Ovisok karácsonya

Ötletek minden mennyiségben

Hurrá, hurrá! Íme a kedvenceink a fa alá – ezúttal kicsiknek. Rendelj a legszuperebb Pagony-mesékből és játékokból! Ebben a cikkben megmutatjuk, kinek, melyiket, miért ajánljuk! Válaszd a kényelmes, tudatos ajándékozást, nézz körül itt és most!

Boribon minden kicsi kedvence

Már két éves kortól telitalálatok Boribon, a gyakran dacos mackó kalandos történetei. Mi lehet Boribon titka? Miért szeretik generációk óta a kisgyerekek? A szerző-rajzoló Marék Veronika idén ünnepli a 80. születésnapját, aminek alkalmából megjelent 5 Boribon-mese - ünnepi kiadásban. (Ismerd meg Marék Veronikát ebből az interjúból!) Most az egészen kicsi kezekbe is csodálatosan passzolnak a bíszkiadású könyvecskék, amiket, ha megfelelő sorrendben bepakolsz a díszdobozba, még Hapcinak, Boribon és Annipanni cicájának képe is kirajzolódik! A többi Boribon könyvecske közül az Annipanni, hull a hó! címűt ajánlom leginkább az ünnepekre!

Marék Veronikából soha nem elég... Rendeld meg a Móra kiadó gondozásában megjelent meséket is!

Olvass Boribon-könyveket!


Pipp, Polli, Bot Benő és barátaik


Julia Donaldson neve lassan a magyar gyerekeknek is ismerősen cseng. De, ha úgy mondom, Pipp, Polli, Graffaló, Zog, vagy Gyuri az óriás, akkor tuti, hogy sok kicsinek felcsillan a szeme. A donaldsoni verses-mese tele van kalanddal, humorral és varázslattal, miközben Axel Scheffler felejthetetlen karakterei is olyan aromát adnak a mesevilágnak, amitől még a felnőttek sem szívesen hagyják abba a mesélést. Legújabb A badita patkány, személyes kedvencem a Macskazene, a legklasszikusabb A graffaló, a legnépszerűbb a hazai piacon pedig a Zog, a sárkány. Én mégis mindegyik mesét szívből ajánlom, nem lehet csalódni, Bot Benő története pedig a klasszikus angolszász karácsony elemeivel vezeti rá az olvasót a szeretet és összetartozás meghitt megtapasztalására. 

Tedd ezeket a csodálatos könyveket a kosaradba!

Szofival nem fogtok unatkozni!


Harcos Bálint Szofi-meséi első pillantásra egyszerű történeteknek tűnnek, amelyekben egy hebrencs kislányt igyekszik féken tartani az anyukája. Ám, ha jobban megnézzük, ennél sokkal többről van szó. Szofi segít a gyereknek, sőt a szülőknek is a határok megértésében és elfogadásában, miközben nem vitatja el az életerő, a kíváncsiság és a lendület jótékony hasznait a nevelésben. A könyvek egy olyan belső folyamatot szimbolizálnak, amiken minden gyerek végigmegy. Szofi a korlátlan gyermeki kíváncsiság és felfedezésvágy megtestesítője, aki folyamatosan mozgásban van – ez látszik Cristina Quiles, spanyol illusztrátor lendületes képein is.

A legújabb kötet, a Szofi a vidámparkban rengeteg csavart rejteget. Az önállóvá válás folyamatában már ott tart a kislány, hogy egyedül indul el otthonról szánkózni, és egy igazén fergeteges kalandban lesz része…
Kuflik hebrencs ünneplőknek

A kuflik képviselik a szertelen fantáziát
, ami minden egyes kufli-mesében bebizonyítja, hogy képes egy felejthetetlen, dramaturgiailag tökéletes történetté kerekedni. A könyvek tele vannak szuper karakterekkel, váratlan fordulatokkal, szertelen humorral, miközben mindig érvényesül a gyermeki nézőpont és logika. Rendeld meg a legújabb könyvet, A világ első kuflizenekarát, vagy a Kuflik a hóban-t, esetleg más klasszikus kufli-mesét!
Jill Tomlinson terápiás állatkái


Ebben a hűvös időben kivel is tudna könnyebben azonosulni egy kisovis, mint Ottóval, a pingvinfiókával, aki kezdetben bizony sokat vacog és kucorodik a papájához, aztán szépen lassan megszokja és kitanulja a pingvinlétet. (Egyszerű, otthoni kreatív játékunkért kattints ide, és kiderül, miért nem fáznak a pingvinek!) Csapd fel A pingvin, aki mindenre kíváncsi volt című meseregényt, ha már nagyobb az ovisod, és négyéves, ötéves kortól bátran mesélj neki szabályokról, elválásról és elfogadásról úgy, hogy közben te sem veszed észre. Tomlinson a brit gyerekirodalom klasszikus mesélője régóta a gyermekpszichológusok kedvence, meséit a rendszeresen alkalmazzák a szorongás, a félelem legyőzésében. Olvasd el a cikkünket a Tomlinson-sorozatról, találd meg a neked való könyveket és rendeld meg itt!

Tökéletes ajándék a nagymama nevében

Most jelent meg Pásztohy Panka, az egyik legnépszerűbb magyar szerző-illusztrátor saját mesékkel tarkított könyve Pesti mese - Nagymamáknak és unokáknak címmel. Ez a történet arra hivatott, hogy elmesélje a nagymama-unoka kapcsolat varázslatos erejét. A nagybetűkkel szedett meséket a nagyi is könnyedén felolvashatja, miközben a felmerülő kérdések és észrevételek kapcsán ő is elmesélheti a saját történetét, fontos gyökeret adva ezzel az unokájának. 

Ismerd meg a szerzőt és a nagymamáját, majd rendeld meg a könyvet most!Ha már család, akkor itt egy csodálatos tesó-mese is!

A tesókat nem könnyű elviselni. Sem a kicsiket, sem a nagyokat. Igaz Dóra Én és a tesóm című vicces képeskönyve segít a gyerekeknek az érzéseik megértésében, a beszélgetésben, az elfogadásban. Ismerd meg a testvérféltékenységet és a könyvet a cikkből, aztán rendeld meg!


Igazi meseregény Berg Judittól – ovisoknak

Melyik ovis ne szeretne érdekességeket hallani a világról, a történelem izgalmas helyszíneiről és időszakairól? Hát még, ha két kis dínó kalandos meséi során derül fény a sok-sok érdekességre?! Berg Judit Két kis dínó-sorozata nem véletlenül az ovisok kedvence. (Igen, a dínó már hosszú í!) Trikó és a Nyamm, a zsírkrétakorból származó, öklömnyi méretű dínógyerekek komoly időutazó múlttal rendelkeznek. Ez a két kis állat úgy ugrál a történelmi korok között, mint más a játszótéren. Most jelent meg a Két kis dínó felfedezi Amerikát, ami egy igazi kultúrtörténeti csavargás. A dínókkal tartva megtudjuk, hogyan éltek akkortájt a spanyolok, amikor a legbátrabb felfedezések zajlottak. Először is Donna Lucia úrhölgy házába kerülve Antonio szakács segítségére sietnek. A Mátyás király udvarában tanult különlegesen finom receptekkel egészen Fülöp király konyhájáig repítik a szakácsot, és vele együtt magukat is. Innen már nem kell sokat ügyeskedniük ahhoz, hogy Kolumbusz hajóján találják magukat, és megkezdődjön a kalandos utazás... 

Rendeld meg a sorozatot, és a legújabb regényt!

Vadadi Adrienn meghitt meséi ovisoknakVadadi Adrienn történetei olyan hihetetlen érzékenységgel pendítik meg a gyerekekben nap mint nap felcsendülő húrokat, hogy minden szülő elcsodálkozik azon, hogyan tudhat az szerző ilyen mélyen az ovisok mélyéig látni. Nos, Vadadi Adrienn óvónő, anyuka, aki rengeteget foglalkozott ezzel a korosztállyal családon és szakmán belül is. Ovis meséi egyből meghozták számára a sikert, rendeld meg őket itt!


Az ovis meséket most a családi mesék című sorozat követi, melynek első kötete a Titkos reggeliOlvasd el a címadó mesét és rendeld meg itt!A jolly jocker ajándék, aminek mindenki örül

El tudod képzelni, milyen színű a boldogság? Sárga? Vagy esetleg kék? Vajon mindenki ugyanazt a színt választaná? Ezekre a kérdésekre felelgetnek a könyv lapjait kitöltő, különböző színű illusztrációk, melyek egy-egy boldog pillanatot mutatnak meg. A Milyen színű a boldogság? a Silent Book Contest nemzetközi képeskönyv pályázat döntőse lett, 2017-ben. Ahogy azt a pályázat elnevezése („silent book”, azaz „csendes könyv”) is jelzi, a versenybe olyan könyvterveket vártak, amelyek szöveg nélkül, kizárólag képek által mesélnek el egy-egy történetet – kihasználva a vizuális nyelvben rejlő lehetőségeket, és egyúttal megszüntetve a nyelvi akadályokat könyv és olvasó között. Így a mondanivaló, a képek közötti összefüggések felfedezése (és szavakba öntése) maga is egy játék, egy másfajta „olvasás”.

A képek mindenféle szöveg nélkül is teljes értékűek – mi mégis megkértünk egy költőt, Szabó T. Annát, hogy picit „illusztrálja” a képeket – szöveggel. A képek ihlették a verset: ez Szabó T. Anna olvasata, és nekünk nagyon tetszik ez az olvasat.

Most minden gyereket és felnőttet egyaránt arra biztatok, hogy a téli estéken bújjanak össze a gyönyörű, nagy alakú könyv felett, és merüljenek el Maros Krisztina képeiben!

Rendeld meg a könyvet most ajándékba!

A legfinomabb karácsonyi mézes puszedli receptért lapozz
ide! Ezekhez a puszedlikhez (amiket a gyerekkezek is könnyen meggyúrnak) Tandori medvés versei dukálnak!
A recept a Végtelen spagetti című családi szakácskönyvünkből van, amit itt tehetsz a kosaradba!

Kapcsolódó cikkek