"Nem lehet letenni, olyan izgalmas"

Kamaszkritika Szakács Eszter: A Szelek Tornya c. regényéről

Szerintem szuper ez a könyv, mert sok benne a hirtelen, gyorsan történő rész, így ez a vastag kötet nagyon hamar elfogy. Tetszik, hogy minden szereplőnek megvan a maga háttértörténete. Olyan emberekről derülnek ki furcsa, váratlan dolgok, akikről még csak nem is gondolnánk. Fantasztikus, hogy nem tudom, vagy nem lehet kitalálni előre, hogy mi fog történni! – Olvassátok Sziklai Panni ajánlóját A Szelek Tornyáról

Mira nem túl népszerű lány az osztályában. Mindenki utálja. Sőt, Viktorék még kínozzák is! Meghalt az anyukája. Egyszóval szörnyű élete van.

De nem a képességeivel van baj, a képességei KÜLÖNLEGESEK. Csak 15 éves korában tudja meg griffjétől, Ulitól, hogy ő egy grifflovas!
Nem sokkal később el is látogat az Olümposzra, hogy beiratkozhasson új iskolájába, a Szelek Tornyába. Az új suliban nagyon jól érzi magát és sok barátja lesz. A szündeszmoszon keresztül, gondolatban tud beszélgetni griffjével, és érzéseiket is megoszthatják egymással, így Mira teljes biztonságban ülhet Uli hátán. Konráddal, Mira korábbi legjobb barátjával újra jóban lesznek, Konrád is minden áron grifflovas szeretne lenni. Nagyon úgy tűnik, hogy ez lehetetlen, de Konrádot is felveszik a suliba.
Az iskolával látogatást tesznek az Alvilágba, ahol megismerkedhetnek Hádésszal, az Alvilág urával is. Mira nagymamája a Szelek Tornya vezetője, csillogóan okos nő. A nagypapája nagyon kedves, vicces, energikus ember. Uli pont Mira ellentéte, így jól kiegészítik egymást, megtalálják a közös ritmust. De nem megy ám minden ilyen könnyen, mert az azgardiak bármely pillanatban lerohanhatják az Olümposzt.

Egy új gyerek érkezik Mira földi, halandó iskolájába, a neve Erik. A haja rasztás és fehér. Mirának, Ulinak és Konrádnak egyre gyanúsabb valamiért. Később kiderül, hogy az azgardiakat szolgálja. Mellesleg jóban lesz Viktorral, aki Lokinak, az azgardi tűzistennek a fia. Az azgardiak már régóta meg akarják támadni az Olümposzt, de eddig nem találtak rá lehetőséget.

A Szelek Tornya és az Olümposz minél gyorsabban próbál felkészülni az azgardiak elleni védekezésre. Egy csomag érkezik a Toronyba, egy fehér csomag. Szegény Erik az. A szárnya levágva és köré kötve. Ezzel jelzik az azgardiak, hogy nem ismernek könyörületet. Mira nagy csodálkozására kiderül, hogy ő maga vezetheti majd társait a csatában a megaszündeszmoszon keresztül, ami összeköti az összes iskolást és gondolataikat. Sajnos a harcban sok embert veszítenek az olümposziak, de a gyászoló emberek bosszúvágya is segít a küzdelemben.

Nagyban zajlik a csata, eldönthetetlen, hogy kik állnak vesztésre. De vajon ki nyer?

Szerintem szuper ez a könyv, mert sok benne a hirtelen, gyorsan történő rész, így ez a vastag kötet nagyon hamar elfogy. Tetszik, hogy minden szereplőnek megvan a maga háttértörténete. Olyan emberekről derülnek ki furcsa, váratlan dolgok, akikről még csak nem is gondolnánk. Fantasztikus, hogy nem tudom, vagy nem lehet kitalálni előre, hogy mi fog történni!

Amikor olvastam, rögtön szimpatikus lett Mira gondolkodása, bátorsága és talpraesettsége. Nagyon jó, hogy megmutatja, milyen okos és ravasz lehet egy tizenéves lány. Mira egyszerűen nagyon jó fej gyerek! Szerény, segítőkész, barátságos és mégis egy hús-vér ember. Könnyű beleképzelni magunkat az ő szerepébe, még akkor is, amikor meseszerű dolgok történnek vele.

Mivel sok szereplő a görög mitológiából származik, ezért olvasás közben sokat megtudhatunk a görög istenekről és hősökről is. A regényben a görög istenek mostanra befogadtak minden modern eszközt és újítást. A történetben vicces módon még Freddie Mercury-val is találkozunk. (Az Alvilágban énekli a Who Wants to Live Forever? című számot, Hádész kedvencét :) )

Nem lehet letenni, olyan izgalmas.

Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet! 10 éves kortól a felnőttekig sokak számára lehet érdekes!!!

Kapcsolódó termékek