Mágikus állatok iskolája gyerekszemmel

Milyen élményt nyújtott a hatodik kötet?

A Mágikus állatok iskolájának alaptörténete az, hogy egy osztályba új tanár érkezik, Miss Cornfield, akinek a testvére a Mágikus állatkereskedés tulajdonosa. Az osztályban 24 gyerek van, részenként 2-3 gyerek kap tőlük állatot. Bárki bármikor kaphat értesítést: Ő a következő!

Akkor kap valaki mágikus állatot, ha erős támogatásra, egy jó barátra van szüksége. Az első két kiválasztott Benni és Ida.

24569.jpgHa kíváncsi vagy, milyen állatot kaptak, olvasd el az első könyvet!

A mágikus állat attól mágikus, hogy tud beszélni, de nem mindenki érti ám a szavát, csak a gazdája! Mr. Morrison, a kereskedés tulajdonosa a világ minden pontjára elutazik, ott aztán megszólítja az állatokat, akik vagy válaszolnak, vagy nem. Ő ugyanis érti minden mágikus állat szavát. Aki válaszol, az mágikus állat, és ha van kedve, vele tart. Mr. Morrison az állatkereskedésben mindegyiküket megtanítja egy trükkre, amivel plüssé tudnak változni, ha a gazdájukon kívül más látja őket. Mr.Morrison állatgyűjtéséről a könyvek legelején és legvégén olvashatunk.

Ezek a könyvek azért letehetetlenek, mert minden kötet még egy karaktert és egy újabb csavart helyez előtérbe. Mivel a mágikus állatok egyre többen lesznek az osztályban, soha nem lehet megunni.

Az én kedvenc emberszereplőm Ida, mert én is okoskodós vagyok, mint ő, így tudok vele azonosulni. Ida emellett sok dologban ügyes is, például jól matekozik és könnyen megjegyez dolgokat.

27032.jpgAz állatok közül Maját, a fókát szeretem a legjobban, aki megtanítja úszni a víziszonyos Haticét, a gazdáját. Őt azért kedvelem nagyon, mert kedves, megértő és vicces.

A hatodik részben, aminek a címe A nagy csobbanás, az osztály úszni jár. Páran a tengericsikó-jelvény megszerzésére készülnek. Hogy fogja Hatice leúszni a 25 métert, amikor fél a víztől? És az ügyetlen Benni? A fiú biztos benne: Ha a mágikus állata, Henrietta szurkol neki, akkor sikerülni fog. De valami közbe jön, így nem fog menni! Hogy mi, azt nem árulom el!

Eközben mindenki (főleg Ida és Max, a "professzor") az iskolanapi előadásra készül, ahol szavalni fog az osztály, de nemcsak a versben folyik a víz, hanem az iskolaudvaron is! Hogy miért? Mert az igazgató valami titokzatos meglepetésre készül, amit a sulinapon fog elárulni. Szerencsére a meglepetést időben sikerül átadni, és végül mindenki elégedett.

Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik szeretik az állatokat és a különös rejtélyeket. Meg azoknak, akik arról álmodoznak, hogy egyszer egy beszélő állatbarátjuk lesz. Már hatéveseknek is fel lehet olvasni, de még jobb egyedül olvasni, mert akkor egybe kiolvashatod az egészet!

Nehéz-Posony Lea (10 éves)

Nézd meg a videót is, ahol Lea tesója, Léna mesél neked a kötetről!

magikus.jpg

Kapcsolódó termékek