LapozóLEG

Ismerd meg a legszuperebb lapozókat!

Melyek a leglegleg lapozók most a könyvesboltokban? Ismerd meg az újdonságokat és a régi, utánozhatatlan lapozókat, és rendeld meg a legviccesebb, legszínesebb, legújabb, legrímesebb, legapróbb lapozókatmost 20% kedvezménnyel!

Emlékeztek még kiskorunkból a harmonikaszerűen kihajtogatható kis leporellókra Weöres Sándor versekkel vagy Gazdag Erzsi mondókáival? Hát persze, hiszen ez volt az első meghatározó emlékünk, amely az olvasáshoz és a könyvek közelségéhez kapcsolódik, éppen ezért még ma is sokan kerestek lapozókat a piciknek, aminek mi nagyon örülünk, hiszen az olvasást sosem lehet elég korán elkezdeni. Gyerekkorunk szűkös választékához képest ma már rengeteg lapozóval találkozhattok a könyvesboltokban, megmutatjuk a legeket!

egyutt.jpg

A legapróbb

A Kíváncsi Kiskacsák-sorozatot kifejezetten babakezekbe találták ki, a körülbelül 10x10 cm-es kis lapozókat lekerekített élekkel bátran odaadhatjátok a gyerekeknek, könnyedén meg tudják fogni. A sorozatban megjelent állatos, járműves, tanyás és első szavas könyvecskék, oldalanként egy-egy ábrával, és az ahhoz tartozó szóval nemcsak a lapzás világába vezetik be a kicsiket, hanem a szókincsüket is tágítják. A legnagyobb előnyük, hogy a kedves kis figurák könnyen felismerhetők, így még egy kritikusabb szemű nagymama is könnyen eligazodik a könyvekben, a picik pedig nagyon örülnek az ismerős, kedves ábrábnak és a nagy sikerélményüknek.A legszínesebb

Rendeld meg sorozat bármely részét most kedvezménnyel itt!

Harcos Bálint és Dániel András már bizonyították A Tigris és a motyóval, hogy ha ők ketten belekezdenek valamibe, abból csak jó sülhet ki. Nincs ez másképp A csupaszín oroszlánnal sem: a minden mondatában vicces versike és az igazán dánielandrásos illusztrációk harmóniájából egy különleges, színpompás lapozó jött létre, amit nem hagyhattok ki. Már csak azért sem, mert a rímek és a humor segítségével könnyedén megtanulhatjátok a színeket, és megtudhatjátok, mi lesz, ha egy oroszlán csupa festékesen megy a színházba.

Rendeld meg most kedvezménnyel!

A legmeghatóbb

A Scolar lapozói mind szuperek, de nincs még egy olyan kedves és szívhez szóló mese, mint a Megvigasztallak, kismedvém. Az élénk színek rögtön megragadják a picik figyelmét, de ami meg is fogja tartani azt, azok a kedves képek különböző állatokkal és a mező virágaival, és az egyszerű, mégis megható mese, ami az első kedvencetek lehet. A történet egy kis medvebocsról és a papájáról, de leginkább a gondoskodásról és a szeretetről szól.

Tedd a kosaradba most kedvezménnyel!

A legmesésebb

A Mákszem királylány és a Csibész vitéz című könyvecskéket az teszi különlegessé, hogy nyolc-nyolcféleképpen tudjátok elmesélni. Minden oldalon ti dönthetitek el, melyik oldalra lapoztok tovább, és így ti alakíthatjátok a történetet magát is. Ezzel nem csak több mesét kaptok egy kötetben, de még önálló gondolkodásra is sarkallja a piciket, hiszen ők választhatják ki, mikor mit tegyen kedvenc főhősük. Plusz pont, hogy a kötetet nedves ruhával le is tudjátok tisztítani szükség esetén. Szuper ötlet, és még szuperebb kivitelezés, ne hagyjátok ki!

Tedd a kosaradba most kedvezménnyel Mákszem királylányt, Csibész vitézt, és gombolyítsd te a mese fonalát!

A legvagányabb

Mi más lehetne a legvagányabb, ha nem egy Julia Donaldson-mese? Méghozzá a Zog, a sárkány! Ez a versesmese egy olyan sárkányról szól, akire nem igazán illenek az ismert sárkány sztereotípiák, és egy királylányról, aki nem hajlandó egy palotában pipiskedni. Szerintünk már ez is elég egy igazán jó meséhez, de Axel Scheffler illusztrációi és Papp Gábor Zsigmond fordítása még képesek fokozni a hangulatot, együtt pedig egy igazán mai, humoros, szerethető mesét alkotnak. Ha eddig még nem tettétek, mindenképp olvassátok el!

Tedd a kosaradba most kedvezménnyel!

A legújabb klasszikusok

A legújabb és legklasszikusabb lapozó rögtön három is egyszerre, a Gutenberg Kiadó különlegességei: Kovács András Ferenc: Napsugár-csízió, Kányádi Sándor: Kakasszótól pacsirtáig és Demény Péter: Városi állatok című versei gyönyörű illusztrációkkal találtak otthonra három csodaszép könyvben. A kortárs szerzők szépirodalmi szövegei, az illusztrátorok megfontolt, precíz rajzai rögtön levettek a lábamról, kedves és életre szóló ajándék lehet a legkisebbeknek, amelyeket biztosan nem lehet elégszer levenni a polcról.

Tedd a kosaradba a Napsugár-csíziót itt, a Kakasszótól pacsirtáig című verset itt, a Városi állatokat pedig itt most kedvezménnyel!

A legrímesebb

Gryllus Vilmost bizonyára ismered, általában a mások által írt megzenésített verseket hallhatjuk tőle, de képzeld el, hogy ő maga is ír verseket és mondókákat! Magával ragadó ritmusuk, könnyen megjegyezhető szövegük miatt rögtön a legkisebbek kedvencei lesznek. Horváth Ildi illusztrációival jelent meg a Kutyát kérek, kiskutyáát! és a Mókus, mókus, mit csinálsz?, két különleges kötet az erdőről, fákról, állatokról.

Rendeld meg most mindkettőt kedvezménnyel!

A legbabásabb

...természetesen A baba bab. Nyulász Péter a gyerekek első, csak általatok értett szavait, idegenek számára halandzsáit építi a szövegbe, amelyek könnyen ismételhető, szinte beszédre hívogató mondókák a kicsik számára. Kedves, közvetlen versikék ezek, amelyek úgy hatnak, mintha mindig is ismertük volna őket. A kisbabakor legnagyobb könyve! Olvassátok, szeressétek ti is!

Tedd a kosaradba most kedvezménnyel!

A legmatatósabb

A Tekergető-sorozat új szintje az interaktív könyveknek: biztos ti is ismeritek azokat a lapozókat, amelyekben minden oldalon meglepetés vár az ablakok alatt (ilyen például a Scolar Mini-sorozat), vagy azokat, ahol ide-oda lehet húzogatni az oldal bizonyos részeit, hogy felbukkanjon valami apró érdekesség (mint például a Kismackó-sorozat). A Tekergető-lapozókban viszont el kell forgatni egy fülecskét az oldalakon, hogy megjelenjen a kívánt kép. Amellett, hogy maguk a könyvek is oktatják a gyerekeket, hiszen szín-, ellentétpár-, és formatanulós változatokban jelentek meg, hatékonyan fejlesztik a finommotorikus képességüket is, mert a lap elforgatásához pontos mozdulatra van szükség. Azt persze fontos megjegyeznünk, hogy ha éppen a tépkedős korszakban vagytok, akkor még várjatok egy picit, mert bár a könyvek kemény laposak, a forgatható részek puhább lapokból állnak.Szívesen böngésznél még az lapozók között, akkor kattints ide, ahol most mindet 20% kedvezménnyel teheted a kosardba?

Rendeld meg őket most 20% kedvezménnyel!