Matricás történelem

Új foglalkoztató-sorozat a Pagonytól

Mostantól jegyezd meg a jelszót: matricás történelem... Megjelent négy új, különleges foglalkoztatónk, ahol a sok-sok fel- és beragasztható matricán kívül rengeteg érdekességet is megtudhatsz a történelem előtti időkről épp úgy, mint az egyiptomi fáraókról vagy a középkor ámulatba ejtő csodáiról. Igazi utazós foglalkoztatók 4-5 éves kortól.

Itt a nyár! Utazzatok messzire a családotokkal, fedezzetek fel új tájakat! A hosszabb-rövidebb útra mindenképpen vigyétek magatokkal a most megjelent négy matricás albumunk egyikét! Órákig ellesztek vele az autó hátsóülésén, a vonaton zötyögve vagy az átszállásra várakozva valamelyik reptéren. Strandra, otthonra, barátokkal vagy egyedül a legjobb, legszórakoztatóbb kiadvány, ahol sok hasznos, pontos és fontos izgalmas tényanyagon túl rengeteg matricát is találtok.

24677.jpgAki a dinókat szereti, az elrepülhet a történelem előtti időkbe és rengeteg mindent megtudhat ezekről a különleges állatokról, szokásaikról, élőhelyükről, hogy mit szeretnek enni. hogyan vadásztak. Megtudhatod, ki az a paleontológus és mit is csinál pontosan. Saját képeket készíthetsz a triász-, jura-, krétakorból a tengernyi matrica segítségével.

24676.jpgHa a dinókkal elkészültél, visszautazhatsz a jégkorszakba és a legnagyobb nyári kánikulában is borzonghatsz együtt a neander-völgyi ősemberrel, mamutokkal és a 2000 kg-os óriás bölénnyel. Bepillanthatsz - vagy akár be is költözhetsz te is- a barlangokba is ahol, nem csak az ősemberek éltek, hanem medvék és oroszlánok is akikkel, bátran meg kellett küzdenie a Homo Sapiensnek. Te is lennél ilyen bátor?

24675.jpgJártál már Egyiptomban? Tudod, mire használták a piramisokat? Hány istent imádtak az egyiptomiak? Milyen ruhákat viseltek, hogyan temetkeztek, milyen zöldségeket, gyümölcsöket ettek? Hogyan képzelték el a túlvilági életet? Mi az a mumifikálás? Hogyan balzsamozták a halottaikat az ókori egyiptomiak? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatsz választ a sorozat harmadik részében.

24678.jpgÉpíts katedrálist! Ezek a csodálatos épületek örök nyomot hagytak Európa-szerte. Vagy készíts várat és rendezz benne saját lovagi tornád! Tudod, milyen a középkori páncélzat? Minden lovagnak külön, méretre készítették a sisakot, láncinget, szerinted mennyire lehetett kényelmes lehetett? Mindenre fény derül ebben a kötetben!

Kapcsolódó termékek