Miért szeretjük Tatut és Patut?

Avagy, hogyan tanulunk a finn mesekönyvekből?

Tatu és Patu-könyvek vízválasztóak a szülők körében. Van, aki első ránézésre visszateszi a polcra, és soha többé nem megy a közelébe, és van, aki elkezd belemerülni a gyerekével, miután képtelenség elfelejteni és nem felidézni évekkel később is a két furavári gyereket...

A frissen megjelent Tatu és Patu csodálatos karácsonyaürügyén írunk a sorozatról és az új könyvről. Olvass tovább!

Szóval, ha nem ismered még Tatut és Patut, akkor itt az ideje, hogy megbarátkozz a hírhedt finn gyerekkönyvek legfurábbikával, akiknek a címszereplésével egy vitathatatlanul fergeteges sorozat jelent már meg a legkülönfélébb témákban

Annak, aki nem bírja a gyermekien lelkes humort és lendületet, a képregényeket és az hétköznapi helyzetek abszurd kicsavarását. Olyan gyerekeknek és felnőtteknek ajánlom, akik képesek a földhözragadt ismeretterjesztők mellet – amiknek természetesen abszolút megvan a létjogosultságuk – a fantázia, a kreativitás ás a féktelen játékosság bizodalmába, Furavárra utazni, a legújabb könyvvel akár karácsonyozni is!

Vigyázat, mert ez az ünnep kicsit a feje tetejére állítja a tradíciót! 

tatu1.jpgTatu és Patu idén Verához hivatalosak az ünnepekre, de mi történik? Nyitva találnak egy ajtót! Mit is csinálna a két furavári, ha nem bemenne? Bizony, a fiúk megint eltévednek (mint amikor oviban mentek), és pont a majdnem  szomszéd Vízi lakásában kötnek ki. Ajjajj! Víziék szomszédja viszont Márton, aki átjár eltakarítani a havat, amíg a család elutazik...

Jellemző a fiúkra, hogy a tömény optimizmusuknak hála minden jelet hajlamosak úgy értelmezni, mintha pont nekik szólnának, és pont a legjobb üzenetet hordoznák. Egy tárt ajtó csak azt jelentheti, hogy itt bizony őket várják a kedves vendéglátók!

Ilyen, és ehhez hasonló félreértések komikuma vezeti a mesék fonalát, amiért bizton állíthatom, hogy rajonganak a gyerekek, sőt mi több felolvasni, és böngészni is öröm akár felnőttként is, annyira őszinte gyermeki logika és lelkesedés minden poén forrása. 

A Tatu és Patu csodálatos karácsonyában a két fura fivér természetesen az üres házban is nekilátnak a karácsonyi előkészületeknek, nehogy elmaradjon ez a csodálatos program, nehogy dísztelen maradjon a ház, mire Vera hazaér. 

tatu2.jpgÉs akkor kezdetét veszi a karácsinyi lelkesedés a furavári lendület együttes hatása: először is keresnek egy friss és illatos Télapót, hogy feldíszítsék – ez nem hozza meg a kívánt eredményt, eztán szereznek egy fenyőt, de jaj, Márton a szomszédból észreveszi, hogy ég a villany! Át is jön, hogy lekapcsolja, amiért persze Tatu és Patu szörnyen rettegve elbújnak, mire Patu rájön, hogy az illatos Télapó keresés és vizsgálat közben nála maradt a Télapó sapkája! Most tuti, hogy az egyik manó jött el a fejfedőért! A fiúk nem mernek ugyan előbújni, de amint Márton elhagyja a házat kezdetét veszi a manósapka-visszaadási hadművelet! 

Nahát, ennél többet most biztos nem árulok el, még rengeteg váratlan fordulatot tartogat a fura ünnep, csak annyi, hogy végül minden szereplő a megfelelő lakásba kerül, és igazi, meghitt karácsonyuk lesz a furavári fiúknak!

tatu3.jpg

Ami pedig BÓNUSZ ÉS ÚJDONSÁG a sorozat rajongóinak is, hogy ebben a könyvben már megjelenik egy narrátor, aki végig igyekszik figyelmeztetni a fiúkat, hogy rossz helyen járnak, vagy félreértenek valamit, csakhogy a narrátort Tatu és Patu pont nem hallják... Nem baj! Így még viccesebb!

Ha meg szeretnéd rendelni a Tatu és Patu csodálatos karácsonyát, akkor tedd a kosaradbaitt 20% kedvezménnyel!

tatu4.jpg

Kapcsolódó termékek