Mit játsszunk Bogyóval és Babócával?

játékajánló

Én nagyon szeretem Bogyót és Babócát. Szeretem, mert nagyon jó emlékűek számomra. Gyermekeim legédesebb időszakát juttatják eszembe, amikor ők is rajongtak a katicakislány és a csigafiú történeteiért. Akkoriban még csak a könyvek léteztek, azóta azonban számtalan megjelenési forma született a mese szereplőiről. Akár a sztárokról, úgy Bogyóról és Babócáról is készültek különböző ajándéktárgyak és  játékok. Kalandra fel! - Laura játékos szemléje az igazi rajongóknak.

20779.jpgAzt bizton állíthatom, hogy a legnépszerűbbek a plüssbabák, hiszen nincs is annál jobb, amikor a szeretett figurát kézbe is lehet venni. A Pozsonyi úti boltunkban egy fiókból mosolyog Bogyó, Babóca, Baltazár, Gömbi, Vendel és Pihe kézzelfogható mása a gyerekekre. A 2-3 éves korosztály nem tud úgy elmenni mellettük, hogy rögtön kézbe ne kapja őket. Olykor nehéz az elválás is tőlük, de a tapasztalataink szerint a szülők is megenyhülnek, ha meglátják ezeket a cuki kis babákat. Sok boldog és izgatott anyukát, apukát, nagyszülőt és nagynénit láttunk már ajándékot vásárolni, abban a biztos tudatban, hogy a plüssök nagy meglepetést és örömet fognak okozni.

20144.jpgA babák begyűjtése után jöhetnek a táskák, szütyők, bőröndök. Elmaradhatatlan kellék egy néhány éves gyermek játéktárából, hiszen beléjük lehet pakolni az uzsit, vagy a legszükségesebb játékokat, de akár a homokozó készlet legfontosabb darabjai is beleférnek, aztán irány a park!

23168.jpgDe pakolhatunk a bőröndbe matricákat is. Most már számtalan Bogyó és Babóca matricavariációból válogathatunk. A legújabbak a Csillagház, az Elveszett mogyoró, a Napraforgók, a Hímes tojások, a Bábszínház, Gömbi tornya, és a Gombócok mind más-más történethez kapcsolódnak. 

Apró figyelmesség, de egy Bogyó és Babóca rajongónak óriási öröm lehet egy kedves kitűző a kedvenc figuráról, amit akár ruhára, táskára tűzhetünk.

21766.jpgBogyó és Babóca-Furfangos párosítójában a kártyán szereplőket, és a különböző foglalkozásokat kell összepárosítani, de a jól ismert Fekete Péter szabályait alkalmazva is játszhatunk a kártyacsomaggal.

20797.jpgA legkisebbek szórakoztatását szolgájla a Bogyó és Babóca Mesekocka is, melyben 9 fakockából 6 kis képecskét lehet összerakni. Eleinte biztos elkél a szülői segítség, de aztán már önállóan is eljátszanak vele a picik, ez itt egy házas változat.

20389.jpgKomolyabb játéknak számítanak a Bogyó és Babóca-kirakók. Fokozódó nehézségű, növekvő puzzle darabszámú kirakókból válogathatunk 2, 3, és a 4 éves korosztálynak. A legkisebbeknek 3 darab egyszerű összerakós van egy dobozban. Az eggyel idősebbeknek egy 12, és egy 20 darabos szivárványhal, míg a 4 éveseknek egy 64 darabból álló képecske, egy léghajó vár kirakásra. A Hullámkirakó már egy kis játékszabállyal is meg van bolondítva, ahol egy dobókocka segítségével a számozott puzzle darabokat kell minél gyorsabban összegyűjteni és kirakni.

17905.jpgEgyszerű, de nagyszerű a Bogyó és Babóca Képkereső, ahol apró részleteket kell megtalálni a játékosoknak. Fejleszti a megfigyelőképességet, a koncentrációt és a színek biztonságos használatát. A 3-6 éves korosztályt célozza a Memóriaforgó is. A játék azon túl, hogy klasszikus memóriajáték, vagyis az azonos kártyapárok összepárosításán alapszik, egy csavarral izgalmasabbá válik, hiszen a megszerzett kártyákat egy memóriakeréken található képecskékhez kell gyűjteni. Nemcsak társasként, hanem kirakóként is jó játék.

16459.jpgKlasszikus társasok az Úton az oviba és a Ki nevet a végén Bogyóval és Babócával?, amiben az ovis korosztály elsajátíthatja a klasszikus dobókocka segítségével lépkedős játékot. A játékok folyamán mindenféle kalandba keverednek a résztvevők, hol nagyokat haladva előre, hol pedig kimaradva a játékból. Az nyer, aki a leggyorsabban célba ér. 

Szóval BB rajongók, olvasás előtt, után vagy közben játsszatok!