Milu a lovagok között

Olvass bele Finy Petra Milu a lovagok között című könyvébe!

Szerinted mit csinál Milu és Kamilla a következő küldetésük során? Vajon most milyen veszélyekkel kell megküzdeniük? És mi mindent tanulhatnak Artúr bácstól, ami segíti őket az időutazásban? 

Derítsd ki! Olvass bele a Milu sorozat legújabb kötetébe!

milu1.jpg

Artúr bácsi egy vaskos könyvet vett elő, melyet lila pikkelyes bőr borított, és sárkány-
fogakkal volt díszítve. Sárkányok könyve  - állt a köteten a felirat. Lassan lapozgatni kezdett benne, a többiek mind fölé hajoltak, hogy lássák a képeket.
– Jé! Ez itt Buci! – mutatott rá az egyik sárkányra Milu álmélkodva. Artúr bácsi bólogatott:
– Igen, Buci is pontosan ilyen fajta sárkány! Az a neve, hogy a Piros tűzmágus.
Nem abban jó, hogy azonnal megértse a dolgokat. Neki egyéb különleges képessége van: a tüzét tudja hidegen is lehelni – ekkor kék színű, és azzal bármilyen sebet be tud gyógyítani. Még egy halálos sebet is.
Kamilla büszkén simogatta a macska alakban jelenlévő Buci fejét. Ő tudott erről a képességéről. Milu viszont nem győzött csodálkozni.
– Nem semmi sárkányod van, Kamilla! És Bátor? Róla mit lehet tudni? Gyorsan keressük meg őt is! – lelkesedett Milu.
Artúr bácsi egy zöld színű sárkány rajzához lapozott.
– Bátor itt látható. Ő egy Rafinált röppencs. A rafinált szó arra utal, hogy olyan esze van és olyan találékony, mint kevés más sárkánynak. A röppencs pedig arra, hogy az átlagosnál jobban tud repülni. Különleges tappancsaiból képes tüzet fújni, mely rakétaszerűen hajtja előre. Jóval gyorsabban tud így repülni, mint a fajtársai.
– Nahát! Nem is tudtam, hogy ennyire spéci vagy! – kiáltott fel Milu. – Mármint az kiderült, hogy milyen okos vagy, de hogy rakétaüzemmódban is tudsz repülni, az új dolog számomra – mosolygott a fiú.
– És most keressük meg a Hegyi tüskést, hogy tudjátok, milyen ellenféllel álltok szemben.
A bácsi most egy sötétkék sárkányhoz lapozott. A rajzolt lény szeme piros fénnyel villant, tekintete gonosz volt, hátából és farkából hatalmas tüskék álltak ki. A gyerekek és Buciék is ijedten hőköltek hátra:
milu2.jpg– Ez nagyon nagy! – súgta Kamilla.
– És marhára tüskés! – tette hozzá Milu.
– A Hegyi tüskés valóban nagyobb termetű, mint más sárkányok. De ez az ádáz tekintet megtévesztő: nem annyira gonosz, mint amilyennek tűnik. Viszont fogságban megvadul, és Merficio tudja ezt. Ezért tartja láncra kötve, hogy minél vérszomjasabb legyen. A tüskéiről még annyit kell tudni, hogy mérgezőek. Úgyhogy óvatosan közelítsétek meg!
Artúr bácsi még adott néhány tanácsot:
– De úgyis lovagi páncélt kaptok majd az időfüsttől, hogy jobban védve legyetek. Remélem, nem baj, Kamilla! – nézett a kislányra a bácsi.
– Dehogyis! Egy várkisasszony hosszú szoknyájában nem hiszem, hogy könnyű lenne harcolni – felelte megértően a kislány.
– Akkor nem marad más hátra, mint előre! Vagyis inkább vissza! Mégpedig az időben! – jelentette ki Milu elszántan.
– Igen, szerintem is induljunk! – indítványozta Kamilla.
Azzal kimentek a ház hátsó kertjébe, ahol Buci és Bátor már sárkány alakban várták őket.
Már éppen felültek volna a sárkányok hátára, amikor Artúr bácsi lélekszakadva rohant ki hozzájuk a kertbe:
– Várjatok! Ezt majdnem elfelejtettem! – lobogtatott valami csillogót. – Merlin tőre! Annak idején Artúr király varázslójától kaptam ezt a kést, ami különleges varázserővel bír. Mindenkinél máshogy viselkedik, úgyhogy titeket nem tudom, mivel segít meg. De biztosan segít majd.
– Köszönjük, Artúr bácsi! De ne izgulj miattunk ennyire, tudunk magunkra vigyázni! – jegyezte meg Kamilla látva az öreg aggódó arcát.
– Vagy ha ők nem is, mi biztosan tudunk vigyázni rájuk! – tette még hozzá Bátor.

milu3.jpg