Néhány nap alatt a föld körül – a nappaliból

Játékok vérbeli kalandoroknak

Már jó néhány hónapja vége a nyárnak, ilyenkor kevesebbet utazunk, és már rég feledésbe merültek a szép nyári emlékek. De az év ezen hónapjaiban a korai sötétedés, a hideg időjárás (brrr!) és az ünnepek miatt legalább több idő marad otthoni, családi-baráti meghitt délutánokra és estékre. Ezeken az alkalmakon sem kell búcsút mondani az utazás izgalmainak, összegyűjtöttünk néhány játékot a témában. Kipróbáltuk, és teljesen beléjük szerettünk!

 travelin.jpg

Travelin - Európai kalandozások

Elő az útlevelekkel, várnak a fesztiválok, a giccses szuvenírek, a tengeri hajóutak … meg a taxis hiénák, hencegő világjárók és még sok minden más, ami az utazások elengedhetetlen része. Ebben a játékban az a cél, hogy minél előbb elutazzunk 5 európai országba, és ezalatt minél több pontot gyűjtsünk. Ehhez a kezünkben lévő lapokból kell válogatnunk: azokba az országokba tudunk utazni, amelyek a kezünkben vannak, az útlevelünkben pedig látjuk, hogy hány lépés távolságra vannak az országok egymástól. Minden lépés megtételéhez a kezünkben lévő busz-, vonat-, vagy repülőjegyet kell használnunk, és ha elég van nálunk, csak akkor érkezhetünk meg a célállomásunkra.

Egy körben több akciót is végrehajthatunk, ezekkel az akciókkal pedig pontokat szerezhetünk magunknak, vagy csökkenthetjük a játékostársak pontjait. Amikor Németországban kötöttem ki, az országkártya akciójának kijátszása miatt minden ellenfelemtől kaptam egy repülőjegyet, ám a következő körös utazásomat sajnos egy határellenőrzés akció kártyával meg is állították a többiek... De legyen szó jósnőről, hóviharról, ATM automatáról - minden lehetőség keresztbe tesz majd valaki számításain vagy segíti a saját utazásainkat. A játék végén a legtöbb pontot gyűjtött játékos lesz a nagy utazó, játék közben pedig újabb és újabb szórakoztató utazással kapcsolatos szokásokat, információkat tanulhattok az európai országokról.

Eli Lester játékát 14 éves kortól ajánljuk, 2-5 játékos játszhatja egyszerre, és egy menet kb. 25 percet vesz igénybe. Persze az első kör mindig hosszú, de ha belejöttünk, csak úgy száguldozunk majd az országok között!
Utazz te is, szerezd be itt!

zaszlok_a_vilag_korul.jpeg

Zászlók a világ körül

Ezzel a családi társasjátékkal zászlóról zászlóra ismerhetitek meg a világ összes országát. A 6 kontinens táblára helyezz el minél több zászlót, amit felismersz. Nem ismered fel? Fordítsd meg a kártyát, két tippet is találsz, amelyek a segítségedre lesznek. Így lehet, hogy a piros-fehér-zöld rögtön menni fog, de melyik országé lehet a kék-sárga-zöld zászló 5 csillaggal a bal felső sarkában? 

Na jó, segítek: nevét az itt elhelyezkedő szigetvilágról kapta, legnagyobb szigete a Guadalcanal, és trópusi éghajlat illetve esőerdők jellemzik...

Még most sem biztos a válasz? Épp ezért gondoljuk, hogy ez a kvízjáték tökéletes választás, ha szeretnél tanulni kicsit, vagy az egész családnak izgalmas játékot keresel. Ha pedig nincsenek a gyerekek a közelben, partijátéknak is tökéletes!

A játékot 8 éves kortól ajánljuk, 2-6 játékos játszhatja és 20 perces játékmenettel számolhattok.

Ha mond neked valamit az Agymenők és a Fun with Flags (Móka és Zászlók), ezt a játékot ne hagyd ki!

a_vilag_csodai.jpeg

A világ csodái

Ha megtetszett a Zászlók a világ körül játék leírása, ez is biztosan tetszeni fog! Az alapok ugyanazok, ellenben itt nem országokat kell zászlóról felismerni, hanem a világ természeti és ember alkotta csodáit kell elhelyezni a térképen. A kártya hátoldalán itt is találsz tippeket, amik segítenek a behatárolásban, és a cél, hogy begyűjtsd az összes kontinenspuzzle-darabot, hogy te rakd ki leghamarabb bolygónkat.

Persze itt is kifoghatsz néhány könnyű képet, sokunk hamar megmondja, hol van a Nagy szfinx, meg a Húsvét-szigetek szobrai is menni fognak, de hol járunk, amikor egy nagy nyelv alakú sziklát látunk belógni egy folyó fölé? Segítek, 1100 méterrel van a tengerszint felett, és bár évezredekkel ezelőtt képződött, az elmúlt években lett nagyon magas a látogatottsága.

A világ 195 csodáját ismerhetitek meg ezzel a játékkal, ami szintén 8 éves kortól játszható és szintén felnőttek számára is ajánljuk izgalmas baráti megmérettetésekhez, kvízestékhez!
Ismersz mindent, amit látni érdemes a világon? Szerezd be itt!

Persze nem hagyok senkit válaszok nélkül: az előző játéknál a Salamon-szigetekről volt szó, most pedig a Norvég Trolltungáról.

Kapcsolódó termékek