TOP 7 beszólás a sulira

Tilosos karakterek őszinte vallomási az iskoláról

Biztos utálod már, hogy mindenhonnan az ömlik: "mindjárt itt a szeptember és vele együtt az iskola". Olvasd el, mit gondol Bakos Virág a Stand-up-ból vagy Hanna az időfutárból a suliról. Te kire hasonlítasz leginkább?

en_vagy_senki170.jpg
„Ha suliba kellett mennie, az kész kínszenvedést jelentett számára. Kifejezetten örült, hogy majdnem három hónapig nem kell betennie a lábát abba az állatkertbe.”

Kemény Erik

Mészáros Dorka: Én vagy senki

„Utálom a sulit!
Sosem rajongtam érte különösebben, de ma már ott tartok, hogy odaadnám a fél életemet, ha nem kéne bejárnom, de most tök komolyan. Nem azt mondom, hogy rossz tanuló vagyok, de hát jó se. Nagyjából egy tantárgy sem tud érdekelni a rajzon kívül, és hiába akarok tanulni, alig megy a fejembe valami. Pedig tényleg próbálkozom, de valahogy végül mindig az lesz, hogy ülök a tankönyv felett órákig, aztán azon veszem észre magam, hogy oldalakat olvastam el úgy, hogy egyáltalán nem emlékszem semmire. És ez annyira, de annyira szánalmas. Csak telik a rengeteg idő a nagy semmivel.”

Hanga

                                                    Nagy Anikó Johanna: Egy szót se szólj!

szelek_tornya200.jpg

„A suliban egész délelőtt csak kóvályogtam, amit szimplán a kialvatlanság hatásának tudtam be. Szinte félálomban írtam meg második órán a töridolgozatot, el is szúrtam egy-két évszámot.”

Szellő Mira

Szakács Eszter: A Szelek Tornya

standup300_-_copy_1.jpg
„Bárcsak minden nap ilyen lenne a suliban! Lili megint jóban van velem, és rengeteget röhögtünk, mert magyarórán Majom megint jeltolmácsot játszott. Azt úgy szokta, hogy mikor Vévé a tábla felé fordulva magyaráz, ô feláll, és mutogat nekünk. Persze igazából nem tud jelelni, de egész élethû, és nagyon átszellemült képet vág hozzá. Hiába szakad az egész osztály, még soha nem bukott le, mert Vévé, akinek egyébként ütemre rezegnek a hajszálai, miközben a táblára ír, mindig koppant egyet a krétával, mielôtt visszafordul, így Majom tudja, hogy mikor kell leülni.”Bakos Virág

Molnár T. Eszter: Stand-up!


„Hanna ismerte az eszközök egy részét Kempelen műhelyéből, de voltak olyan kütyük is, amiket korábban csak a sulijuk jól felszerelt fizikalaborjában látott. Az asztalok mellett fehér köpenyes alakok álltak, egyeseken maszk és védőszemüveg is volt. Hanna úgy érezte, mindenki őt nézi a szörnyű köpeny miatt, ami úgy lógott rajta, mint tehénen a gatya.”

Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István: Időfutár 6. - A holnap ostroma

kalasnyikov_180.jpg

„A gimnázium előtt lévő park egyik padján egy fiú és egy lány ült. Mostantól pár hónapig a közelébe sem kell jönniük az épületnek. Az idei tanév végetért. Elkezdődött a majd három hónapig tartó nyáriszünet. Se suli, se idióta osztálytársak, se beszűkült tanárok, se semmi. Csak meleg, nyár, pihenés vagy bármi, amit akarnak.”

Fekete András - Grancsa Gergely: Kalasnyikov és rózsafüzér
 

„Ez az egész felvételi mizéria amúgy tiszta idegbaj. Parázik mindenki. A szüleim, a tanárok, a haverjaim, még én is, pedig engem aztán hidegen hagy a nagy verseny. Mindenki mást mond. Ez menő suli, az sokkal jobb, ebbe kretének járnak, abba sznobok, és még sorolhatnám. De jó Eszternek, hogy ő ebből kimaradt! Mondjuk, neki meg hatodikban kellett ezt az egészet végigszenvednie. Sok hűhó semmiért.”

Beni

Tallér Edina: Holnaptól minden rendben