Mennyit kockáztatunk a szerelemért?

Tavaszi újdonságok II.

Vége a tavaszi szünetnek, de ez nem azt jelenti, hogy vége a szabad olvasás időszakának. Az évszak a témát is kijelöli: mi mást is kaphatnánk le ilyenkor a polcról, mint egy megható, szenvedélyes kötetet. Ebben a szemlében azokat az újdonságokat találjátok, amelyek megfelelnek ennek a kritériumnak, és a barátság és a szerelem témakörében mozogva érzelmi hullámvasútra ültetik az olvasót is.

Szenvedélyes olvasásra fel!

Finy Petra: Úszósuli – A nagy álom
karira15_200.jpgFiny Petra rengeteg kötettel bizonyította már, hogy helye van a magyar ifjúsági irodalomban, kicsiknek szóló konfliktuskezelő kötetei és művészi albumai után most egy újabb ifjúsági regénnyel gazdagította a könyvesboltok polcait. A kötet a nyári úszóidőszak fontos állomásaiba enged bepillantást, nem csak a sportszenvedélyt ismerhetjük meg, hanem a küzdelmes utat is, ami a profivá válásig vezet: Patakkal hatalmasat fordul a világ, amikor egy olimpikon felajánlja, hogy személyi edzőjeként készíti fel az Országos Bajnokságra. A kemény edzések mellett a lánynak az érzelmeivel és a csapatban kialakuló konfliktusokkal is szembe kell néznie. Vajon sikerül összekovácsolódniuk? És Laca vajon mit érez iránta? Pörgős naplóregény unalmas délutánokra.

10 éves kortól ajánljuk.

 
W. Bruce Cameron: Egy kutya négy élete
kutya_negy_elete_270.jpgSzívszorító történet a kutya és az ember közötti igaz barátságról. A cselekményt a kutya szemszögéből láthatjuk mind a négy életében, és átélhetjük, milyen az az őszinte ragaszkodás, amivel kedvenceink fordulnak felénk. A kötet végig arra a kérdésre keresi a választ, hogy mi Baily célja az életben, és a cselekmény minden szála ennek a megválaszolásához vezet. Megérthetjük a kötet segítségével, mekkora különbség van kutya és kutya között attól függően, milyen családhoz kerül, vagy hogy fajtiszta-e egyáltalán. Kedves, megható történet, melyet minden állatbarátnak szívből ajánlunk. A regényből mozifilm is készült, ha végigkönnyeztétek a könyvet, irány a mozi (egy csomag zsepivel)!

12 éves kor felett ajánljuk.

Susan Kreller: Égig érő szerelem
Negig_ero_szerelem_borito_270.jpgem véletlenül lett 2015-ben az év ifjúsági könyve, az Égig érő szerelem fantasztikus érzékenységgel adja át a főszereplő, Adrian konfliktusait. A fiúnak a tinédzserkorral járó szokásos (ám annál meghatározóbb) problémák mellett anyja idegesítő (ám jogos) aggodalmaskodása is a nyakába szakad, hiszen Adrian túlontúl magas, és még még mindig nem állt meg a növésben. Ez a tény még annak ellenére is borzasztóan irritálja, hogy gyerekkori barátja, Stella mindent megtesz, hogy ne érezze magát kívülállónak miatta, például memorizálja a világ legmagasabb dolgait. Adrian belső frusztrációi, testképzavara, édesanyjával való vitái és a legjobb barátja iránt kialakuló érzelmei miatt minden középiskolás számára azonosulási lehetőséget kínálnak, hiszen mindannyian ismerjük azt a tehetetlen belső feszültséget, ami ezekben a helyzetekben rá tud telepedni az emberre.

14 éves kortól ajánljuk.

 
Lucinda Gray: Az aranykalitka
270.jpgIV. György Angliájában játszódik a történet, ahol Katherine élete mesebeli (vagy inkább krimibe illő) fordulatot vesz: a farmon élő lány hatalmas birtokot örököl, és részese lesz az angol elit fényűző mindennapjainak. Az életmódváltás miatt identitásválságba került lánynak nagybátyja halála után egyedül kell megbirkóznia az új körülményekkel és az örökségvadász rokonokkal, de ha ez nem lenne elég, még a nagybácsi rejtélyes, váratlan halálának megfejtése is Katherine nyakába szakad. Nem csak izgalmas történelmi krimi, de feszültségteli dráma és romantikus regény is egyben. Elegáns és izgalmas – ez a kötet le fog venni a lábadról! 

16 éves kortól ajánljuk
 

Csendes Nóra: Zápor utca
zapor_utca_270.jpgA kötet nem is egy, hanem két regény egyben két lányról, két különböző korban. Az egyik lány napjainkban az élet által elé sodort nehézségekkel küzd meg: a látszólag kemény, csajozós Gergő lelkének mélyére lát, és rájön, a fiú sokkal érzékenyebb, mint azt mutatja. Szerelmükért komoly döntést kell meghoznia. A másik lány 60 évvel ezelőtt egy sokkal keményebb korban szintén hatalmas lépéseket tesz meg. Az egyik lány egy szabadabb világban, a másik a Rákosi-korszak sötét időszakának kellős közepén él, mégis vannak örökérvényű, mindent elsöprő érzések, melyek sosem szűnnek meg aktuálisak lenni. Mennyit kockáztatnak a szerelemért? Gyönyörűen megírt, díjnyertes kötet egy fiatal, tizennyolc éves írónő tollából.

16 éves kortól ajánljuk.

Navratil Dominika írása

Kapcsolódó termékek