Közlekedj okosan

Végre úton, de mivel is?

cimkék: #nyár #utazás #Pagony

Itt a nyár és kezdetét veszik a nyaralások, utazások. Ha már eddig is a járművek bűvkörében élt a gyereked, akkor a kirándulások és nyaralások alkalmával biztos találkozni fog olyan közlekedési eszközökkel, amikkel eddig még soha. Ha pedig még nincs oda-vissza a járművekért, egy hajózás a Balatonon vagy a zugligeti libegőzés akkor is biztosan óriási élmények lesznek...

A következőkben a legkisebbeknek és ovisoknak szóló járműves, közlekedéses könyvek közül mutatunk nektek néhányat, hogy ne maradjanak megválaszolatlan kérdések egy építkezés láttán vagy egy utazással töltött nap során.


Zdenek Miler – A kisvakond úti böngészőjeA kisvakondban az a jó, hogy mindenhez ért, legyen szó szabásról-varrásról vagy házépítéséről, ő mindig ott van és megmutatja, hogy egy kis odafigyeléssel bármit elérhetünk. A kisvakond úti böngészőjében sincs ez másképp. Az ismerős rajzokon számtalan járművön tűnik fel a mókás kis figura, hogy oldalról oldalra mutassa be nekünk, merre jár, mivel közlekedik és milyen látnivalók fogadják. Sőt, ha kihívásra vágytok, megpróbálhatjátok megszámolni az összes kisvakondot a képeken, ugyanis minden oldalon kisebb-nagyobb alakban felbukkan. Ha szeretitek a böngészőket, érdekeltek vagytok utazás témában és még egy pici nosztalgiázástól sem riadtok vissza, akkor ez a retró hangulatú böngésző nem hiányozhat a polcotokról!
Richard Scarry – Csúcsforgalom Tesz-vesz városban
És ha nosztalgia, akkor a Kisvakond méltó párja, a Tesz-Vesz város sem maradhat ki a felsorolásból. Azt hiszem senkinek nem kell bemutatnom, hogy miről van szó. Ahogy a Kisvakond történeteiben, úgy a Tesz-vesz város kötetekben is mindenféle hétköznapi eseménnyel találkozhatunk. Ha kíváncsiak vagytok milyen járművek léteznek és mire használják őket, akkor ez a kicsit böngésző, kicsit lexikon jellegű könyv lesz a megfelelő választás. Pattanjatok versenyautóba vagy billenőputtonyos teherautóba és induljatok Cicóékkal felfedezni, milyen sokféle jármű is létezik és mennyi érdekes dolgot lehet csinálni velük.
1000 dolog, ami megy
Ha szeretnétek megtanulni a lehető legtöbb jármű nevét, akkor az 1000 dolog ami megy lesz az a könyv ami biztosan be fog jönni! Semmi felesleges mesés körítés, jöjjenek a puszta tények! Tudtátok, hogy létezik önjáró földnyeső és az mond nektek valamit, hogy hídvető harckocsi esetleg a waka szóval kapcsolatban dereng valami? Ha nem, akkor mindenképp szerezzétek be ezt a könyvet! A felhasználási területük szerint csoportosított járművek rajzai és pontos megnevezéseik meg fogják könnyíteni a járműfélék meg- és felismerését!Kukucskálj bele! - Járművek

Amennyiben valami interaktívabb könyvre vágytok, akkor ez a több, mint 60 kihajtható füllel ellátott kiadvány kell nektek.  A könyvben a hangsúly a járműveken kívül azokon a helyszíneken van ahol találkozhattok velük. A szemléletes ábrákat rövid leírások kísérik, amiket biztos, hogy a kiscsoportosok is izgalmasnak fogják találni. Ráadásul a fülek mögött olyan hihetetlen dolgok lapulnak, mint egy kombájn belseje vagy egy versenyautó motorja. Kukucskálj bele bátran!

Az én nagy képes szótáram - JárművekHa nem elégedtek meg részinformációkkal, hanem mindent vagy szinte mindent tudni akartok a járművekről, akkor ezzel a könyvvel folytassátok a sort! A Scolar kiadótól megszokott precizitással haladunk végig a különböző munkakörökön és a hozzájuk tartozó járműveken. Legyen szó építkezésről, mezőgazdasági munkáról vagy a rendőrségről, ebből a könyvből kiderül, mi, hogyan működik, melyik járművet mikor kell használni. Természetesen a könyv végén tesztelhetitek is, mennyire figyeltetek, ugyanis az utolsó oldalakon rövid feladatok kaptak helyet, hogy biztos rögzüljön a tudásotok.
Mi Micsoda mini füzetek

Hová igyekeznek a tűzoltók? Hol javítják az autót? Nézd hová megy a kukásautó!

A gyerekek nem csak a járműveket szeretik, hanem az olyan foglalkozásokat is, ahol a segítségnyújtáson, a megmentésen van a hangsúly. Ez a három füzetecske pont ilyen témákat, munkákat mutat be. A Babilon kiadó régebbi sorozatának újra kiadott darabjai most puha kötésben, füzet formában jelent meg. A füzetek elején színes képekkel, böngészős részletekkel, ovisoknak szóló leírásokkal ismertetik a tényeket, majd a füzet végén jönnek a feladatok, minikvízek, rajzolások, képjátékok, böngészős megfigyelések, árnyék felismerések és persze a megoldások. Ha érdekel, mi is történik a szeméttel vagy hogyan lehet eloltani egy igazán nagy tüzet, esetleg az, hogy hogyan lehet kipufogódobot hegeszteni akkor mindenképp szerezzétek be ezeket a füzeteket!Kapcsolódó cikkek