Régi-új klasszikusok

Friss és régi? Talált!

A klasszikusok nem véletlenül állják ki az idők vasfogát. Emlékszel Pöttyös Pannira? Mirr-Murr kalandjaira? Akár Tündér Lalára, vagy Winnetou-ra? Hát itt az idő, hogy nosztalgiázz! Sőt, mi több nosztalgiázz a gyerekeddel, meséld el neki a régi kedvenceid, hogy majd egyszer ő is lemesélhesse!

Kattints a szemlére és ismerd meg a legfrissebb klasszikusokat!

Pöttyös Panni egy napja

27015.jpgSzepes Mária időtálló klasszikusa sok kedves emléket idéz fel mindannyiunkban. Bájos, egyszerű mesékkel teli könyvei azokat a különleges hangulatú nyári heteket, hétvégi délutánokat elevenítik fel, amiket gyerekkorunkban a nagymamánál (és nagypapánál) töltöttünk el. A Pöttyös Panni egy napja című kötetben a kislány teendőivel ismerkedhettek meg, ébredéstől lefekvésig. Mi történik egy átlagos napon az óvodában? Mit csinál Panni 8-kor, délben, vagy este 6-kor? Állítsátok be a megfelelő időpontra a mutatókat, így követhetitek, hogyan telik el Panni napja, és a megtudhatjátok, mi minden történik a reggeli készülődés és az óvodai foglalkozás közben, vagy lefekvés előtt. Ismerd meg az órát, és Pöttyös Panni kalandjait az új, keménylapos kötetből!

4 éves kortól 6 éves korig ajánljuk.

Mirr-Murr kalandjai (III.)

27011.jpgKi ne emlékezne Csukás István híres-neves szürke cicájára? Mirr-Murr, a kandúr új kiadásban tér vissza a boltok polcaira. A 3. kötet a cirkusz világába kalauzolja el olvasóit. Egy forró nyári napon Mirr-Murr barátaival unottan pislog kifelé az utcára a léckerítés mögül, mikor megpillantják a bohókás idegent, a klasszikus szalmakalpos-batyus világjáró figurát, aki egy „Pintyőke cirkusz, világszám” feliratú kocsit cipel maga után. Ha ez még nem lenne elég izgalmas, ez a kocsi  valójában varázskocsi: képes spontán virágba borulni. Ez aztán a csoda! Hacsak nem Mirr-Murr szeme káprázik a hőségtől. Nem ám, egy valóságos vándorcirkusz vonult el a szemük előtt. Mirr-Murr és barátai érzik magukban a „művészi elhivatást”, ezért jelentkeznek a Pintyőke cirkusz teljes jogú tagjainak. Ha kíváncsiak vagytok hogyan lesznek igazi cirkuszi művészek, olvassátok el Csukás István klasszikusát újra! Igazi tavaszi-nyári mesék, amik ma is épp úgy szórakoztatják a gyerekeket, ahogy régen a mai felnőtteket. Frappáns nyelvi humorával, pozitivitásával és ötletességével mindenkinek garantáltan örök kedvence marad a sorozat, és persze Mirr-Murr, Oriza-Triznyák, Morzsa kutya és Samu.

4-8 éves gyerekeknek ajánljuk.

Tündér Lala

27291.jpgA Tündér Lala oly sok gyerek (és felnőtt) kedvencévé vált 1965-ös, első megjelenése óta, hogy pár éve kötelező olvasmány lett sok iskolában. El is kapkodták a polcokról, egészen idáig hiába vártuk, hogy újra a kezünkbe vehessük a kis „tündéranya-szomorító” Lala kalandjait. Most újra a boltokba kerül az emberszívű tündér meséje. Izgalmas, mesebeli, mégis nagyon valóságos történet: tündéreken, varázslaton, keresztül mesél emberek közötti bonyodalmakról, szeretetről, elfogadásról, bátorságról, szókimondásról, de olyan nehéz témákat is igyekszik ismertetni és feldolgozni az olvasóval közösen, mint árvaság, elnyomás, és lázadás. Szabó Magda mesél gonosz és hatalmaskodó vezetőkről, behódolókról, ellenállókról, ezen súlyos és nehéz témákat pedig humorral és igazán szerethető karakterekkel kompenzálja, miközben igazán előremutató és progresszív utat mutat a gyerekeknek. Izgalmas, könnyen olvasható, ezért a kisebbek kezébe is bátran odaadhatjuk.

Írisz királynő és barátaim, ne ijedjetek meg, de közölnöm kell veletek valamit, amit nem lesz egyszerű tudomásul vennetek. Az emberek is tündérek. (…) Ha nem gondolkoznak, rossz tündérek, ha gondolkoznak, mindig jók.

6 éves kortól ajánljuk.

Winnetou – klasszikusok gyerekeknek

27165.jpgHa valamiről, akkor a Winnetouról elmondhatjuk, hogy túlélte az idő próbáját, és megmenekült a feledéstől. Első megjelenése (1893) óta töretlen a sikere. Felnőttek és gyerekek egyaránt szívesen olvassák kalandjait, így a Ciceró klasszikusok gyerekeknek című sorozatában megjelenteti Winnetou átdolgozott, rövidített, könnyedén befogadható változatát. Méltán népszerű a kisebbek körében is tematikája miatt, ami egyszerre szól barátságról, elfogadásról, szabadságról, lovagiasságról és az ember és a természet harmóniájáról. Különlegessége, hogy egy német író tollából olvashatunk az indián és az amerikai kultúra találkozásáról. Ami pedig igazán izgalmas, különösen gyerekszemmel, hiszen ki ne játszott volna indiánosat kiskorában? Idegen kultúra, távoli vidékek, napsütés és hőség, musztángok és vadászat, csak néhány könyvhöz szegező téma, amit a Winnetouban szeretnek a fiatalok. Fiúknak és lányoknak is egyaránt meghatározó első olvasmány, amolyan paplan alatt sokáig olvasós.

6 éves kortól ajánljuk.

Robinson Crusoe – klasszikusok gyerekeknek

27164.jpgA klasszikus angol regény új köntösben. Van, ahol kötelező, van ahol ajánlott olvasmány felső tagozatban. Azonban, ha szeretnénk kisebbek kezébe adni a történetet, ez az új, rövidített kiadás a tökéletes választás. 64 oldalon, tömören, mégis izgalmasan és élvezhetően meséli el Robinson Crusoe történetét. Aki olvasta, jól tudja, hogy a könyvet kézbe véve hamar elpárolog az az alapvető félelem, miszerint kötelező olvasmány nem lehet izgalmas – főleg nem egy lakatlan szigeten tengődő hajótörött története. Ez bizony nem igaz, hiszen Robinson kalandjai még sok érdekességet tartogatnak az olvasó számára. Dafoe mesél hitről, túlélési ösztönről, találékonyságról is. Robinson olyan problémákkal szembesül újra és újra, amit sosem tapasztalhatunk meg a modern világban. Mély önismeretre és felszabadító szabadságérzésre tesz szert 28 magányos év során. A könyv azzal, hogy lépésről lépésre mutatja be a gyerekeknek az ember társadalom nélküli létét, tulajdonképpen az emberi természet csodálatosságáról ad hírt: hogy leleményességével minden körülmények között képes a túlélésre.

7 éves kortól.

Frindt Julcsi ajánlója

Kapcsolódó termékek