Tanácstalan szülőknek, unatkozó gyerekeknek

Megjelent a Tóbiás éhes!

Agócs Íriszt igazán nem kell bemutatni a Pagonyba járóknak, a legkisebbek szülei főleg a Maszat-mesék illusztrátoraként már jól ismerik őt. De azt is tudtátok, hogy nem csak csodaszép rajzait csodálhatjuk ám? Több könyve is megjelent már a Pagony gondozásában, többek között a Kicsi-nagy vagy a Szia, jóga!, ami a családtagok számára szuper közösségi élményt kínál. Most, hogy ő maga is kisgyerekes szülő, útjára indította Mesék Barnabásnak című sorozatát, aminek már a harmadik része jelent meg.

 

 tobias_kredenc_500x500.jpgAgócs Írisz rajzai

Az apró kezekben kényelmesen elférő könyvecskéket gyönyörű, színpompás illusztrációk díszítik, az élénk színek vonzzák a szemet és felkeltik a gyerekek figyelmét. Aprólékosan kidolgozott rajzokat találunk bennük, olyanok, akár egy-egy mini böngésző. Oldalanként visszatérő elemeket is tartalmaznak, amiket szórakoztató minden lapozáskor újra felfedezni a képeken.

Szerezd meg itt Agócs Írisz könyveit!

Most, hogy közeleg a tél, és egyre sokasodnak majd a borongós, sötét délutánok, érdemes betárazni olyan mesékből, amik nem egyszerolvasósak, hanem sok-sok felfedeznivalót rejtenek minden oldalon.

A kemény táblás, elpusztíthatatlan kis lapozók fontossága vitathatatlan a kisgyerekek életében. Ebben az életkorban különösen lényeges, hogy ezek a kis könyvek a 2-3 éves korosztályt érintő napi eseményeket dolgozzák fel, így a gyerekek igazán megszólítva érezhetik magukat.

Már korábban is írtunk Agócs Írisz sorozatáról, olvasd el itt!

A már megjelent két kötetben találkozhattunk egyrészt Miával, aki sehogy sem tud elaludni, noha tényleg minden létező praktikát kipróbál, mint például a forró tej kortyolgatása, netán ágy alatt megbúvó szörny ellenőrzése, csillagok számolgatása. Valamint Masával, aki pedig egy esős napon próbálja kitalálni, hogy mivel űzze el az alattomosan közelítő, pusztító unalmat.

Itt találod az egész sorozatot!

Ismerős szituációk, ugye, kedves kisgyerekes szülők?
tobias_mikulascsoki_500x500.jpg

A legújabb rész főszereplője Tóbiás, aki éhes, de fogalma sincs, hogy mit szeretne enni. Nagy tanácstalanságában sorra veszi a kamrában fellelhető összes opciót, de valahogy egyik sem tűnik megfelelőnek. Az óriás tábla csokitól legutóbb is megfájdult a hasa, a keksz után éhes maradt, a müzli pedig elfogyott reggelire. Az is kiderül, hogy ha az ember igazán nagyon éhes, a torta sem feltétlenül a legtáplálóbb megoldás... de ha már nagyon izgultatok, elárulom, hogy ez az égető probléma nem marad megoldatlanul, hiszen a konyhában már fő a leves, és a könyv utolsó oldalán már egy elégedetten falatozó nyuszit láthatunk.

Keresd itt a legcukibb kisnyuszi történetét!

Tökéletes lehet ez a mese, miközben várjuk, hogy elkészüljön az ebéd vagy a vacsora, vagy ha a gyerek éppen egyáltalán nem tudja eldönteni, milyen harapnivalóra vágyik.tobias_husgombi_500x500.jpg

Ha szeretitek a Pipp és Polli-meséket (és tudjuk, hogy szeretitek), de már mindet kívülről fújja a család apraja-nagyja, akkor a Mesék Barnabásnak sorozatot is imádni fogjátok. Minden éhező, de döntésképtelen, elaludni nem hajlandó vagy esőben szenvedő gyereknek és szüleinek remek unaloműző és szemet gyönyörködtető kis olvasmányok ezek, amik a mi szívünkbe is első olvasásra belopták magukat.

Szerezd be itt!

Kapcsolódó termékek