Maszatról mindent!

A sorozat köteteiről - röviden

Nosztalgiázz Maszattal, elevenítsük fel együtt a népszerű sorozat történeteit! Hogy miért? Mert végre-végre hamarosan érkezik a legújabb, a nyolcadik kötet, a Maszat a fodrásznál! Addig is számold meg, hogy hány van meg nektek eddig a Maszatokból! Elárulom: összesen 2 piros, 2 narancssárga, 2 türkizkékes és 1 zöld kötetnek kellene lennie a polcodon, ha igazán Nagy Maszat Rajongó vagy. Ebből ki is találhatod, hogy az új kötet zöld lesz! Mert így kerek a világ!

Íme BERG JUDIT ÉS AGÓCS ÍRISZ sorozata, a Maszat:

15974.jpg
1. Maszat játszik - Ez az első könyv, amiből megismerheted Maszatot! Ahogy minden kötetben, itt is két mese olvasható Maszatról, a kisfiúról, és legjobb barátjáról, Hóchócról. Megtudhatjuk, miért érdemes kölcsönadni a kis piros motort a játszótéren, hogy együtt mászókázni, csúszdázni és homokozni a legjobb! Bújócskázni mindenki szeret, így Maszat és Hóchóc a második mesében a kiskertben kezdik a keresgélést: sárgarépa, tök, paradicsom, petrezselyem és zöldborsó... A mese végére a legkisebbek megismerik a zöldségeket is, és azt is, hogy ki hova bújt el.

17550.jpg
2. Maszat épít - Ezúttal villamoson utaznak és segítségére sietnek Pötyinek, a bajba jutott játékbabának, aki véletlenül Maszatnál marad. Vigasztalául a kisfiú házat épít neki, kell ennél jobb móka? Később madáretetőt eszkábálnak, hogy a cinkék és rigók ne éhezzenek télen. Csakhogy Tigriske, a szomszéd macska is a közelben settenkedik. Maszat és Hóchóc végül mindenre talál megoldást. 

18149.jpg
3. Maszat alszik - Féltek a sötétben? Az Áramszünet című mesében Maszat és Hóchóc az asztalnál ülve kártyázik. Kint sötét van már - és egyszer csak a szobában is sötét lesz.... Áramszünet van, és Maszat fél a sötétben. Szerencsére ott van vele Hóchóc, aki megmutatja: ilyenkor lehet a legjobb játékokat kitalálni. Az igazi elalvós mesében pedig Hóchóc akkor is segít, amikor Maszat nem tud elaludni, mert mindig kinyílik a szeme. De ha sorban elmondjuk, mi minden és ki mindenki alszik, talán Maszatnak is sikerül elaludnia. Sőt, még Hóchócnak is. Próbáljátok ki ti is!

18714.jpg
4. Doktor Maszat - Az egyik legjobb könyv, ha épp betegek vagytok, és a kis beteg sehogy sem szeretné esetelg bevenni a a gyógyszert. Mert Maszat az első mesében megfázik, csúnyán köhög. Az orvosságot viszont nem szereti. Csakhogy a kis állatok is betegek, és Maszat doktor bácsinak meg kell mutatnia, hogy kell lenyelni az orvosságot! A második történetben Maszat és Misi bebizonyítja, milyen jó móka az esőben sétálni! Csak egy esőkabát és egy pár gumicsizma kell hozzá, és máris nem Maszat és Misi az, aki sétál, hanem két terepjáró... Esőszerető vagy épp esőkergető mese minden időre!

19283.jpg
5. Maszat számol - 1,2,3, Maszat állandóan és mindent megszámol, hiszen egy építkezésen annyi izgalmas dolog va: daruk, teherautók, markolók,, de az egész világ tele van megszámlálható dolgokkal, számolj vele te is!  A második mesét olvasva pedig talán sok gyereket rá lehet venni a közös takarításra:  Maszat vendégségbe várja barátait, Sárit és Misi, de bizony szörnyű rendetlenség uralkodik a gyerekszobában. Vajon Hóchóc segítségével ki tud takarítani és el tud pakolni mindent, mielőtt a vendégek megérkeznek? A meséből az is kiderül, hogy miért nem kell félni a porszívótól!

19636.jpg
6. Maszat a vonaton - A Maszat-sorozat hatodik darabja igazi utazós kaland, különösen, ha szeretitek a vonatot, a vonatozást. Maszat most elutazik. Nem is akárhova: a tanyára! Először is jól fel kell pakolni, kis bőrönd, hátizsák, és persze Hóchóc sem maradhat otthon... A pályaudvaron találkoznak Sárival, és felszállnak a vonatra. A vonatozás minden percét kiélvezik, még az unalmasakat, mert azokban is van valami jó! Amikor megérkeznek, bizony van mit felfedezni!  Hiszen itt él a kecske, a tehén, a ló, a macska, és mindet másért tartjuk, másmilyen a kicsinye. Végül fáradtan dőlnek az ágyba a nagy utazók, hogy másnap új kalandok vár­ják majd őket...

20021.jpg
7. Maszat és a csőtörés  - 5 évvel ezelőtt jelent meg ez a kötet, ahol Maszat Misivel sétálni indul. De vajon miért vizes az utca a ragyogó nyári napsütésben? Csőtörés volt! Mi sem izgalmasabb a munkásoknál, markolóknál, aszfaltozásnál? A két kisfiú csak ámul...  És még az is kiderül, hogy mi mindenre használjuk a folyóvizet. A második történetben Maszat vásárol, sőt, még sütit is süt! Mi is kell hozzá? Tej, tojás... És a végén még a barátainkat is meghívhatjuk! Tartsatok vele, itt a finom Maszat szelet receptje!Ha pedig játékokra vágytok, akkor kattints ide, mert egy pár egyszerűbb színezőt és két járműkészítő lapot tölthetsz le egy korábbi cikkünkből.

8. HAMAROSAN JÖN, JÖN, JÖN: Maszat a fodrásznál című kötet!!!