Napozz és lapozz!

Ismerd meg legfrissebb lapozóinkat!

A 0-2 éves korosztály első találkozása a könyvekkel a lapozókkal kezdődik, amik megmutatják nekik, hogy a könyvek szórakoztatóak, információt rejtenek, segítenek megismerni a világot kicsit jobban, ezért elengedhetetlen részei a könyv szeretetére való nevelésnek. A nyár érkeztével természetesen a legkisebbek részére is összegyűjtöttük, hogy milyen új lapozókkal készülhetnek a nyári kalandokra, utazásra és mik azok a friss kiadványok, amik biztosan elnyerik majd tetszésüket. Olvass tovább!

 

Boribon utazik

boribon_utazik.jpeg

Utazzatok ti is Boribonnal és barátaival! Az oly sok történetből már jól ismert Boribon ezúttal útnak indul a legkisebbek örömére, és útja során találkozik a békával, a sünivel, a kismadárral, a cicával, autóba, majd vitorlásra szállnak, azután pedig vonatra, helikopterre, amivel végül Annipannihoz érve piknik veszi kezdetét. Az egyszerű történet Marék Veronika jól ismert rajzaival segít a legkisebbeknek is felkészülni a nyári utazásokra, kalandokra, amelynek élénk színei fehér alapon biztosítanak figyelemfelkeltő karaktereket a kicsiknek.

Szerezd be itt!

Itt a nyár, csuda jó a Balaton!

ittanyar-csudajo.jpg

A Mi Micsoda Mini sorozat részeként a kicsik felkészülhetnek első (vagy akár második, harmadik) balatoni utazásukra az Itt a nyár, csuda jó a Balaton! című kiadvánnyal, megismerkedve a kemping lehetőségeivel, a strandolás izgalmával és a legjobb vízi játékokkal, a Balatonnál élő állatokkal, a tó környékén előforduló járművekkel és a tipikus strandi ételekkel. Minden oldalon érdekes információkkal gazdagodhatnak nem csak a kicsik, de a felnőttek is, és a könyv végén található vidám minikvíz sikerélményt is biztosít a kis-nagy utazóknak nyaralás előtt, alatt vagy után.Szerezd be itt!

menjunkkiakertbe.jpg

Menjünk ki a kertbe!

Ha a Balaton nem lesz része ennek a nyárnak, vár a kert, hisz ott is ezernyi dolgot lehet felfedezni! A Menjünk ki a kertbe! ezekbe a csodákba nyújt betekintést, a virágokról, a kerti feladatokról illetve szerszámokról és sok minden másról ad könnyen feldolgozható, kézzelfogható leírást. A megszerzett tudást pedig különböző feladatokkal gyakoroltatja, így a gyerekek ebben a témában oldhatnak meg párosító, kakukktojás-kereső, mennyiséggel kapcsolatos feladatokat, hogy sikerekkel induljon a nyári élmény!

Tedd kosárba itt!

Bartos Erika új lapozói - Bagolydoktor, Döme, Csillaglány

bartos.jpg

Ezúttal Döme, a krumplibogár, Bagolydoktor és Csillaglány lapozóival ismerkedhetnek meg a gyerekek Bartos Erika híres sorozatából. Döme könyvében a ruhák, a bútorok, a játékok, a zöldségek és természetesen barátai is bemutatásra kerülnek Bartos Erika megszokott, a legkisebbek által is könnyen fogyasztható rajzaival bemutatva. Bagolydoktor életébe betekintve megismerjük családját és az együtt töltött idejük néhány pillanatát, otthonát, foglalkozását és a legfontosabb orvosi eszközöket, de a mozgás fontossága és szeretete is helyet kap a kis könyvben. Nem utolsó sorban Csillaglány is bemutatkozik, aki bár beszélni nem tud, barátaival mégis mindig sikerül megérteniük egymást. A könyvben megismerjük barátait, házát, a bolygókat, és többek között  a hársfáját is, amivel nem csak zenél, de közlekedik is.

Teknős könyvek - Állatkölykök, Budapest, Ki hol lakik?

teknoskonyvek.jpg

A Megyeri Annamária rajzaival megjelent sorozat élénk, vidám illusztrációiban nemcsak gyönyörködhetnek a gyerekek, de emellett minden kis könyv rejt magában némi tanulnivalót is. Az Állatkölykökben megtudhatják, hogyan nevezik a házi és háztáji állatok kicsinyeit, a Budapest 1234 első betekintést nyújt a számok világába Budapest és Magyarország nevezetességein keresztül, a Ki hol lakik? lapjain pedig az erdei állatok lakóhelyével találkozhatnak a kicsik.Állatkölykök, Budapest, Ki hol lakik?

Szerezd be a könyveket:

Első mondókáimés Kedvenc mondókáim

koszeghyi_lapozo.jpg

A Kőszeghy Csilla által illusztrált mondókás lapozók friss, mai és kedves rajzai a legkisebbek kedvenc, klasszikus állatos mondókáival egészülnek ki, így új köntösben ismerkedhetnek többek között a Nyuszi ül a fűben, Csigabiga, gyere ki…, Hóc, hóc, katona… és más mondókákkal.

Szerezd be itt és itt!

Babageometria - Minták

babageometria_mintak.jpeg

Az egészen kicsik nagy kedvence a Babageometria sorozat, aminek alapja, hogy fekete-fehér erős kontrasztokat használva ragadja meg a néhány hónaposak figyelmét. Ebben a korban az erősen szétválasztható formák és színek a legizgalmasabbak a gyerekeknek, és a sorozat legfrissebb darabja, a Minták közel egy méteresre kihajtható felületén a tenger és a mezők formáit idézi fel.

Szerezd be itt!

Kisvakond és az illem, Kisvakond és az érzelmek

kisvakond_lapoozok.jpg

Zdeněk Miler legendás kisvakond rajzai ebben a sorozatban Romhányi Ágnes verseivel párosulnak és proaktív tanulásra késztetik a gyerekeket. A versek és illusztrációk mellé minden oldalon egy kérdés párosul, ami segít a gyerekek saját érzéseinek és saját véleményének feltérképezésében. A Kisvakond és az illem az illemtudó viselkedés alapjait veszi sorra, köztük a köszönés formáit, a köszöntést, a bocsánat kérést, a Kisvakond és az érzelmekben pedig mind pozitív és negatív érzelmekről tudunk beszélgetni a gyerekekekkel, nekik szóló történeteken keresztül.

Rendeld meg itt és itt!