Mesékkel kezdjük az évet

Könyvek, amik hihetetlen pontossággal tükrözik az óvodások lelkivilágát

Most négy olyan könyvet, könyvsorozatot mutatunk neked, amik hamisíthatatlan mesevilágokat teremtenek játszi könnyedséggel. Te tudod milyen felejthetetlen meséket adott a világnak Anette Tison, Talus Taylor, David Soman, Jacky Davis, Annie M. G. Schmmidt, Fiep Westendorp vagy Erwin Moser? Derítsd ki a szemlénkből!

Generációs öröm: Barbapapa színre lép

26520.jpgAnette Tison és Talus Taylor barbái már eleget bizonyítottak. Generációk nőttek fel a mókás, jószívű alakváló lények történetein. Te is emlékszel, hogyan született Barbapapa? Vagy arra, hogyan zárták az állatkertbe? Hogy találta meg Barbamamát? Hogyan lelték meg az otthonukat? Hogy milyen szuper volt a Barba család zenekara? Ezeket a fantasztikus meséket most mind felelevenítheted a frissen megjelenő könyvsorozattal! A barbák újra a színen! Éljen!
A sorozatot itt tudod végigböngészni!25183.jpgA Kulcslyuk Kiadó gondozásában jelent meg David Soman és Jacky Davis sikerkönyve, a Katicalány, amit a New York Times is a bestseller listáján közölt. Nem véletlenül. Akárcsak a Barba család történetei, Katicalány is minden szándékos nevelgetés, fontoskodó történetszövés nélkül tud a gyerekek problémáiról hitelesen, empatikusan beszélni, miközben minden helyzetre reflektál: egyszerűen a fantázia segítségével játékkal válaszol a különböző helyzetekre. Katicalány egy vagány, mégis nagyon érzékeny kislány, aki katicajelmezben képes az egész világot meghódítani. Nagyon bevált a könyv itthon is. Óriási kedvenc, aminek a felolvasását soha nem szokták visszautasítani a gyerekek. Sőt. Ennek a mesének a felolvasása megkönnyebbülés minden egyes alkalommal.

Mese a képzelet hatalmáról: Katicalány

A sorozatnak eddig két kötete jelent meg

Játék nincsen szutyok nélkül: Szutyoksári megunhatatlan24977.jpgHa már a határtalan fantázia a téma, nem maradhat ki az egyik legnagyobb kedvenc: Szutyoksári sem. Ebben a nagyon vicces képekben gazdag könyvben megismerhetsz egy kislányt, aki bár folyton fürdik egy óriási kádban, akkorában, amekkora csak ebben a mesében létezik, mégis mindig csupa piszok. Sári történetről történetre nemcsak maszatos, hanem tetőtől talpig csupa szutyok lesz. A derűs, finom humorú meséket nem lehet megunni, és az olvasó általában kénytelen az elejétől a végéig elolvasni a könyvet. Ráadásul ezt a féktelenséget nem tudja megállni a második, harmadik, vagy sokadik olvasásra sem. 

A kifogyhatatlan: Nagypapa meséi, avagy a repülő ágy Erwin Moser tollából

25994.jpgErwin Moser a '80-as évektől megkerülhetetlen figurája az osztrák gyerekirodalomnak. Rengeteg könyvet írt és rajzolt, és a képei, a történetei egyaránt felejthetetlenek. Hihetetlen könnyedséggel közvetíti a gyerekek és felnőttek felé a mesevilágát. Moser meséi a határtalan fantázia szemüvegén át látják a világot, különös furcsasága abban rejlik, hogy egy-egy teljesen hétköznapi mozzanat úgy tűnik fel a távoli mesevilágokban játszódó történeteiben, mintha teljesen természetes lenne a két dimenzió találkozása. Most a sok állatos történet után pedig azt is megtudhatod, milyen az, amikor nagypapa elkezd mesélni, és egy végeláthatatlannak tűnő történetbe bonyolódik ő is és Gáspár is. A tréfásabbnál tréfásabb alakok megszületése, olyan mélyen érinti Gáspárt, hogy észre sem veszi, és ő is igazi mesélő, álmodó lesz, aki észrevétlenül megtanulta, milyen a fantáziájával új világot teremteni.