Mindenkinek lesz egy ötleted!

Már csak 9 nap karácsonyig!

Most már menthetetlenül nyakunkon a karácsony! Ha még nem sikerült mindenkinek beszerezned az ajándékát, akkor olvasd el a cikkünket és találj benne mindenkinek kortól, nemtől függetlenül egy tuti megoldást

Most mindenkinek lesz egy jó ötleted!

Kattints a szemlére!

Ünnepi könyvválogatás

Valamit nagyon megsejtett a lengyel szerzőpáros abból, hogy mi az a közös halmaz, amivel gyereket és szülőt egyaránt el tud bűvölni, és a könyvük lelkes nézegetőjévé tenni. A gyönyörűen megrajzolt térképes könyv, országonként rajzzal és néhány szavas kiegészítésekkel mesél el mindent, amit a helyekről tudni érdemes.

24974.jpgA gyerekek órákig képesek elnézegetni a térképeket, és kikérdezni minket a népsűrűségekről, a fővárosokról, arról, hogy hol milyen nyelvek a hivatalosak, hogy hol milyen állatok laknak, és arról, hogy mik a legjellemzőbb fiú és lány nevek. A nemzeti zászlók felismerése pedig már egy külön játék. A világlátás vágya gyorsan kicsírázik a gyerekekben, úgyhogy itt az idő a fantáziálásra, a nagy körutazás megtervezésére! 

A Világlátósikerén felbuzdulva idén megjött ahhoz nagyon hasonló könyv, az Ízes bolygó. Ez is a Manó Könyvek gondozásában jelent meg és a méretei, a rajzolt tartalom a Világlátóéval azonosak, ám a téma már az ételek világában kalauzol. Az Ízes bolygó egy gasztroatlasz, ahol tájak, országok jellegzetes termesztett növényeit, tenyésztett állatait és a belőlük készülő ételspecialitásokat böngészhetjük végig.

A könyv alkotói olaszok, Giulia Malerba egy szakácskönyvkiadó főszerkesztőjeként nem csak a saját tudását és tapasztalatait szedte össze, hanem rengeteg segítséget kapott gasztro-szakértő kollégáitól szerte a világból.

26724.jpgA gyűjtemény 39 ország sajátos étel kínálatát mutatja be, közte természetesen Magyarországét is. Minden államhoz találunk egy rövid általános leírást a legjellemzőbb ételekről, és az étkezési szokásokról, illetve egy-egy hasznos magyarázatot olyan élelmiszerekről, amikről akár már hallhattunk, de még sincs napi használatban a konyhánkban. Épp itt az ideje, hogy megtudjuk mi is pontosan az okra, vagy a kuszkusz, hogy mit hasznosítanak a kókuszpálmából, hogy mire is való a kenyérfa gyümölcse. De érdekes információkat olvashatunk különböző étkezéssel kapcsolatos szokásokról is. Például, hogy a marokkóiak hogy isszák a menta teát, valamint gazdagodhatunk gasztro-történelmi információkkal, így a francia reblochon sajt és a baguette eredetéről.

És ami a gyermeki fantáziát talán a leginkább megmozgathatják, azok a számunkra furcsa ételkülönlegességek, mint a Thaiföldön utcai rágcsaként árult frissen sült rovarok, vagy az Indonéziából származó legdrágább kávé, amely a cibetmacskák által elfogyasztott, majd az ürülékükből kiválogatott, és megpörkölt kávészemekből készül, vagy az ünnepi eledelként tálalt nyársonsült tengerimalac, amit Ecuadorban fogyasztanak örömmel. Néhány meghökkentő étel mellett azért olvasgatás közben garantáltan beindul a nyálelválasztás, és még az sem kizárt, hogy a könyvnézegetés egy kiadós főzőcskében fog torkolni.

Ezeket a könyveket kicsik és nagyok ajándékaként egyaránt ajánljuk! Tökéletes családi ajándék, aminek mindenki örülni fog!De, hogy ne csak egyetek, fantáziáljatok, hanem mozogjatok is az ünnepek alatt, szerezd be a Kalimpacímű mesekönyvet, amivel az egész családot megtornáztathatod a fa alatt. Ez a könyv egy kalandos történet egy bábfiú főszereplésével és egy szuper fejlesztőtorna találkozása. A szülőknek rövid leírások mutatnak rá az egyes mozgásformák fejlesztő és élettani hatására.

További formabontó ismeretterjesző könyveketitt találsz!

26845.jpgTökéletes ajándék ovisoknak, mivel ezzel a mesével amellett, hogy egy fordulatos, vicces és rendkívül gazdag fejlődésmesét ajándékozol, a kicsik azt is észrevétlenül megtanulhatják belőle, milyen az egészséges testtartás, miközben serkentik az agyuk jobb és bal féltekéje közti kommunikációt, erősödik az idegpályájuk egyes részei között a kapcsolat és egyre gyorsabb lesz a reakcióidejük. Mindemellett a finom motorikus képességeik és a térbeli tájékozódásuk is fejlődni fog, amely képességek az írás és az olvasás elsajátításához is nélkülözhetetlenek lesznek később. Kisiskolásoknak szintúgy ajánljuk!

Ajándékozd a gyerekek kedvencét! Babáknak a legjobb választás egyBogyó és Babóca lapozó. 13461.jpgMár sok kis szereplőnek van külön könyve, 25907.jpgamiben megismerheted a kedvenc játékait, ételeit, színeit és formáit. Ebből a bababöngészőből rengeteg gyümölcsöt, virágot és tárgyat megismerhetsz! Ha pedig szeretnél valami igazán különleges, örök érvényű ajándékot, akkor válaszd József Attila AltatójátGyöngyösi Adrienn különleges rajzaival jelent meg a kis könyv, amivel biztos, hogy minden pici szívesen merül álomba.

18198.jpg25209.jpgA tuti klasszikusokkal amúgy nem nagyon lehet mellényúlni. Ami nélkül kár élni, azok Tandori Dezső medvés versei és Medvetalp és barátai című meseregénye, ami a gyerekeket és a felnőtteket éppúgy átemeli a a játék és fantázia korlátlanabb univerzumába. 25210.jpgÖrök siker A varázsfuvola gyönyörű óriáskiadása, aminek egy felnőtt, vagy kislány sem tud ellenállni, bár az óriási illusztrációi cseppet sem "lányosak"... Rofusz Kinga mélyzöld és bordó játékai egyaránt tökéletes ajándékok a nagymamának, a barátnőknek, vagy a gyerekeknek. Már csak azért is, mert Jeli Viktória olyan jelenléttel és humorral tolmácsolja Tamino és Pamina történetét, hogy nem lehet megállni széles mosolyok nélkül az olvasgatását.

23717.jpgTipikus ajándékkönyv a Egyszer volt, ahogy még sose volt - tizenkét és fél Grimm mese. Ebben a kötetben megint nehéz csalódni, ugyanis az ismert és kevésbé ismert történeteket Mosonyi Aliz csodálatos tolmácsolásában olvashatjuk, a képeket pedig szintén Rofusz Kinga festette. Tökéletes ajándék minden kislánynak és kisfiúknak, de felnőtteknek szintúgy. 

26213.jpg
Ha szereted a böngészőket, akkor itt aKarácsonyi böngésző, amiben izgalmasabbnál izgalmasabb, ünnepibbnél ünnepibb történeteket mesélhetsz el te magad, vagy a fa alatt együtt körbeülve a könyvet az egész család együtt szőheti a mese fonalát. Tökéletes ajándék minden ovis kis lurkónak! 

Ha eddig nem találtál semmit, amit szívesen adnál, akkor lepd meg a családot, a barátokat egy színezőkönyvvel. Tökéletes választás, mert egyrészt szép ajándék, másrészt tökéletesen illik a meditatív,

26810.jpg
lelassulós színezgetés a karácsonyhoz. Most kimondottan az ünnepre több grafika közül is választhatsz karácsonyi képeket tartalmazó könyveket. Ilyen a Karácsony Johannával, amit a nagy
25170.jpg
sikerű Johanna Basford grafikái
tesznek ellenállhatatlanná. Mary Tanana képzőművész, illusztrátor gyönyörű rajzai megragadják a karácsony varázsát a Színezd ki a karácsonyt! című színezőkönyvében. A hópelyhektől a harisnyáig, a rénszarvastól a koszorúig az ünnep minden kelléke csak arra vár, hogy fantáziáddal életre keltsd. A hatvanoldalnyi színezni való tintarajz több óra pihentető kreatív szórakozást nyújt. 

21034.jpgHa szeretnél egy szuper receptkönyvet ajándékozni, akkor itt aVégtelen spagetti! Ebben csupa olyan finomság van, amit gyerekekkel együtt is könnyen meg lehet sütni, főzni. Ebben a gyűjteményben vannak finom reggelik, szendvicskrémek, rágcsálnivalók, különleges ebédek és szuper édességek. Lepj meg valakit egy csodás céklatorta recepttel, az ünnepekre pedig készülj Karácsonyfa-brownie-val!

Ha egy klasszikus, a karácsony szelleméhez illő könyvvel szeretnél megajándékozni egy kislányt, akkor válaszd aSzínpadi cipők című csodálatos regényt Noel Streatfeild tollából, 25306.jpgaki Balettcipők című regényt is írta. Sorrel, Mark és Holly testvérek. A háború egy kicsit a feje tetejére állította az életüket: az apukájuk eltűnt26811.jpg, úgy tűnik, elárvultak. Ekkor pedig előkerül egy sosem ismert nagymama Londonból, aki történetesen világhíres színésznő, sőt mi több, a családnak ez a fele csak csodálatos színpadi embereket adott a világnak. A gyerekek színiskolába kezdenek járni. Ám ez amennyire tragikusan és borzasztóan hangzik, olyan csodálatos kapukat nyit meg a három testvér előtt: az önismeret útját. Ez a regény tele van szerethető karakterekkel, őszinteséggel és élettel. A sok nehézség ellenére pedig egy csodálatosan életigenlő regény rajzolódik meg az olvasója előtt. 

26680.jpgHa pedig egy ízig-vérig feszültséggel teli kalandregényt keresel, akkor válaszd aPantherát! Ajándékozz egy a fantasy és az útinapló határán iszonyat érzékenységgel egyensúlyozó könyvet, ami az első perctől az utolsóig beszippantja az olvasóját, miközben nem riad vissza a lét fontos kérdéseinek a boncolgatásától sem. Ez a legjobb ajándék idén minden 10-14 évesnek!

Kapcsolódó termékek