Sikerkönyvekkel ünnepelünk

A legmenőbb könyvek, amik nélkül nem teljes a karácsony

Könyvek nélkül nincs ünnep! De ilyenkor különösen nem mindegy, hogy milyen olvasnivalót csempészel a fa alá. Most összeszedtük azokat az új, vagy sikerkönyveket, amikkel mi is meglepjük a szeretteinket. Ebben a szemlében korosztályosan haladunk majd, és az egész kisbabáktól a felnőttekig mindenkinek lesz egy két tippünk. Ajándékozz te is menő könyveket!

Design babkönyvek

27266.jpgNem lehet elég korán kezdeni a menő könyvekkel való barátkozást. Ezért idén karácsonyra a legvagányabb design babakönyveket adjuk a piciknek.Nevetős, sírós,ámulós, morgós - Érzelmek című lapozó az óriási sikerű Babageometria szerző-grafikusa megint alaposan meglepte a közönségét. Meghökkentő képeivel órákig képes a piciket a lapokhoz szegezni. A legjobb játék a különféle mimikák és érzelmek utánzása! Játsszatok a könyvvel ti is!

Nullától hároméves korig ajánlom a könyvet!

Rendeld meg itt!

beka_borito.jpg

Ezzel pedig még mindig nincs vége a menő design-könyvcsokornak. Nagy Diána elég régen belopta magát a szívem csücskébe, ezért nem tudtam elmenni a Béka, tündér, paripa - Mesehősök című lapozó mellett sem anélkül, hogy feltankoltam volna belőle a családnak. A mesehősöket úgy eleveníti meg, mint eddig senki, ellentétpárokba rendezve őket a a könyv oldalain. Tökéletes ajándék egy picit nagyobbaknak:ezt az érzelmekkel játszó könyvet  én egy hároméves gyerekeknek adom idén ajándékba. 

Karácsonyi mondóka

karacsonyi_mondoka_borito.jpgKészülj az ünnepre ezzel a kedves énekkel!

Ez egy nagyon kedves lapozó piciknek, ami az angol gyermekek egyik kedvenc karácsonyi énekét, a Twelve Days of Christmas-t eleveníti meg Tarbay Ede fordításában. A kemény oldalak biztonságban a legkisebbek elé kerülhetnek, és Szimonidesz Kovács Hajnalka varázslatos illusztrációin biztos, hogy el is varázsolják a babákat.

Ezt a könyvet 1-3 éves gyerekek számára ajánljuk.
Tedd itta kosaradba!Nyuszicsalád aludni megy

27482.jpgVarró Dániel frappáns kis fordítási már a legkisebbek körében is megkerülhetetlenek. A költő legújabb remeke egy nyuszicsaládról szól, ahol Nyuszipapának bizony még akad elintézni valója a esti fektetés során: "Nyuszipapa indul aludni. De hoppá! Hiányzik neki még valami hozzá! Mi lehet az, amit ennyire keres, hogy még a kanapé alá is beles? Székeket forgat el, huzigat át, míg meg nem találja... ...Na, vajon kicsodát?" A mesét igazi összebújós estékre ajánljuk, nemcsak az ünnepekre, hanem az egész évre!

Ezt a könyvet 2-5 éves gyerekek számára ajánljuk.Rendeld meg a könyvet itt!

Keress, találj, mesélj! Boldog karácsonyt!

keress_talalj_meselj_boldog_kara_-_copy_1.jpgEbből a képeskönyvből kiderül, hogyan készülődünk karácsony közelgő ünnepére.
A gyerekek mézeskalácsot sütnek, karácsonyi díszeket készítenek, betlehemes játékot mutatnak be, és persze alig várják, hogy szenteste kibonthassák az ajándékokat. A gyerekek nemcsak az adott oldalpáron kereshetik meg a képből kiemelt tárgyakat vagy embereket, egyes szereplők és tárgyak több helyen is felbukkannak a könyvben, így akár egy történetet is el lehet mesélni a könyvet lapozgatva.

Ezt a könyvet 3-6 éves gyerekek számára ajánljuk.

Rendeld meg itt!

Igazi karácsony (CD-melléklettel)

igazikaracsony_borito.jpgFarkasházi Réka az Igazi karácsony című, daljátékot és mesét is tartalmazó képeskönyvben azt kutatja, miből fakad ennek az ünnepnek a valódi varázsa. Boldizsár Ildikó meséjében a Gyöngyszemű Lány a szív muzsikájában leli meg a választ. A könyvhöz tartozó CD-n pedig a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar meghitt vagy éppen vidám karácsonyi dalai segítenek abban, hogy kicsik és nagyok együtt fejtsék meg, milyen is az igazi karácsony.Hallgass bele a dalokba itt!

Ezt a könyvet 4-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

Rendeld meg itt!Titoktündér-sorozat és a legújabb kötet, a Tündérek a világ körül

titioktunder_-_copy_1.jpgEgy sorozat, amit már minden gyerek ismer, szeret, és szeretne. Mesék, melyekben nincsenek robotok és halálfejek, sem fegyverek, űrlények vagy topmodell kinézetű teremtmények. Nincs benne csúnya beszéd sem, és a bugyuta, értelmetlen, semmitmondó történések is kimaradtak. Hogy mi az, ami szerepel benne? Varázslatos mesevilág, mely szórakozás és hasznos segítség is egyben szülő és gyermek számára. Többek között, HA: kicsúfolják, fél a sötétben, verekszik vagy őt bántják, beteg lesz, barátkozni vagy békülni kell, netán elveszít valamit, vagy híján van az önbizalomnak. De akkor is önfeledt mesés perceket nyújt, ha ezek mindegyike szerencsésen elkerüli gyermekét. Játék és mese, melyben észrevétlenül kap helyet a pozitív gondolkodásra való nevelés, az önbizalom fejlesztése és mindenekelőtt a vidám, gondtalan életszemlélet kialakítása és megtartása. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt, mert ezt a sorozatot a gyerekek rajongása tette ilyen gazdaggá.Rendeld meg a könyveket most karácsonyra itt!

Világvége alsó - Mai népmesék kortárs íróktól

27944.jpg"Születnek-e manapság népmesék?" - teszi fel a kérdést Boldizsár Ildikó a gyűjteményes kötet előszavában. Aztán meg is válaszolja: "A népmesék egyik lényeges sajátossága, hogy hűen tükrözik a valóságot és azt a világot, amelyben létrejöttek. Ha e sajátosság alapján kell besorolnom a kötet meséit, azt mondhatom: igazi népmesék születtek, amelyek hűen tükrözik 21. századi mindennapjainkat, miközben megmutatják a lehetséges csodákat." A kötetben Varró Zsuzsa, Lackfi János, Elekes Dóra, Nyulász Péter, Egri Mónika, Vig Balázs, Tamás Zsuzsa, Gimesi Dóra, Molnár Krisztina Rita, Kertész Edina és Mészöly Ágnes történetei olvashatók, melyeket Máray Mariann illusztrációi kísérnek. A mesék tele vannak csodával és a mindennapjainkkal, miközben olyan mélyen hasítanak a zsigeri valónkba, hogy nem is ajánljuk őket csak hatéves kortól. A varázsmesék minden erejét és hatását érezhetjük a történeteken keresztül.Olvasd el az interjút Kertész Edinával, a kötet szerkesztőjével itt!

Tökéletes választás azoknak, akik egy igényesen megmunkált, katartikus meséket átfogó kötetet szeretnének!  Minden hatévesnek a polcán ott a helye, ugyanakkor, ha ismersz olyan felnőttet, aki átfogó képet szeretne kapni a kortárs magyar meseírásról, akkor ezt vedd meg neki is! 

Itttedd a kosaradba!Biblia - A legszebb történetek gyerekeknek

1399871_2.jpgA Biblia történetei kulturálisan megkerülhetetlenek a gyerekeinknek. Karácsony idején felduzzadnak a bibliai meséket rejtő polcok, de csak nagyon kevés olyan könyv van köztük, ami valóban a gyerekek nyelvén, valóban azokat a megragadható, befogadható és beszélgetésre, közös gondolkodásra sarkalló meséket emeli át a Bibliából. Aki szeretné, hogy a gyereke egy óriási képeskönyvet lapozgatva ismerkedne meg a kulturális örökségünk egyik legfontosabb alappillérével, miközben Lisbeth Zwerger kápráztatóan szép képeit nézegeti, akkor megtalálta a tökéletes könyvet. Akárcsak a Biblia történetei, ez a könyv is nagyobb gyerekeknek való, így hatéves kortól ajánljuk. Ki teremtette a világot? - ezt a kérdést minden gyerek felteszi. A kérdésre sokféle válasz megfogalmazódott, amiben segít eligazodni a könyv, elvezetve az olvasóját az ősi, mégis nagyon modern üzenetéhez. Útközben pedig egy csodálatos mesélő kíséri végig az olvasót és hallgatóját. 

Macskaköröm

Janne Teller, a Semmi világsikerű szerzője megint egy pillanat alatt belopja magát a kamaszok és a felnőttek szívébe. Ezúttal egy szerelem története bontakozik ki előttünk a háború dúlta Balkánon. Egy szerelemé, amely talán nem több vágyott menedéknél a halál mindennapi, lelket felemésztő valóságában, és amely éppoly emésztőnek bizonyul, mint maga a háború. Janne Teller éles színekkel festi le a háborút, magával ragadó líraisággal az elsöprő szerelmet, miközben a nagybetűs Történelmet is megragadhatóvá teszi a kisemberek történetei által. Tökéletes ajándék, azoknak, akik képesek szembenézni az élet valódi mélységeivel.Rendeld meg itt!

Dash és Lily - Kihívások könyve és Dash és Lily 12 napja

dash_es_lily_borito_300px.jpgKétféle ember létezik: aki imádja a karácsonyt, és aki szívből gyűlöli. Dash az utóbbi csoporthoz tartozik, ám úgy tűnik, ez a karácsony más lesz, mint a többi: egy könyvesboltban – kedvenc írója műveinek szomszédságában – egy piros noteszt talál.dash_es_lily_12_napja_borito_300.jpg A füzetke eredeti gazdája, Lily, aki rajong a karácsony minden szépségéért, különös rejtvényeket agyalt ki a szerencsés megtalálónak. A fantasztikus páros történetét most tovább is olvashatod majd a fa alatt, a Dash és Lily 12 napjából kiderül, mi lesz velük egy év múlva a következő karácsony alkalmával. 
Tökéletes ajándék azoknak, akik szeretik a szórakoztató, de megindító irodalmat, akár szeretik a karácsonyt, akár nem!Tedd a kosaradba a sorozatot a karácsonyi akció alkalmából most itt!

Kapcsolódó termékek