Sikerkönyvek karácsonyra

Újdonságok az egész családnak

Versek, mesék és jó zenék nélkül nem is igazi a karácsony! Ebben a szemlében a család minden tagjának találsz valami szuper ajándékot! Lapozz a cikkünkre, hogy ne maradj le a csodás karácsonyi újdonságokról!

Verset karácsonyra! Itt a Háromkirályok!

26623.jpgHárom klasszikus karácsonyi vers olvasható a kötetben: József Attila Betlehemi királyok, Ady EndreKis, karácsonyi ének és Kosztolányi DezsőKarácsony című műve. Soraik gyerekek és felnőttek számára is ismerősen csengenek. Hogy mi teszi igazán különlegessé? A Szép Magyar Könyv díjjal kitüntetett Békés Rozi szemet gyönyörködtető illusztrációi melegséggel és vidámsággal töltik be a könyv minden oldalát, rabul ejtik olvasója fantáziáját. Tökéletes karácsonyi ajándék kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Készülj kreatívan az ünnepre!

26675.jpgA Karácsonyi kreatívkönyvvel garantáltan szórakozva töltheted az ünnepi várakozásra szánt időt! Megannyi kreatív feladatot és játékot rejt ez a könyv: színezz, készíts karácsonyi díszeket, játssz párkeresőt, írj karácsonyi mesét, rajzolj az éhes rénszarvasnak ünnepi vacsorát, tervezz karácsonyi tortadíszt! Mindezek mellé sablonok és 100 színes matrica is jár, ráadásul ínycsiklandó karácsonyi sütemények receptjét is megtalálod ebben a remek foglalkoztató füzetben.

5-9 éves gyerekek számára ajánljuk.

Az elmaradhatatlan ünnepi Bori-könyv

26734.jpgA sokak által kedvelt Barátnőm, Bori sorozat főhősével mindig történik valami meglepő, valami új, valami igazán izgalmas. Nincs ez másként karácsonykor sem. Valahogy minden kicsit furán alakul, az ünnepi készülődés korántsem olyan bensőséges és meseszerű, ahogy arra Bori számít. Ráadásul ott van egy szentestei fellépés, amire készülni kell, meg egy öccs, akitől képtelenség készülni. A nagy napon minden feje tetejére áll, Bori végképp elkeseredik, amikor a történet megannyi vicces és meglepő fordulatot vesz. Végül főhősünk rájön, hogy egy nem mindennapi karácsony is lehet igazán különleges!

Könnyed, humoros olvasmány, 7 éven felüli gyerekek számára.

Téli kaland a lengékkel

26468.jpgMegérkezett Berg Judit várva-várt Lengemesék-sorozatának téli története. A Nádtenger apró, zöldbőrű vigyázói egy derűs téli napon baljós nyomokra bukkanak a friss hótakaróban. A nyomokat a lengék legádázabb ellenségei, a Csobogó-tó patkányai hagyták, akik félelmetes támadásra készülnek a Nádtenger lakói ellen. Vilkónak és Lilének nagy bátorságra, egy frappáns tervre és szövetségesekre lesz szüksége otthonuk megvédéséhez. Új barátokra és elszánt segítőtársakra lelnek, akikkel a történet végén együtt ünnepelik a győzelmet és a nehéz tél végét.

Az izgalmas történet arra is rámutat, hogy mennyire fontos a barátság, az elkötelezettség és a bizalom. Timkó Bíbor meseszép illusztrációi megelevenítik a lengék csodálatos világát és a téli táj varázsát.

Ajánljuk ezt a könyvet minden 5 és 8 év közötti Lengemesék-rajongónak.

Zenés-mesés télköszöntő Ringatóval

26527.jpgBorsi, a tacskó számára az ünnepi készülődés izgalmakkal, énekszóval, varázslatos találkozásokkal teli. Gazdija a téli időszak jeles ünnepeiről mesél neki, beszélgetéseiket és kalandjaikat pedig körüllengi a zene szeretete. Megtudhatjuk, hogy vajon mit ünneplünk Borbála napján, kinek készül a lucaszék és mi mindenre jó a Tamás-napi háj. Mindegyik mese tartalmazza egy vagy több tájegység népdalának kottáját, bemutatásra kerülnek érdekesebbnél érdekesebb hangszerek, a könyvhöz tartozó CD-n pedig felcsendülnek a dallamok. Csupa kedvesség és melegség ez a könyv, bűbájos illusztrációkkal és sok érdekességgel teli.

A 4-8 éves korosztálynak ajánljuk.

Kocsonyakirályfi Boldizsár Ildikótól

26769.jpgSzegedi Katalin illusztrátorként és meseíróként is színen van a kortárs gyerekirodalomban, több esetben egy könyvben egyesítve a két szerepet, akárcsak a legújabb könyvénél, a Kocsonyakirályfinál. Ez a kötet Szegedi Katalin tollából és ecsetéből született. A gyönyörű illusztrációk nem csapnak be minket: gyönyörű mesét kapunk mellé. Különleges szövegekről van szó, mert a hagyomány és az újítás keveredik benne. Klasszikus mesetoposzok teljesen új megvilágításból kapnak értelmet. Egy királykisasszony a főszereplőnk, aki nem akar férjhez menni. Vagy legalábbis nem ez minden vágya. De ki tudja, ha találkozik a megfelelő párral, mi történik… Vajon ez a pár lenne maga Kocsonyakirályfi? De mégis: ki az a Kocsoyakirályfi?

Ez a mesés művészi mesekönyv a felnőtt gyerekeknek is tökéletes ajándék!

Szeretetet ajándékba Szirtes Edina Mókustól

26739.jpgHa megvan már a karácsonyi ennivaló, innivaló, olvasnivaló, ne feledkezzünk meg a hallgatnivalóról sem! Ha már unjátok a szokásos karácsonyi zenéket, amelyek a rádióból ömlenek, vagy ugyanazt a lemezt hallgatjátok minden évben, itt az ideje, hogy beszerezzetek valami nagyon frisset! Kitűnő választás erre Szirtes Edina Mókus magyar énekesnő karácsonyi lemeze, a Szeretet ajándékba! A lemezen 8 karácsonyi hangulatú dal szerepel.

Tegyétek fel a CD-t a fadíszítéshez, a vacsorafőzéshez vagy az ajándékbontogatáshoz, ha pedig már kívülről tudjátok, énekeljétek együtt a fa körül!

Karácsony(színező) Johannával

26810.jpgA színezőkönyvek karácsonyi gyöngyszeme a Karácsony Johannával! Az utóbbi években rendkívüli népszerűségnek örvendenek a „felnőttszínezők”. Tökéletes kikapcsolódást nyújtanak az alkotó számára, kiszakítanak a hétköznapi rohanásból, segítenek magunkra koncentrálni, ezen felül egy kreatív, alkotói folyamatnak leszünk részesei. Johanna Basfordnak számtalan ilyen színező jelent már meg: a Titkos kert, a Bűvös erdő, a Mágikus dzsungel és sorolhatnám tovább.

Most karácsonyi tematikában is elmerülhetünk a színek világában! A Karácsony Johannával a karácsonyi motívumokkal dolgozik: hópehely, mézeskalács, fenyőfa és sok más elem díszíti a kiszínezésre váró lapokat.

Tökéletes ajándék szeretteinknek! A karácsonyi szünetben mindenki megérdemel egy kis pihenést, és ez a színező segít, hogy teljes legyen a kikapcsolódás!

10-99 éves korig ajánljuk.

A kis Jézus születése

26805.jpgA kis Jézus születése a legapróbbaknak meséli el a karácsony történetét. Jézus születésének leglényegesebb elemeit ismeri meg a kis olvasó ebből a mesekönyvből. Gábriel angyal Máriánál tett látogatását, József és Mária útját Betlehembe, valamint a pásztorok és a három királyok látogatását az újszülöttnél. A mese bájos rajzokkal mutatja be a szeretet útját, ami a karácsony egyik legfontosabb hívószava. Karácsony estéjén vagy azt megelőzően szuper mese a legkisebbeknek.

Az első karácsonyi mesék között a helye!

Szakács Zsu és Udvari Orsi ajánlóját olvastad.

Kapcsolódó termékek