Mesék duzzogás ellen

Két szuper könyv ovisoknak

Két remek kis könyv érkezett a napokban, amit kár kihagyni, ha kettő és hat év közötti gyerek van a családban! Mindkettő szórakoztató mind a kisebbek, mind a nagyobbak, mind a szülők számára, ugyanis finom humorukkal tükröt tartanak ide is, oda is.

Rotraut Susanne Berner: Misu mindenre kíváncsi

25442.jpgMisu, a kisnyuszi nyúlfarknyi történeteit már ismerhetitek. Most végre további szösszenetekkel bővül a paletta: érkezik a Böngésző-sorozat méltán népszerű szerzőjétől, Rotraut Susanne Berner tollábólMisu, aki mindenre kíváncsi. Már az első kötet is elvarázsolt a finom kis nyelvi játékaival, amit már a pici gyerekek is pontosan megértettek. A rövid történetek struktúrája, hogy adódik egy konfliktus, amit valamilyen erősen tükröt tartó komikum old fel.

berner2.jpgMindjárt az első történetben például Misu eldobja a rágóját, mert amúgy is csupa szemét minden. Apukája rászól, hogy nem kéne, Misu köti az ebet a karóhoz, és belerúg valami ragacsosba, ami felszedi a cipőjére a többi hulladékot. Az apukája viccesen megörül (remélve, hogy ezzel a kis ballépéssel Misu kicsit kizökken a durcából), és megjegyzi, hogy így végül is elmehet utcaseprőnek. Az igazán vicces mégis az, amikor utána váratlanul belelép Misu rágójába. Így már mindketten mehetnek szemetet szedni.

A legjobb a szövegekben az, hogy nagyon jókat lehet nevetni a szülőkön. Bár sok történetben tényleg pókerasztalhoz méltó türelemmel, hidegvérrel és humorral oldják meg Misu szülei a „problémát”, sokszor előfordul az is, hogy ők a bénák vagy figyelmetlenek. És ez az, amit Misu szemszögéből Rotraut Susanne Berner remekül karikíroz.
berner1.jpg
Mindenkinek szívből ajánlom ezeket a mókás kis történeteket, de ne lepődjetek meg, ha belefuttok egybe, aminél majd azt érzitek „Pff, innen nézve ez tényleg így fest!”. Én már az első kis könyvet is nagyon szerettem, de azt hiszem, ez talán egy picit még jobb lett.

Olvass bele Misu új történeteibe itt, ha pedig tetszett az első néhány mese, a könyvet megrendelheted ide kattintva!

Vadadi Adrienn - Igor Lazin: Dani biciklizni tanul

danic.jpgA másik kis könyv hasonlóan kedves történetekkel szolgál az ovis korosztálynak. Vadadi Adrienn meséit szintén már sokan ismerik, és a megragadható, „hétköznapi” kis sztorik már sok ovis szívébe belopták magukat. Ezúttal három kis történettel lehetünk gazdagabbak, amik, ha jobban megnézzük, nem is olyan hétköznapi eseményeket mutatnak be, mint amennyire elsőre annak tűnnek. Vadadi pont fordítva működik: ez esetben a történetek igazából rendkívüliek, az elbeszélésük azonban nagyon egyszerű, közeli és megélhető.

dania.jpgA Dani biciklizni tanul című kis könyv az Óvodás lettem! sorozat harmadik kötete, mely Ákos és Maja történetei után most Dani napjait meséli el. Az első mesében Dani tényleg megtanul biciklizni, de nem akárhogy: álmából merít hozzá kellő bátorságot, és ami nem ment alvás előtt (láss csodát!): az álom után működik! A második mesében (oké, ebben tényleg semmi rendkívüli nincsen) látunk egy nyűgös reggelt, egy nyűgös ovis délelőttöt, aztán kiderül, hogy az ásítás mennyire ragadós. Sőt, szerencsére a nevetés is az.

danib.jpgVégül, a harmadik történetben Dani szerelmes lesz Majába. A gond csak az, hogy Majára a legjobb barátnője, Lea is igényt tartana. Ebből pedig rengeteg vicces és bosszantó dolog sül ki, míg végül Maja el nem rendezi a dolgokat. Ez a történet iszonyat aranyos, ugyanakkor minden szempontból a legbonyolultabb is. Mindezeket a történeteket Igor Lazin bájos és otthonos képei keltik életre. Ez az a könyv, ami garantáltan tetszeni fog minden kis ovisnak. Ne hagyjátok ki ti sem!

Olvass bele Vadadi Adrienn új könyvébe, ha pedig érdekel a Daniról szóló többi mese, rendeld meg a könyvet!

Kapcsolódó termékek