Segítség az új utakhoz

Nyitott pedagógusoknak és őket támogató szülőknek

Tanár, szülő és diák jó esetben szövetségesek. Mindannyiu(n)k közös érdeke és célja, hogy az iskolai órák élvezetesek legyenek. 

De mikor jó egy óra?

Ha diák is, tanár is örömét leli benne. 

Ha a szülő otthon azt hallja, hogy milyen jó volt, amivel és ahogy az órán foglalkoztak.

Ha a szülő nem azt látja, hogy gyerekének nyűg és fájdalom az olvasás, hanem izgalom és (szellemi) kaland...kep.jpg

Tudjuk, hogy évről évre egyre gazdagabb a gyerek- és ifjúsági könyvek kínálata, már-már telített a piac, és igen nehéz tájékozódni abban az információ özönben, ami, mint minden másban, úgy ebben a témában is eláraszt bennünket.

Gyerek- és ifjúsági könyvek kiadójaként úgy érezzük, feladatunk, sőt, kötelességünk, hogy keressük a kapcsolatot azokkal a tanárokkal és szülőkkel, akik fontosnak tartják, hogy a gyerekek a tanítás részeként is találkozzanak olyan könyvekkel, amik kifejezetten nekik és róluk szólnak. És amelyeket mind a tanárok, mind a szülők érdemesnek/méltónak tartanak arra, hogy az iskolában is foglalkozzanak velük.

Ha felkeltettük érdeklődésedet...

és szeretnél megújulni, magad és diákjaid számára is új, izgalmas tartalmakat megismerni, iratkozz fel Tanári hírlevelünkre!

Hisszük azt, hogy nemcsak a kisgyerekeknek szóló, hanem a 12+os könyveink jelentős része is tökéletesen alkalmas arra, hogy egy-egy közös beszélgetés alapját képezze akár az iskolában a diákok és tanáraik, akár otthon a kamaszok és szüleik között. Könyveink többsége a szórakoztatás mellett olyan témákat, sokszor problémás kérdéseket dolgoz fel, amelyeknek abszolút életkori aktualitása van, és amelyekről gyakran nehéz beszélni (pl.: bullying, falcolás, a nemi identitás kérdései, elvált szülők, elvesztett szülő, családon belüli erőszak). Ha épp nem vagyunk érintettek a témában, akkor absztrakt módon nehéz megközelíteni. Ha meg, sajnos, épp aktuálissá válik valamely kérdés, akkor már lehet, hogy gyors segítség után kapkodunk, és nincs a fejünkben semmilyen minta, modell, amit akár egy korábbi, közös olvasmányélmény is megsegíthet...
dsc_5601.jpgKönyvbemutató és szakmai beszélgetés a Margó Irodalmi Fesztiválon

Kiknek ajánljuk Tanári hírlevelünket?
Mindazoknak, akik rendszeres és megbízható információkra vágynak azokról

1. az eseményekről

2. könyvbemutatókról

3. író-olvasó találkozókról

4. szakmai beszélgetésekről

5. pályázati lehetőségekről

6. honlapunkon megjelenő oktatási segédanyagokról, amelyek segíthetik a kezdeményező szándékú pedagógus tájékozódását, akár effektív munkáját is.

A minőségi és irányított tájékozódásban és tájékoztatásban szeretnénk tehát segíteni. És nemcsak a vállalkozó kedvű pedagógusokat gondoljuk megszólítani, hanem mindazokat a szülőket, akik támogatnák kisebb és nagyobb gyermekeik tanárait, hogy merjenek új utakon is járni!

A pedagógusokat, főleg 5. osztálytól, erősen determinálja, mozgásterüket szűkíti a kerettantervi előírás. Tudjuk, hogy sok az anyag és kevés az idő. Tudjuk, hogy a 21. században, a digitalizáció következtében olyan új kihívásokra is kell tudni adekvát válaszokat adni, amelyek 5-10 évvel ezelőtt fel sem merültek. És nem állítjuk, hogy a kortárs magyar gyerek-és ifjúsági irodalom mindezeket a problémákat egy csapásra megoldja. De hisszük, hogy jó és jól megválasztott könyvekkel, azokhoz kapcsolódó szakmai anyagokkal, közös fórumok megtalálásával tudunk segíteni a helyzeten.

Ha felkeltettük érdeklődésedet...

és szeretnél megújulni, magad és diákjaid számára is új, izgalmas tartalmakat megismerni, iratkozz fel Tanári hírlevelünkre!

És ne feledd, ha a 10 példányt vagy annál többet rendelsz iskolád, osztályod, könyvtárad számára, akkor 30% kedvezménnyel lehet hozzájutni a könyvekhez!

Ha részletesebb tájékoztatásra lenne igényed, keresd meg magyartanár kolléganőnket, Vinczellér Katalint a vinczeller.katalin@pagony.hu e-mail címen!

Várunk szeretettel a Pagony Kiadó baráti-szakmai körében!