Különleges találmányok

Neal Shusterman-Eric Elfman: Tesla padlása

Sokat szoktam azon gondolkodni, mi lett volna akkor, ha az én fejemből pattan ki az az ötlet, hogy megépítem a Nagyhatótávolságú Energiakibocsátót, amit Tesla megépített, és a könyv szereplői pedig megtalálnak a padláson. Nyilván az ötletem teljesen más lett volna, mint Tesláé, hiszen az én gondolkodásom nagyban különbözik az övétől. – Sámuel Laura ajánlója

Az én Nagyhatótávolságú Energiakibocsátómnak nem is ez lett volna a neve, sokkal inkább az, hogy Nagyhatótávolságú Üzemanyagkibocsátó, amely a világ minden tájára ingyen hordana olyan környezetkímélő üzemanyagot, aminek a segítségével ki lehetne iktatni a kerozint és a hasonló környezetszennyező üzemanyagokat a Földről.

Az alkotóelemei pedig részben a saját ötleteim alapján készült dolgokból, részben a Tesla által elkészített dolgokból állnának.

Biztos benne lenne Caitlin magnója, amely nem azt a szöveget játssza vissza neked, amit belemondtál, hanem azt, amit a beszéd közben gondoltál. Ez a tárgy már a könyv olvasása közben is nagyon tetszett nekem, igazán sajnáltam, hogy nem volt több szerepe a könyvben. Továbbá Vince újjáélesztő akkumulátora is szerepelne a listámon. Bár én nem vagyok oda kifejezetten az élőhalottakért, pár halott embert azért feltámasztanék, azzal a céllal, hogy megtudjam a múlt titkait. Mert melyik magyar ember ne lenne kíváncsi arra, hogy mi történt Petőfivel a segesvári csata közben? De ha már felfedeztem a múltat, akkor a jövő kutatása sem lehet akadály! Ezért lenne a Nagyhatótávolságú Üzemanyagkibocsátó része Petula fényképezője, ami képes lefotózni a jövőt.

De lennének ám saját ötleteim is! Lenne egy könyv, amelytől ha kérdezel valamit és kinyitod, ott virítana benne a válasz. Néha egyenes választ, néha azonban kétértelmű választ kapna a kérdező. Valamint egy kis komód, abban egy fiók, amibe akármennyi dolgot pakolhatsz, sosem telik be. Végtelen nagy lenne ez a fiók, pedig kívülről úgy nézne ki, akár egy normális.

A könyvet alig bírtam letenni. Belecsimpaszkodott a kezembe és követelte, hogy olvassam ki minél gyorsabban. Mondjuk ehhez nem is kellett volna ennyire erőlködnie, mert úgyse tudtam volna 2 napnál hosszabb idő alatt elolvasni, annyira izgalmas volt.

Lehet, hogy kívülről úgy tűnik, hogy ez a könyv kis fizikuspalántáknak szól, de ezt sürgősen meg kell cáfolnom! Ha ez lenne a fizika tankönyv az iskolákban, tuti, hogy minden gyereknek ez lenne a kedvenc tantárgya! Egy hihetetlenül izgalmas történet némi fizikával megfűszerezve. Ezt a történetet bármilyen korosztály élvezheti, hiszen mindenki megtalálhatja benne azt a kitalált tárgyat, ami a legközelebb áll a szívéhez. Sőt! Lehet, hogy egy tettre kész gyerek, aki ennek a könyvnek köszönhetően ihletet kapott, 20 év múlva szabadalmaztatni fog egy olyan találmányt, ami szerepelt ebben a történetben!

Ha én tanár lennék, kötelező olvasmánnyá tenném a Tesla padlását, hogy a gyerekek tanulságos, de egyben élvezetes olvasmányt olvassanak.

Remélem sokan olvasták, illetve fogják olvasni!

Kapcsolódó termékek