Maszat újra színre lép

Kis gyerekek - nagy kalandok

Berg Judit minden korosztálynak tartogat egy izgalmas mesekönyvsorozatot. A Maszat könyvek a legkisebbek kedvencei. Meséi mindig egyszerű megoldásokat kínálnak olyan problémákra, melyek a kicsik életében felmerülnek.

Kattints a cikkre és olvasd el, milyen nagy kaland a kisgyerekek nézőpontjából fodrászhoz, vagy uszodába menni!

Sőt, tudj meg mindent a sorozatról!

A legkisebbek számára is könnyen befogadható, tanulságos és kedves történeteket tartogat minden Maszat kötet. Ahogyan az eddigieket, úgy az új kötetet is Agócs Írisz szerethető, bájos illusztrációi teszik teljessé. Bizony, végre itt a 8. kötet, melyben új, izgalmas kalandok várnak Maszatra, Sárira és persze legjobb pajtásaikra, Hóchócra és Pötyi babára.

maszatfodr03.jpg

Ahogy a sorozat korábbi tagjaitól megszokhattuk, ismét nagy élmények várnak Maszatékra, amik a 2-4 éves korosztály mindennapjaiban is előfordulnak. Az előző részekben találkozhattunk az maszatfodr02.jpgosztozkodás, a sötétség keltette félelem, a betegség, vagy a rendrakás okozta problémákkal, de Maszat és barátai segítettek már a bevásárlás, vagy az utazás rejtelmeinek megismerésében is. Az új kötetben Maszat már alig lát ki a frufrujából, ezért Sárival együtt fodrászhoz indul. Igen sok érdekesség fogadja őket a fodrászszalonban: miért kell bevizezni a hajunkat vágás előtt? Miért terít ránk a fodrász akkora leplet, amiből a lábujjunk legvége se látszik ki? Ugye nem fáj, ha géppel vágják a hajunkat? Milyen titkokat súg a hajszárító? Sári és Maszat is elégedetten, egészen új külsővel távozik a fodrásznénitől.

A második mesében Maszat és Sári úszósapkát húznak az új frizurájukra – bármily csinos is –, és uszodába mennek. Maszat már egyedül át tud öltözni, még Hóchóc sem segít neki. Már alig várja, hogy kipróbálja az összes medencét! Van meleg vizes, élménymedence, de talán a legkedvesebb számára mégiscsak a gyerekmedence, ahol Sárival kedvükre lubickolhatnak, hangoskodhatnak és játszhatnak. Sári már rutinos pancsoló, de Maszat még nem mer a víz alá merülni. Kivéve, ha csak azzal segíthet a barátján...

maszatfodr04.jpg

Ha kíváncsiak vagytok Maszat új kalandjaira, szerezzétek be a legújabb, Maszat a fodrásznál kötetet!

2-4 éves gyerekeknek ajánljuk.

Frindt Julcsi írását olvastad.