Mi fér el pont egy kézben?

Új ismeretterjesztők a legkisebbeknek a Ravensburgertől

A Mit? Miért? Hogyan Scolar Mini sorozat minden egyes kötetét bárhova magatokkal tudjátok vinni.
Ha jól felkészült szülőként te is fontosnak tartod, hogy gyereked megismerje a világot, akkor nyugodt szívvel add kezébe ezeket a színes képekkel gazdagon illusztrált, informatív kemény lapos köteteket, ahol a kihajtható ablakok mögött újabb és újabb csodák várnak! Most két új kötetet ajánlunk.

23969.jpgKerekedjetek fel! Menjetek ki a szabadba! Kiránduljatok! Keressétek fel az állatkertet! Ja, még valami! Mindenképpen csapjátok a hónotok alá a Scolar Kiadó Állatlexikonját! Pont elfér egy kicsi kézben és minden benne van, amire szüksége lehet egy óvodás természetjárónak, állatbarátnak.

Ha kinyitod a kihajtható ablakokat, megtudhatod, mit rejt a földtúrás, vagy mi történik a sünivel, ha veszélyt érez, mit csinál az elefánt az ormányával, hogyan ijeszti el a vízilómama borjától azt, aki túl közel merészkedik, vagy hogyan tisztogatja magát a cica.
A háziállatok mellett sok-sok egzotikus állatot is megismerhettek: például a korallkígyót, kolibrit, mókusmajmot, vagy a kutyafejű boát.

Olyan kérdésekre is választ kaphattok, mint hogy kik laknak a sarkvidéken, milyen állatok rejtőznek az esőerdő mélyén, vagy ki legelészik a szavannán.

És ha a tenger érdekel, akkor sem fogsz csalódni: van ebben a könyvben minden a tarisznyaráktól a tengeri csillagig.

Ahogyan azt már a Scolartól megszokhattuk, nagyon szép illusztrációk vannak a könyvben, a szöveg pedig éppen megfelelő ennek a korosztálynak. (Kriszti)

23971.jpgA Scolar legkisebbeknek szóló sorozatában nagyon jól tudják, hogy a kicsik nem csak a "nagyvilág" különböző érdekes területeit akarják megismerni, mint az állatok, növények, járművek és egyebek világa, hanem a saját mindennapjaikban is éppen ekkor tanulnak eligazodni. Ebben segítenek azok a kis könyvek, amelyek egy-egy nap lefolyásával, kötelező és keretet adó rutinjával foglalkoznak. Ilyen volt az öltözködéssel foglalkozó könyv, és ilyen most a fürdőszobai teendőket körbejáró, a Pisilés, fogmosás, fürdés.
Az ismereteket a család közös ténykedéseibe beillesztve tárja elénk be: először a családi reggelt a fürdőszobában, ahol mindenkinek megvan a maga teendője: apa borotválkozik, Botond, a bilire ül, a nővére meg már a vécére.
A könyv bemutatja, hogy hogyan és miért kell kezet mosni, miért kell fésülködni és hajat vágni. Fürdeni szinte minden gyerek szeret, de itt is van pár ötlet, hogy hogyan lehet még élvezetesebbé tenni az esti fürdést. A fogmosást pedig igazán alaposan kivesézi a könyv, úgyhogy ebből meg is tanulhatjuk a helyes fogmosás alapjait. Persze sokáig segíteni kell még, hogy egy kisgyerek rendesen le tudja sikálni a fogairól a koszt, de ha ezt elolvassuk, akkor biztos jobban fog menni neki! Végül egy hatalmas pancsolós jeleneten kereshetjük meg, hogy mi minden van a fürdőszobában és az mire való.

Ahogy a sorozattól megszoktuk: kevés, nagyon érthető ismeret, jó tanácsok és a kicsik számára átélhető események teszik érdekessé az ismerős témát.(Hanna)

Kapcsolódó termékek