a bulinkat. Cidrimókus is aggódik és tervez – a végén persze nagyszerű szülinap veszi kezdetét, ajándékokkal, tortával, barátokkal. A legjobban én a könyvek hátulján olvasható figyelmeztetéseket szeretem, miszerint: Ez a könyv bohóchalaknak nem való vagy. Ez a könyv vámpírdenevéreknek nem való... Szerintem mindenki szeretni fogja 3 éves kor felett.

Kezdő olvasóknak kötelező

21922.jpg
Egyszerre négy kötetet mutat be Tessloff a kisiskolásoknak a Szeretek olvasni! sorozatban. Négy rövid fejezetből állnak a kicsi könyvek, melyek akár egy nagyobb zsebben is elférnek. A 6-7 évesek valószínűleg pillanatok alatt megkedvelik majd a köteteket, hiszen pont úgy van kialakítva, hogy szépen rászoktassaőket  az olvasásra: nagy betűk és sorközök, egybefüggő történetek, hétköznapi problémák és azok egyszerű megoldásai. A Kistesó? Nem, köszi! egy kislányról, Liliről szól, aki próbál megküzdeni a nagytesóvá válás problémájával, nem érti, mi történik körülötte, miért rajong mindenki az öccséért, a megoldást pedig egy igazi nagytestvéres feladat adja. Nekem ez volt a kedvencem a kis kötetek közül, de vicces és izgalmas a Bolygónyammogó és A negyedik kismalac is. A Barbarella morcosban pedig magára ismerhet sok állandóan duzzogó, nehezen ébredő, a világ nyűgét-baját a hátán hordozó kisiskolás – a szülők meg jót derülhetnek a sorokon, hogy jééé, nem csak az én gyerekem!

A nagyobb tudóspalántáknak

21913.jpg
Néha zavarba ejtő kérdéseket tesz fel a 8 évesem mindenféle olyan történelmi dologról, amiről már az érettségi tételek kidolgozása idején sem volt halvány fogalmam sem. Évszámok, híres emberek, háborúk – ki, mikor, mit csinált? Ilyenkor vagy az apukájához irányítom, aki ebben sokkal jobban tud segíteni, vagy lázasan keresni-kutatni kezdek a megfelelő könyv után. A Világtörténelmi felfedező pedig pont egy telitalálat ilyen esetekre: minden oldalon 3-4 évszám, mellette a történelmi esemény egy fél oldal-oldalban leírva. A kíváncsi 8-10 éveseknek tökéletes, elég nagybetű, szuper képekkel illusztrált és akár lexikonként is használható. Nekem 10/10 pont!