Decemberi kedvenceink

Egy könyv, egy játék - a legjobb karácsonyi ajándékok egy helyen

Szeretetett ajándékba – Kisrigók - Három gyerek hazatalál

kisrigok_borito_3d_370pix.jpg
Hogyan beszéljünk az örökbefogadásról a gyerekeknek? Miként beszéljünk arról, mitől család egy család? Mit kezdhet egy átlagos gyerek azzal az információval, hogy vannak gyerekek, akiknek nincsenek szülei? Hányféle kötődés és kapcsolat létezik már a gyerekeink között és körül is? Paulon Viktória erről (is) mesél Kisrigók című könyvében, a meseregény zsenialitása mégis abban rejlik, hogy a gyerek hősökkel bármelyik kisgyerek, a felnőttekkel pedig bármilyen szülő azonosulhat.

"Melyik gyerek ne szeretne, Gigihez hasonlóan, nagyobbnak és ügyesebbnek látszani, mint amilyen, és ne félne elveszíteni szerető családját? Melyik gyerek ne palástolná olykor haraggal bizonytalanságát, és ne vágyna keretekre éppúgy, mint mindent megértő, szerető gondoskodásra, akárcsak Szaszka? Melyik gyerek ne áhítozna sokkal nagyobb szabadságra, mint ami gyerekként adatik neki, és ne próbálna kétségbeesésében elmenekülni a félelmetesnek tűnő ismeretlen elől, ahogy teszi ezt Csabó? És melyik gyerek ne hinne csodákban reménytelennek tűnő helyzetekben?" - írta Pulay Klára gyermekpischológus is a könyvről itt.

Ezzel a meseregénnyel igazi mélységre, meghittségre és szeretetre találsz. Szívből ajánljuk összebújós estékre.

Berg Judit ajánlóját ittolvasd el a könyvről, aztán rendeld meg a meseregényt itt!

Brain Box – Játék és tanulás egyben

A Barin Box töretlen sikere annak köszönhető, hogy 10 másodpercig figyelsz egy kártyát, aztán megválaszolod a dobókocka segítségével kidobott kérdést.

27048.jpg
27050.jpg


Most a Körös-körül Állatok és a Mítoszok és Szörnyetegek című kiadványt ajánljuk kedvezménnyel, ne habozz!

Egy jó meseregény? Matyi és Sári rabul ejtenek...

matyies_sari_a_tortenelemben_bor_-_copy_1.jpg
A cseh klasszikus szerző, egyben költő és forgatókönyvíró Miloš Macourek 1926. december 2-án született Csehszlovákiában. A magyar olvasóközönség már 2005 óta élvezheti a cseh humor fékezhetetlen áradatát: először a Matyi és Sári az iskolában, majd a nyaral, a mindent megold, a világ körül, most pedig a történelembencímű kötete jelent meg. Aki nem ismeri a két gézengúzt, és szereti a sodró nyelven megírt kalandos történeteket egy kis varászlattal megfűszerezve, azoknak kötelező a Matyi és Sári-sorozat. Ajánljuk azoknak, akik szerették A kis Nicolas-t, a Viplalát, vagy a Pettson és Findusz meséket.

Olvass bele, ismerd meg Matyit és Sárit! 
Rendeld meg a sorozatot az akcióban itt!

Csoda és Kósza, azoknak akik szeretik a pizzát

csoda_es_kosza_borito_500px.jpg
A Csoda és Kósza-könyveknek már komoly rajongótábora van. Meg is érdemlik! Aki egyszer találkozik ezzel a két lóval a gödöllői istállóból, az tuti, hogy nem fogja elfelejteni őket! Meg a vicces félreértésiket sem. Ezek a lovak szeretik a pizzát, a fantasztikus kalandokba keverednek a Marson, ha meghallják, hogy milyen jól festenek, egyből festőművésznek képzelik magukat, léghajóra szállnak, sőt, még a vízilabda válogatottba is bekerülnek az olimpián... Csodát és Kószát semmitől sem kell félteni, mert ha az eszük nem is mindig, de a szívük a helyén van. Mi pedig pont így szeretjük őket, ahogy vannak, Csodát csodának, Kószát pedig kószának. 

Ha eddig kimaradt, olvasd el a karácsonyi fejezetet itt, és rendeld meg a könyveket a karácsonyi akcióban!

Viplala azoknak, akik szeretik a varázslatot

viplala_varazsol_borito_3d_-_copy_1.jpg
Miért szereti Viplalát az egész család? Mert mindenki megtalálja benne azt, amit egy meseregényben keres.Hogyan találkozhat Dániel András és Annie M.G. Schmidt határtalan fantáziája? Hát egy közös mesekönyvben! Aki ismeri Viplalát, az biztos, hogy annyira szeretne vele megint találkozni, mint Nella Della. Annie M.G. Schmidt a holland gyerekirodalom legnagyobb alakja – felejthetetlen mesehősein generációk nőnek fel ma is szerte a világban. Dániel András pedig a kortárs magyar gyerekkönyvek megkerülhetetlen figurája, aki öt év alatt 24 könyvet írt, illusztrált vagy fordított. A Viplala-regényekben ennek a két vitathatatlanul gyerekközpontú szerzőnek a zseniális fantáziája párosul: szöveg és illusztráció csodálatos harmóniát teremt. A vicces figurákkal teli meseregényen hol derülünk, hol körömrágva izgulunk, hogy miként oldják meg hőseink a reménytelennek tűnő helyzetek sorát...

A gyerekek igyekeznek a legjobb barátjukat, a lobbanékony Viplalát az indulata kezelésében és a varázsereje ügyes használatában segíteni. Az, pedig, hogy mi sül ki ebből... nos, az más kérdés. De derítsd ki te magad, hagy nevessen az egész család!

Tökéletes választás ötéves kortól 99 éves korig felolvasásra és önálló olvasásra! Rendeld meg a Viplala-könyveket itt!

Dobble – az igazi családi játék

20856.jpg
Ha igazán pörgős, nevetős percekre vágysz, válaszd a Dobble játékcsaládot! Éles látás és gyors kéz – csak ennyi minden kell ezekhez a menő, fémdobozos jétékokhoz.

A feladat? 55 lap közül bármely kettőt kiválasztva csak egyetlen azonos képet kell megtalálnod...

Könnyű feladatnak tűnik, ugye? Próbáld ki, és meglátod!

Tündérmese, nemcsak gyerekeknek - A Macskaherceg kilencedik élete

a_macskaherceg_kilencedik_elete__-_copy_4.jpg
Mindenkinek gyönyörű ajándék, aki hisz a tündérekben és az efféle ósdi bolondságokban.

Volt egyszer egy vízi tündér és egy szobor. Amikor találkoztak… Na de hogyan találkozhatna a Dunában lakó tündér a kaput díszítő, földgömböt tartó szoborral? Talán a szíve húzza oda azt a tündért a partra, no meg hogy annyira vágyott egy katicás tornacipőre. Aztán egy kibicsaklott boka maradásra kényszerítette (vagy tényleg a szíve volt?). Vajon boldog lehet-e vízi tündér a szárazföldön vagy a szobor a tengerben? És boldog lehet-e egy másik tündér, Alinka a csélcsap, kódorgó, hűtlen Macskaherceg oldalán? Vajon képes-e bocsánatot kérni és hű maradni az egyik, és megbocsátani a másik? Kezdd el a könyvet itt!

Gimesi Dóra A Macskaherceg kilencedik élete című meséje az Aranyvackor pályázaton bukkant fel a könyvkiadók számára, és mire egy egész mesekönyvvé duzzad volna a történet – hauffi keretmesével, másik betétmesével – már több színházban is otthont kapott a színpadi feldolgozása, amit tizennégy éves kortól ajánlottak a közönségnek. Bár Szegedi Katalin felejthetetlen illusztrációival megelevenedő meséket már kisiskolás kortól fel lehet olvasni, ezek a varázsmesék alapvetően idősebbeknek is szólnak önismeretről, felnőtté válásról, szerelemről, hivatásról és megállapodásról.

Add ezt a csodálatos mesekönyvet azoknak a felnőtteknek, akik szeretik még szeretik a meséket!

Itt tudod megrendelni!

rumini_borito_500px.jpg
Ruminivel nem lehet mellé nyúlniRuminit a kicsiknek felolvassák, a nagyobbak önállóan falják, sok iskolában pedig már kötelező olvasmány. Egy igazi kalandregény felejthetetlen karakterekkel, leleményes cselekményszálakkal, amiből nem szabad kimaradni. Van belőle díszes, kemény kötéses, puha zsebkönyv, sőt a kapitánnyá lett hajósinas története rengeteg játékot is ihletett már.

Ezt a sorozatot azoknak ajánljuk, akik még nem ismerik! Rendeld meg a könyveket itt!

Ha önálló olvasás, akkor Most én olvasok!

a_feltalalo_borito_500px.jpg

Ismered a Tökmagok, Milu, vagy Az első bé osztály kalandjait? Most

Most én olvasok!-könyvsorozat arra vállalkozott, hogy az olvasás elsajátításának folyamatát humoros, ismeretterjesztő jellegű, kalandos történetekkel, a kezdő olvasók igényeit figyelembe véve segítse. Ha neked is fontos, hogy az olvasás ne szenvedés, hanem élmény legyen a gyerekeknek, akkor tarts velünk! Ismerd meg a könyveket, és rendelj most kedvezménnyel olyan kezdő olvasós könyveket, amiknek örül a gyerek!


A négy madár titka - kezdő detektívtanoncoknak

a_negy_madar_titka_borito_500px.jpg

Berg Judit és Kertész Erzsi az utóbbi években sorra olyan fantasztikus történetekkel rukkolnak elő, amelyek teljesen magukba szippantják az olvasókat. Mind aRumini-sorozatot, mind a Pantherát imádják a gyerekek, és a folytatásokat még mi, a Pagony dolgozói is alig bírjuk kivárni. Most pedig egy különleges könyvvel lepik meg a rajongókat. Itt A négy madár titka, ami legyen az első detektívregényed, mert, amikor figyelned kell minden szóra, észben tartanod minden szálat, akkor tuti, hogy nem fogod lerakni a könyvet!

Vigyázat, ha elkezded, lehet, hogy egy ültő helyedben kiolvasod a fa alatt!

Ismerd meg a könyvet és rendeld meg itt a karácsonyi akcióban!

Jóbarátok sütibolt - szeretet, regény, receptekkel

jobaratok_sutibolt_borito_500px.jpg
Van az a korszak egy lány életében, amikor már nem kicsi, de még nem is igazán nagy. A 9-11 éves időszak az, amikor a testük változásával, a lelkükben és a fejükben is sok-sok dolog átalakul.

Megjelennek a kamaszodás első jelei, ugyanakkor ott van még a tekintetükben az a pici lány, aki még igényli, hogy segíts. Ez az az időszak, amikor a női ösztönök, az anyai minták elkezdenek dolgozni, előbújni. És ez az, amikor még a barátságok sokkal fontosabbak, mint a szerelem. Ebben a nagylányosodó zavarban elkezdenek fogyni a szülőkhöz intézett szavak. Nehezebben fejezik ki azt, ami odabent van, és nagyon érzékennyé is válnak. Linda Chapman: Jóbarátok sütibolt könyvei pont egy ilyen kislányról szólnak. Olvass bele a második részbe! 

Ha ismersz 9-11 éves kislányt, aki még nem olvasta ezeket a kedves, mégis elgondolkodtató könyveket, akkor mindenképpen ezeket válaszd ajándékba!

Rendeld meg most mindkét kötetet!

Panthera-sorozat könyvmolyoknak és még nem-könyvmolyoknak

panthera_borito_300px.jpg

Íme a könyv, ami függővé teszi a kiskamaszokat. A szerethető és hóbortos karakterekkel, a kiszámíthatatlan fordulatok egy olyan világba repítik az olvasót, ami tele van varázslattal, bölcsességgel és kalanddal. Egy maroknyi iskolás, egy fifikás portás néni és egy különleges masina a legmerészebb kincsvadászokat is tőrbe csalhatja. Legalábbis muszáj lesz valamit tenniük, ha túl akarják élni a hegymászó szakkört...
panthera2_borito_300px.jpg
Vajon hogy alakul a kis csapat sorsa? Vajon mi a Panthera titka? Szerezd meg a könyvet és függj a sorokon! Ha egy ízig-vérig feszültséggel teli kalandregényt keresel, akkor válaszd a Pantherát!

Ajándékozz egy a fantasy és az útinapló határán iszonyat érzékenységgel egyensúlyozó könyvet, ami az első perctől az utolsóig beszippantja az olvasóját, miközben nem riad vissza a lét fontos kérdéseinek a boncolgatásától sem. Minden 10-14 évesnek olvasnia kell!

Rendeld meg most a Panthera-könyvet!

Fedőnevek – egy igazi partijáték

25587.jpg
10 éven felülieknek szól ez az asszociációs kártyajáték, mely a titkos ügynökök szupertitkos világába vezet. Vezesd rá a társaidat a megoldásra, és egy-egy szóval próbálj meg minél több kártyára utalni egyszerre anélkül, hogy megneveznéd őket. Komoly gondolkodás egy mókás partijátékban – szilveszterre ideális választás! 

Rendeld meg most!

Líra és Epika 

lira_es_epika_borito_500px.jpg
A legjobb ajándék felsősöknek, és irodalmi érdeklődésű gimiseknek!

Szabó Borbála, író és Varró Dániel, költő közösen szabott-varrott drámája (ami természetesen a Budapest Bábszínház műsoráról ismerős lehet) két ellenséges országról, a kifinomult és költői Líriáról és a szikár-gyakorlatias Epikumról, valamint Líra herceg és Epika királykisasszony szerelméről. Igazi lírai és epikai bravúr!

Na jó, ebből most már elég,
kezdjük inkább el a mesét.
Dani bácsi, Bori néni
ketten fogják elmesélni.
Két országról fog ez szólni,
ha majd elmeséljük jól mi,
lesz benne egy királylány is,
mesét szőni irány máris!

A mű pályafutását színházi darabként kezdte, megnyerte a Színikritikusok Díját a Magyar Dráma Napján, lenyomva olyan felnőtt vetélytársakat, mint Háy János, Tasnádi István vagy Pintér Béla. És bár a darab előadásai alapvetően a gyerekeket célozták meg közönségként, a siker azt is bizonyította, hogy a felnőttek számára is élvezetes. A gyerekek elsősorban az egyszerű, jól követhető cselekményen, a komikus figurákon, a vicces rímeken, a nyelvi humoron szórakozhatnak – és amikor legközelebb szinesztéziáról mesél a tanár, elég lesz a gyerekeknek felidézni Líra és Epika nem mindennapi történetét! Tudj meg többet itt!

Olvass bele a könyvbe!