Milyen játékot pakolj az útra?

7 kedvenc, amiket egész nyáron magaddal vihetsz

Évről évre visszatérő probléma nyaralás során, hogy milyen elfoglaltsággal üssük el az időt a hosszú autó-, vonat-, repülőúton, hogy mindenkinek egyben maradjanak az idegei, mire elérjük a célt. Persze ez sosem egyszerű, hiszen hiába vannak meg a kedvenc játékok, nemcsak, hogy nem fér be a bőröndbe, mert túl nagy vagy túl nehéz, de mivel szét is szóródik, nem lehet akárhol csak úgy előkapni. A tavalyi kártyás szemlénk második részeként most itt vannak azok a társasok, kreatív játékok, amelyek szintén tökéletes kiegészítőként funkcionálhatnak egy pihentető nyaraláshoz.


Mágneses társasok – régi kedvencek új köntösben

A legszuperebb klasszikus társasjátékok, amelyekkel már a szüleink és a nagyszüleink is játszottak a nyári szünetben, most már modernizált, mágneses változatban jelentek meg, így végre az Akasztófához, az Amőbához, a Torpedóhoz és az Ország-városhoz nem kell papírt és ceruzát tartanunk magunknál, és nem kell félnünk, hogy elhagyjuk a bábukat a Ki nevet a végén? közben. De a klasszikus Kígyók és létrák kalózos-kincskeresős változatát is megtalálhatjuk mágneses formában, van mágneses stratégiai focis játék, az örök kedvenc Titkos kód, és még egy RushHour-höz hasonló játék is, amelyben a közlekedési dugóból kell kiszabadulnunk.

A játékok praktikus, kisméretű fémdobozban kaphatók, amelyek játéktáblaként is funkcionálnak, utazáshoz a legjobb választás!

4 és 12 éves kor között ajánljuk.


Waboda pattlabda – új kedvenc a strandra

Ez a kis labda a legnagyobb kedvencetek lesz strandolás közben: nemcsak, hogy úgy kacsázik a vízen, hogy a leglaposabb követ is megszégyeníti, de nagyon jól fejleszti a kézügyességet, koordinációs képességet, és ami a legjobb: elfér a legkisebb táskában is. A többi strandlabdával ellentétben nem fog folyton kigurulni a kezedből, nem kell negyven fokban vörösödő fejjel felfújni, és nem fogja elfújni a szél sem, hogy aztán a nádasból kelljen valahogy kihalászni. Vízben vagy vízparton a legszuperebb aktív kikapcsolódás ez a kis golyóbis.

3 éves kor felett ajánljuk.

RENDELD MEG A LABDÁT ITT!


Intelligens gyurma – az örök kedvenc bárhol, bármikor

A többi játékkal ellentétben az intelligens gyurmára azért figyelni kell, így nagyobb gyerekek számára lehet több órás elfoglaltság a hosszú utazások alkalmával. Különleges anyagánál fogva törik, szakad, pattog (ezt azért ne útközben teszteljétek le), és ráadásul bizonyos típusai színváltóak, világítósak, vagy mágnesesek. Nálunk a legújabb két változat máris mindenkit elvarázsolt: a Tejútrendszer milliárdnyi apró csillagként világít a sötétben, a Szellemvadász pedig fekete csillámaival kölcsönöz sejtelmes hangulatot.

5 éves kortól ajánljuk.
 
Professor Puzzle – kódfejtők kedvencei

Az dobozok egy-egy fejtörőt rejtenek: ördöglakatok, golyós piramisépítők, fából készült kirakók, melyek nem csak a gyerekek térlátását, logikáját és kombinációs készségét fogják megdolgoztatni, de akár felnőttek számára is kihívást jelent. Ha megfejtetted, add tovább: lássuk, a többieknek is sikerül-e rájönniük az egyetlen helyes megoldásra. A gyufásdoboznyi játékok ráadásul még a zsebünkben is elférnek, hogy mindig felkészültek legyünk az unalmas pillanatokkal szemben.

5 éves kortól ajánljuk.


Rubik-kocka – a közös kedvenc

Senkinek nem kell bemutatni a bűvös kockát, generációk nőttek fel úgy, hogy sohasem tudtak egy oldalnál többet kirakni, vagy éppen ellenkezőleg: mesterszintre fejlesztették a képességeiket, és másodpercek alatt helyre teszik a hat oldalt. A hagyományos kocka mellett számos izgalmas új változat is megjelent az évek alatt, nálunk a lekerekített V-Cube versenykocka kapható, amely kialakításának köszönhetően jobban illeszkedik a kézbe, és gördülékenyebben, precízebben forog. Ráadásul nem is matrica van az oldalakon, hanem egy speciális festék, ami nem fog róla lekopni.

6 éves kortól ajánljuk.

Yo-yo – a visszatérő kedvenc

Bár néha perifériára kerül, a yo-yo évszázadok óta (a 16. század óta létezik!) népszerű készségfejlesztő játék. A YoYoFactory most olyan fém csapágyas játékot tervezett, amelyben a plusz csapágy adott, így az alapok elsajátítása után annak kicserélésével még fantasztikusabb teljesítmény érhető el. Fejleszti a koordinációs készséget és a finommotorikus képességeket, a látványos trükkökkel pedig garantált a siker a strandon!

Nézd meg a trükköket a videóra kattintva!

8 éves kortól.


Fémdobozos  társasok – varázslatos kedvencek

A népszerű Szellemlépcső és Az elvarázsolt labirintus rajongói számára ez lesz a nap híre: végre nálunk is kaphatóak a fémdobozos változatok! A praktikus, kisméretű fémdobozon kívül is történtek apró módosítások a játékokban, de ezek a változások szemernyit sem vettek el a játékélményből, sőt! A Szellemlépcső célja, hogy te érj végig először a lépcsőn, azonban vigyáznod kell, mert egy szellem takarja le a bábudat! Az itt a piros, hol a pirost idéző játékmód az összes játékost össze fogja zavarni – légy résen, ha biztosra akarsz menni abban, hogy a saját bábudat juttatod győzelemre!

Az elvarázsolt labirintus a kis varázslók memóriáját teszi próbára: kincskeresés közben folyamatosan láthatatlan falakba ütköznek, amelyeken csak akkor tudnak áthaladni, ha tudják, melyik szín tartozik az adott falhoz. Vajon sikerül megjegyezni, és így elsőként megkaparintani az értékes tárgyakat?


3-4 éves kortól az egész család számára ajánljuk.Kapcsolódó cikkek