Ne menj világgá!

Olvasd inkább Tafitit!

Illetve ha világgá indulnál, akkor is vidd magaddal a Pagony legújabb könyvét, a kis szurikátakölyökről szóló mesekönyvet! Egyszerű de nagyszerű állati kalandok, sok-sok kedves, böngésznivaló rajz kicsiknek felolvasásra, nagyobbaknak önálló, kezdő olvasásra. Sugár Judit ajánlója.

A most 8 éves Samumnak van egy nagyon jó barátja, Bendegúz, akivel elhatározták, hogy ha 20 évesek lesznek, repülőre pattannak, és meg sem állnak Costa Ricáig, ahol papagájokat tanulmányoznak majd. Szép tervek és támogatom is. Tafitinek, a kis szurikátakölyöknek is hasonló világmegváltó ötletei vannak, ő egészen pontosan a világ tetejére akar eljutni, de aggódó családja félti a rá leselkedő veszélyektől, persze nem alaptalanul.

Van egy kis szurikátakölyök, Tafiti, aki pont olyan, mint a többiek: tudja, hogy az igazán nagy bajban keselyűformában jelenik meg a veszély, Miszter Gogó személyében, és akkor aztán akkor iszkiri! Pont ezért állandóan figyel, hallgatózik, fontos neki a családja és persze roppant izgága. Tafiti világgá szeretne menni, eljutni a nagy dombra, hogy lássa, mi is van azon túl. Vajon tényleg ott valami csoda várja? Elszökik otthonról, és rögtön veszélybe sodorja magát, találkozik Kofi királlyal, az éhes oroszlánnal, megmenti Pamacsot, az ecsetfülű malacot, akivel rögtön barátságot kötnek, együtt megküzdenek a hatalmas viharral és az áradással, és persze menekülnek a vérszomjas keselyű elől.
Vajon eljutnak a nagy dombig? Barátok maradnak?
Milyen kalandok várnak rájuk?
Erről a sok kalandról szól a Pagony legújabb könyve, ahol a rajzok tökéletesen illeszkednek a történethez: a legjobb a kis kötetben az, hogy a kisebbek is élvezhetik, hiszen minden oldalon vannak böngésznivaló képek, amik követik a cselekményt. Olyan, mint egy nagyobbaknak szóló színes képeskönyv. Én különösen rajongok az ilyen könyvekért, hiszen a kisebbikem, aki ugyan már majdnem hat éves, még mindig a képeskönyvek és a fantázia birodalmában kalandozik nap mint nap. A szöveg nem túl sok és nem túl kevés, pont annyi, amennyit egy nagyobb ovis lazán végighallgat, egy kisiskolás pedig vidáman elolvas.

Mindenki került már hasonló helyzetbe, mint Tafiti.
Kicsik és nagyobbak szeretnek elindulni, új dolgokat felfedezni, kipróbálni és helytállni félelmetes helyzetekben. Bátor, kalandvágyó nagyóvodásoknak és kisiskolásoknak mindenképp ajánlott olvasmány.

Kapcsolódó termékek