Mesékkel kezdjük az évet

Könyvek, amik hihetetlen pontossággal tükrözik az óvodások lelkivilágát

2016. december 29.Zsani

cimkék: szemle mesehős mesehős Ezt olvassuk most

katicalanyMost négy olyan könyvet, könyvsorozatot mutatunk neked, amik hamisíthatatlan mesevilágokat teremtenek játszi könnyedséggel. Te tudod milyen felejthetetlen meséket adott a világnak Anette Tison, Talus Taylor, David Soman, Jacky Davis, Annie M. G. Schmmidt, Fiep Westendorp vagy Erwin Moser? Derítsd ki a szemlénkből!
Generációs öröm: Barbapapa színre lép

barbaAnette Tison és Talus Taylor barbái már eleget bizonyítottak. Generációk nőttek fel a mókás, jószívű alakváló lények történetein. Te is emlékszel, hogyan született Barbapapa? Vagy arra, hogyan zárták az állatkertbe? Hogy találta meg Barbamamát? Hogyan lelték meg az otthonukat? Hogy milyen szuper volt a Barba család zenekara? Ezeket a fantasztikus meséket most mind felelevenítheted a frissen megjelenő könyvsorozattal! A barbák újra a színen! Éljen!

A sorozatot itt tudod végigböngészni!

Mese a képzelet hatalmáról: Katicalány

katicalányA Kulcslyuk Kiadó gondozásában jelent meg David Soman és Jacky Davis sikerkönyve, a Katicalány, amit a New York Times is a bestseller listáján közölt. Nem véletlenül. Akárcsak a Barba család történetei, Katicalány is minden szándékos nevelgetés, fontoskodó történetszövés nélkül tud a gyerekek problémáiról hitelesen, empatikusan beszélni, miközben minden helyzetre reflektál: egyszerűen a fantázia segítségével játékkal válaszol a különböző helyzetekre. Katicalány egy vagány, mégis nagyon érzékeny kislány, aki katicajelmezben képes az egész világot meghódítani. Nagyon bevált a könyv itthon is. Óriási kedvenc, aminek a felolvasását soha nem szokták visszautasítani a gyerekek. Sőt. Ennek a mesének a felolvasása megkönnyebbülés minden egyes alkalommal.

A sorozatnak eddig két kötete jelent meg

Játék nincsen szutyok nélkül: Szutyoksári megunhatatlan

szutyoksariHa már a határtalan fantázia a téma, nem maradhat ki az egyik legnagyobb kedvenc: Szutyoksári sem. Ebben a nagyon vicces képekben gazdag könyvben megismerhetsz egy kislányt, aki bár folyton fürdik egy óriási kádban, akkorában, amekkora csak ebben a mesében létezik, mégis mindig csupa piszok. Sári történetről történetre nemcsak maszatos, hanem tetőtől talpig csupa szutyok lesz. A derűs, finom humorú meséket nem lehet megunni, és az olvasó általában kénytelen az elejétől a végéig elolvasni a könyvet. Ráadásul ezt a féktelenséget nem tudja megállni a második, harmadik, vagy sokadik olvasásra sem. 

A kifogyhatatlan: Nagypapa meséi, avagy a repülő ágy Erwin Moser tollából

moserErwin Moser a '80-as évektől megkerülhetetlen figurája az osztrák gyerekirodalomnak. Rengeteg könyvet írt és rajzolt, és a képei, a történetei egyaránt felejthetetlenek. Hihetetlen könnyedséggel közvetíti a gyerekek és felnőttek felé a mesevilágát. Moser meséi a határtalan fantázia szemüvegén át látják a világot, különös furcsasága abban rejlik, hogy egy-egy teljesen hétköznapi mozzanat úgy tűnik fel a távoli mesevilágokban játszódó történeteiben, mintha teljesen természetes lenne a két dimenzió találkozása. Most a sok állatos történet után pedig azt is megtudhatod, milyen az, amikor nagypapa elkezd mesélni, és egy végeláthatatlannak tűnő történetbe bonyolódik ő is és Gáspár is. A tréfásabbnál tréfásabb alakok megszületése, olyan mélyen érinti Gáspárt, hogy észre sem veszi, és ő is igazi mesélő, álmodó lesz, aki észrevétlenül megtanulta, milyen a fantáziájával új világot teremteni.