Mentsük meg Matildát!

A kitartás, a vidámság és a szeretet puha játékos Toy Story-ja

Képzeld el, hogy pihe-puha plüssként nyugodtan szunyókálsz, és amikor felkelsz, legnagyobb döbbenetedre nem találod a legjobb barátodat. Te jó ég! Mocori Muki, Wim és Bom pont így járnak: minden tudásukat és bátorságukat latba vetve el is indulnak, hogy megkeressék Matildát. Vajon hová tűnt a kislány? Olvasd el ajánlónkat a Mentsük meg Matildát! című könyvről!

01.jpg

A saját életüket élő játékok gondolatát 1995-ben a Toy Story filmvászonra kerülése szerettette meg gyerekek tömegével, sikere pedig 23 év után is töretlen, hiszen mi sem izgalmasabb annál, mint hogy távollétünkben életre kelnek játékaink? Én pont akkora izgalommal vártam az új Toy Story megjelenését, mint a gyerekkoromat végigkísérő három részt, és nem tudom kijelenteni, hogy az életre kelő játékok gondolatát azóta elvetettem – hiszen nem vagyunk otthon, nem tudhatjuk biztosra!

Az élő játékok világába kalauzol el minket Oliver Scherz legújabb könyvvével, ami egyben kiadónknál a debütáló kötete is. A Mentsünk meg Matildát! lapjain megismerjük Mocori Mukit, a kócos hajú majmot, Vad Wimet, az oroszlánt és Bomot, a medvét - hogy mi a közös bennük? Mind a hárman plüssállatok, és Matilda játékaiként élik boldog mindennapjaikat. Viszont egy reggel, amikor felébrednek, gazdájukat sehol sem találják. Így nincs is más lehetőség, a három bátor plüss azonnal útra kel, hogy megtalálják Matildát, hiszen hamar levonják a következtetést: itt kétséget kizáróan emberrablás történt!
02.jpg

A kötetet itt tudod kosárba tenni.

A három barát számtalan kihívással találkozik útjuk során, játszóházba, villamosra, szeméttelepre és még sok-sok helyre elkeverednek a város különböző pontjain. Még sérüléseket is szenvednek, hiszen mind tudjuk, hogy a plüssállatok fizikuma nem a város forgalmára lett kifejlesztve. Sőt egy ponton olyannyira elvesznek, hogy még az új otthon lehetősége is felmerül, de szerencsére nem adják fel a keresést, amíg rá nem lelnek Matildára.

Ez a könyv számtalan kalandot rejt magában, ezalatt pedig érdekesebbnél érdekesebb emberekkel és szituációkkal kerülnek szembe a kis plüssök, akik végtelen kitartással, bátorsággal és szeretettel vágnak bele az egésznapos kutatásba. A történet során hőseink közel kerülnek a teljes kimerüléshez, a ponthoz, amikor könnyebbnek tűnik feladni, mintsem elérni a célt, de végül mindig folytatják az útjukt. A történet bizonyítja, hogy nem érdemes feladni a küzdelmet, hiszen “néha éppenséggel a legkülönlegesebb véletlenekre van szükség, a legcsavarosabb ötletekre, hogy a végén minden tökéletesen a helyére kerüljön.” (idézet a könyvből)

Daniel Napp rajzai tökéletesen kísérik a mesét, kedvesek, személyiséget és valós érzéseket adnak a történet szereplőinek. Oliver Scherz pedig úgy mutatja be a gyerekeknek a plüssök és kis gazdáik különleges kapcsolatát, hogy az életvidám karakterek helyzetét a képzelet világában valós problémákkal színezi, a kényelmetlen, de mindennapi helyzeteket vidáman, kedves megoldásokkal oldja fel, amiből kicsik és nagyok is sokat tanulhatnak.
03.jpg

És hogy mégis hová tűnt Matilda? Azt nem áruljuk el előre, de annyit elmondhatunk megnyugtatásul, hogy mégsem emberrablás áll a dolgok hátterében, és hogy az első osztályba készülő gyerekeknek szuper tippet ad, hogy ne felejtsék el megnyugtatni az otthon hagyott plüssöket: nem lesz semmi baj, amíg ők távol vannak.

Rendeld meg itt a kötetet!

Olvass bele a könyvbe!

 

Kapcsolódó termékek