Megjöttek az új kártyajátékok

Tökéletes partikellékek minden alkalomra

Rengeteg izgalmas kártyajáték érkezett a boltba, kezdődik az őszi nagy játékfeltöltés... Kipróbáltuk őket, a legjobbakat pedig most 6-tól 99 éves korig ajánljuk. Itt tuti találsz egy meglepetést délutánra, az őszi szünetre és a fergeteges bulikra!

Rendelj most 15% kedvezménnyel kártyajátékokat!

A kártyáknak sok előnyük van. Először is kis helyet foglalnak. Másodszor a játékszabályaik jó esetben sokkal egyszerűbbek mint társasjátékoké, ugyanakkor élvezeti értékük nem marad el a "nagy dobozosok" mellett, sőt. Vannak olyan játékosok, akiket kifejezetten visszarettent egy társas összetett szabályrendszere, amelynek megfejtése, értelmezése komoly koncentrációt és elszántságot igényel. Ezzel szemben egy kompakt kis kártyajáték a lehető leggyorsabb módon juttat hozzá a tartalmas szórakozáshoz.

27327.jpg
Gondoljunk csak a Dobble-ra! Az biztos, hogy ez a játék a Pagonyban is népszerűségi csúcsokat döntött. Nem csoda, hogy időről időre megjelenik néhány rokona ennek a koncentrációs játéknak. Lett például juniora kisebbeknek, Star Wars-os a fanatikusoknak és vízálló változat is a nyaralóknak. A Dobble-típusú játékok csúcsa mégis a Cortexnevű játék, ami mind a tovább gondolt játékszabályával, mind pedig megjelenésével is viszi a pálmát. 

A Cortexlényege is a koncentráció, de a jó megfigyelésen és a gyors reagáláson túl igényli például a logikai gondolkodást, illetve az eddigi játékokhoz képest abszolút újdonságként az érzékszerveinket is igénybe veszi. Az egymást követő kártyákon az agyunk más-más részeit megdolgoztató feladatok követik egymást. Idő nyomása alatt kell gyors megoldásokat produkálni, megelőzve a játékostársakat.

A játék 10+-os, és az egyik legmenőbb party játékunk. 

Tedd a kosaradba most 15% kedvezménnyel!

Trendi, guszta és praktikus a fémdobozos!

27713.jpg
Csapasd a ritmust a Queen együttes legendás számának, a We will Rock you-nak ritmusát veszi alapul. A játék alapja, hogy tapssal és a combunk ütésével kell tartani a ritmust. Minden játékos kap egy olyan jelkártyát, amin egy sajátos mozdulat szerepel. Egy fejvakarás, vagy egy tisztelgés, de van aki a Victory jelet kapja, vagy "James Bondosan" egy pisztolyt kell imitálnia a levegőbe. Ezeket a mozdulatokat kell beleszőni a ritmusba. Továbbadni, memorizálva felfűzni a különböző mozdulatokat, úgy, hogy ne rontsuk el. Egyszerre kell koncentrálni és memorizálni, miközben állandó zavaró tényező a nevetés.

Tökéletes partijáték minden alkalomra. Tedd a kosaradba itt!

27714.jpg
A ritmusos kártyával rokon az Uga Buga című. Egy törzs vezetésére legalkalmasabb személyt keresi a játék. Az lehet a kiválasztott, aki a legtovább bírja memorizálni a kártyákon lévő hangokat, kifejezéseket és cselekvéssorokat. A játék nehézsége, hogy nehezen megjegyezhető, halandzsaszerű hangokat kell visszamondani. Ettől végtelen vicces memória sorok jönnek létre.

A kártya lényege, hogy minél gyorsabban megszabaduljunk a lapjainktól. A kezdő játékos lerak egy hang kártyát, majd HA! felkiáltással rámutat valakire, akinek egy saját kártyát kell leraknia úgy, hogy az előtte lerakott kártyán található hangot visszaismételve fűzi rá a sajátját, majd újra a Ha! felszólítással jelöl ki valakit. A memorizálást 4 fajta műveleti kártya is nehezíti. Garantáltan sokat fognak nevetni a játékosok.

Rendeld meg ittmost 15% kedvezménnyel!

27712.jpg
Szintén a memorizálás jegyében született játék a Tropico, amelynek kártyáin állatok szerepelnek. Jó alaposan meg kell jegyezni a képeken található információkat. Eleinte könnyen megválaszolhatók a kérdések, de minél több kártyát memorizálunk, annál nehezebb lesz megfelelni az olyan kérdésekre például, hogy hány béka volt eddig összesen a kártyákon... Nem véletlen, hogy a megjelölt korhatár a 8 év.

Rendeld meg és próbáld ki, te mennyire vagy ügyes benne!

27715.jpg
Miaubirintusa cicákat és a taktikai játékokat kedvelőknek lehet telitalálat. Rendet kell tenni a város kusza labirintusában, hogy a kiscicák hazatalálhassanak. Az átrendezés folyamán győzelmi pontokat lehet gyűjteni. A játék külön érdeme, hogy lehet kooperatívan is játszani (az ilyen jellegű játékokat sokan keresik, de viszonylag kevés van belőlük), és akár egyedül is elszórakozhatunk vele. További érdeme, hogy ha a kisebbek is kedvet kapnak, ők is élvezik, ha a játékteret 4X4 kártya helyett 3X3-asra szűkítjük. Az ajánlott korhatár amúgy 6 éves kor. A nyertes az lesz, aki a legtöbb pontot szerezte, miután minden cicus otthonra lelt. Neki jár a "macskák legjobb barátja" cím.

Próbáld ki az összes variációt! Tedd a kosaradba!

És ha már a fémdobozosoknál tartunk, akkor kiemelnénk két viszonylag új játékot is.

27329.jpg
A Copy or Not Copy is a "dobble típusú" játékok családjába tartozik. A kártyákon különböző, és egymástól egy-egy apróságokban eltérő figurák találhatóak. Az UFO-k, az elektromos gitárok, vagy a teknősök között van egy eredeti, amin minden részlet megtalálható, szemben a társaival, amelyek egy-egy részlettel hiányosak. Jó megfigyelést, gyors reagálást igénylő játék. 7 éves kortól ajánlott.

Tedd próbára magad!

27328.jpg
A Quizoolapjain különböző méretű állatokat találhatunk. Ne lepődjünk meg, ha egy nagy egér mellett egy kis medve szerepel, hiszen az a cél, hogy összezavarjon minket a képi információ. Minden kártya hátán találhatóak kérdések, amelyek a következő kártya állataira vonatkoznak. Nekünk pedig gyorsan meg kell tippelnünk, hogy melyik állat a legnagyobb vagy a legnehezebb vagy a leggyorsabb. A játék 60 darab kártyából áll, és a 6 éves korosztályt célozza. 

Tedd a kosaradba most kedvezménnyel!

Kattints ideés nézd meg az összes kártyajátékot, amiket most 15% kedvezménnyel tehetsz a kosaradba!

Bagossy Laura írása