Már megint itt van a szerelem

Megjelent a Geek Girl 2!

A Geek Girl második részében Harriet élete megint csak a barátok és a pasik körül forog. Pontosabban egy pasi körül. Nick, az álommodell-pasi ugyanis lelépett, csak sajnos nem elég messzire, így hamarosan újra összefut hősünkkel, akinek úgy kell ezt a járunk-nem járunk gubancot kibogoznia, hogy egyáltalán nem tud mit kezdeni a fiúkkal. Se. – Faragó Nóri boltvezető ajánlója

Ha egy tündérmesét olvasnánk, akkor Harriet Manners már egy igazi szupermodell lenne tökéletes, irigylésre méltó élettel. Ha a Geek Girl valóban egy tündérmese lenne, akkor a főhősnő már az első részben népszerűvé vált volna. De ennél azért reálisabb a helyzet, szerencsére.

Már az első részből is rájöhettünk, hogy nem minden modell élete fényűző, főleg nem Harrieté. Bár eltelt egy fél év, a kissé hebrencs, kétballábas kamaszlány semmit sem változott. A modellkedéssel töltött időszaknak sem sikerült megváltoztatnia. Ugyanaz a kissé suta, mindent félreértő és elbaltázó lány maradt. De valamivel mégis csak több lett: egy igazi, hús-vér baráttal. Ennek a könyvnek tehát mindenképp az ő kis boldog kapcsolatukról kellene szólnia. Na, de hová tűnt Nick, a srác, aki végre megcsókolta? Ja, hogy 4 hónap járás után lelépett?! Rá kellett jönnöm szép lassan olvasás közben, hogy ez a könyv nem az a kis együtt járós, szerelmes évődés lesz.

Na, de komolyan, mi történt Nickkel? Bevallom, sokszor megfordult a fejemben, hogy bizony én most előrelapozok. Nem derül ki ugyanis rögtön az elején, hogy miért lett vége az épphogy csak elkezdődött kapcsolatuknak, de szerencsére nem kell a lapozgatás. Amit rögtön az elején megtudsz, az az, hogy Nick lelépett Ausztráliába dolgozni. De Harriet nem az a sokáig szomorkodós típus, így el kell valamivel foglalnia magát, hogy ne gondoljon többet Nickre.

Harriet életében jóformán semmi sem változott. Ugyanúgy nem szeretik az iskolában, ugyanolyan kevés barátja van, az apja még mindig munkanélküli, és a mostohaanyja, Annabel mindjárt szül. De hála az égnek jön a nyári szünet. Sok-sok lehetőség kínálkozik majd arra, hogy elfelejtse Nicket, a születendő kistesóját és élvezze az életet. Már percről percre beosztotta, mit csinál a szünetben, mire Nat, a legjobb és egyetlen barátnője az utolsó másodpercben benyögi, hogy Franciaországban fogja tölteni a nyarat. Így nem marad más, akivel elütheti az idejét, mint Toby, Harriet már-már beteges követője. Na jó, ebből ő biztos nem kér, inkább a fejére húzza a takarót, és egész nyáron ki sem kel az ágyból. Senkinek sincs szüksége egy rettentő pocséknak és unalmasnak ígérkező nyárra.

A legjobbkor jön egy új lehetőség, elszakadni mindentől és mindenkitől: Japán, egy modell munka Yukával, a világ legellenszenvesebb főnökével. A bibi csak az, hogy egyedül nem mehet, pedig ez az egész nyarát helyrerázná. Egy gondosan megírt szerződés után végül a mostohanagymamája vállalja, hogy elmegy vele. Végre teljesül egy álma, eljut Japánba. Jaaa, hogy modellkednie is kell egy kicsit közben? Hát azt, majd csak megoldja valahogy. Azonban amikor odaérnek, az állítólagos felvigyázó nagyi ott hagyja, majd közli, hogy még hálás lesz ezért később, hogy hagyja egyedül boldogulni. Mindez eltörpül amellett, hogy természetesen az érkezése után 10 másodperccel Nicknek nyit ajtót. Aki éppen az ugyanabban a házban élő modell barátnőjéért jött. Megkezdődik tehát a bonyodalmak és félreértések sorozata.

Harrietnek meg kell tanulnia, hogy hiába a másik kontinens és az új emberek, a kedvesség és a barátság itt sem feltétlenül őszinte. Sok hazugság és balul sikerült fotózás után persze rájön, hogy nem mindenki az, akinek látszik. Lehet, hogy még Nicknél is van esélye?

Én végtelen sokat nevettem a kínosabbnál kínosabb szituációkon, szorítottam Harrietnek és Nicknek, és sokszor éreztem azt, hogy neeeem, na ez már tényleg nem történhet meg!

Ha tetszett az első rész, mindenképp vesd bele magad egy igazi Geek Girl újabb kalandjába!

Holly Smale: A lány, aki mindig mindent félreért, Geek Girl 2., Manó Könyvek, 2015, ford. Nagy Boldizsár