Pizzakert az erkélyen? Nem probléma!

2 új foglalkoztató természetbarátoknak

cimkék: #szülőknek #nyár #kreatív

Kísérletezzetek a kertben, palántázzatok az erkélyen és játszatok az erdőben!
Szerettek kirándulni esetleg kertes házban laktok vagy csak az erkélyeteket akarjátok jobban kihasználni és mindebbe bevonnátok a gyerekeket is?
Két könyvet mutatunk, melyekből rengeteg inspirációt és jópofa ötletet meríthettek, hogy hogyan tehetitek még izgalmasabbá az együtt töltött időt a szabadban vagy a lakásban.

365 játék, kísérlet és felfedezés a szabadban

A HVG Kiadó könyveit biztosan ismeritetek már, hiszen szinte nincs olyan tudományos terület, amivel kapcsolatban ne jelent volna meg náluk egy klassz, átfogó, a gyerekek számára érthető könyv.

Új kiadványukban rengeteg jó ötletet mutatnak meg, hogy minél izgalmasabb legyen egy-egy nap a szabadban vagy akár otthon.
Ráadásul a könyv elején egy praktikus útmutatót is olvashatsz, hogy mit hol találtok a könyvben és hogyan is érdemes használni a kötetet.

Mivel a gyerekek rengeteg mindent szeretnek séta köztben begyűjteni - legyen szó kavicsról, faágról, levélről, termésekről vagy madártollról - így abban is a segítségetekre lesz, hogy mihez is kezdjetek azzal a rengeteg "kacattal" amit a srácok hazahordanak. Készíthettek például képet préselt virágokból, legyen saját tollgyűjteményetek vagy készítsetek levelek felhasználásával bagoly álarcot!

Ha ráadásul lelkes természetbúvár is rejtőzik a gyerekben, úgy annál nagyobb lesz az öröme, ha minél több mindent kipróbáltok a könyvben található ötletek közül. Hiszen ki ne akarna mikroszkóp alatt bagolyköpetet vizsgálni, saját giliszta farmot, katicás erdei terráriumot berendezni vagy menedéket készíteni kartonpapírból.

Ha fontos, hogy a gyerek magába szívja a természet szeretetét, akkor ez a könyv lesz nálatok a befutó, hiszen a kísérletekhez és felfedezésekhez szükséges tárgyakat a saját otthonotodban is megtalálható tárgyak segítségével is el tudod végezni. Így nem csak a természet, hanem annak védelme is fontos szerepet kap a könyvben.

Persze nem csak tudományos jellegű ötletek kaptak helyet a könyvben, hiszen jó tippeket is találsz arra, hogy hogyan kell vizibombát készíteni, kincses térképet rajzolni vagy a saját készítésű tekebábukkal tekézni.


Kerti móka – Növénynevelés gyerekekkel

A Ventus Libro kiadónál megjelent könyv egy kissé specifkusabb, mint az előző, ugyan nem csak növényültetéssel kapcsolatos ötletek vannak benne, de alapvetően mégis azok a gyerekek fogják élvezni, akik szeretnek kertészkedni. Mondjuk én nem nagyon láttam még olyan lurkót, aki ne élvezte volna a viráglocsolás, ásás vagy babcsíráztatás szépségeit. Nem utolsósorban pedig neked is jó tippeket tud adni, ugyanis kifejezetten olyan módszereket ajánl, amiket az erkélyeteken is fel tudtok együtt használni.

A Szamóca Kiskertész-Tanoda kifejezetten a gyerekekkel szeretné megszerettetni, megismertetni a kertészkedésben rejlő szépségeket, ezért eddigi tapasztalatait gyűjtötte össze ebben a könyvben, mely garantáltan szórakoztató módon mutatja meg, hogy mennyi mindent csinálhattok egy kis virágláda, egy zacskó virágföld és néhány mag segítségével. Négy évszak szerint lebontva ajánl jobbnál jobb ötleteket, amivel akár a negyedik emeleti erkélyen is egy kis veteményest tudtok összehozni. Persze a téli, őszi időszakban ez némileg nehezebb ezért, nem csak szabadtéri, hanem a lakásban is megvalósítható ötleteket is bemutatnak, melyek természetesen csak olyan kellékeket igényelnek, amiket otthon is biztos megtaláltok, hiszen az újrahasznosítás is kiemelt figyelmet kap.

Úgyhogy nincs más hátra, mint beszerezni ezt a könyvet és évszaktól, hangulattól függően már el is dönthetitek, hogy tejesdobozból lesz oázis, vagy ásványvizes palackból születik sárgarépanyuszi, esetleg az erkélyen ültettek pizzakertet, hogy aztán együtt figyeljétek, hogy mikor érnek meg a paradicsomok.

Grancsa Gergő, a 4 éves Róza papája írását olvastad.

Kapcsolódó cikkek