Tudj meg mindent a világról!

Számtalan kérdésed van? Itt megtalálod a válaszokat!

A gyerekek kíváncsisága kimeríthetetlen. Minden válaszra egy újabb kérdés fogalmazódik meg bennük, és egyszer csak eljön az a pont, ahol talán már nincsenek kisujjból kirázott magyarázataink - és ez így is van jól, hiszen az ő tudásvágyuk a mi agyunkat is megmozgatja. Az ilyen beszélgetésekhez válogattunk most össze neked pár szuper könyvet, kattints a részletekért!

utoljara_lathatod1.jpg

Utoljára láthatod-sorozat

Egy nagyon különleges, jelenleg két kötettel rendelkező, de egyre bővülő sorozat a HVG könyvek kiadásában megjelent Utoljára láthatod. Napjaink egyik központi témája, hogy az emberiség jelenlegi életformája mivel és milyen mértékben terheli a Földet. Rengeteg állat és növény került a kihalás szélére, amiről fontos beszélnünk. Ezeket mutatják be nekünk az Utoljára láthatod-sorozat könyvei. A Veszélyeztetett növények és állatok-kötetben több tízezer növényfajjal és állatfajjal ismerkedhetünk meg, melyek között vannak olyanok, melyek mostanában pusztultak ki, de olyanok is, amik mostanában sodródtak a kihalás szélére. A Veszélyeztetett kultúrák és helyszínek című kötetben pedig olyan kultúrákkal és helyekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek, amik szintén eltűnőfélben vannak. A könyvek nem csupán bemutatják a veszélyeztetett helyeket és élőlényeket, de igyekeznek is átadni olvasóiknak, miért fontos megvédeni a környezetünket, és azokat a ma még élő fajokat, amelyek a jövőben a könyvekben szereplő társaik sorsára juthatnak.

7 éves kortól ajánljuk.
kivancsi_katica_kerdez.jpg

Rendeld meg itt a sorozat részeit!

Kíváncsi Katica kérdez - Játékos könyv interaktív elemekkel

Kíváncsi Katica pont olyan, mint a legtöbb gyerek. Minden érdekli. Ha tehetné, a nap 24 órájában az őt körülvevő világról kérdezősködne. Ez a könyv segít magyarázatot találni az 5-8 éves gyerekeknek mindenre, ami érdekli őket, legyen az tudomány és technika, földrajz, történelem vagy társadalmi kérdések. Mindezt felhajtható fülekkel, elforgatható és kihúzható elemekkel teszi még izgalmasabbá a kicsik számára, hogy játszva tanulhassanak. Fontos és bonyolult kérdésekről is szó esik az oldalakon: miért élnek az emberek különféle helyeken különbözőképpen? Mi a mesterséges intelligencia? Az elsőre nehéznek tűnő kérdéseket az 5-8 éves korosztály számára befogadható módon, rövid fejezetekkel, egyszerű nyelvezettel fogalmazza meg.
Rendeld meg itt!

a_vilagur.jpg

Mit? Miért? Hogyan? Profi Tudás – A világűr

Bizonyára ismered a Scolar ismeretterjesztő sorozatait, melyek már 2 éves kortól 10 éves korig mindenféle témában segítenek fontos témákról beszélni a kisgyerekekkel. Az új Profi tudás-sorozatuk a 8-12 éves gyerekeket célozza meg, kiadványaiktól megszokott részletességgel mutatják be a korcsoportot érdeklő témákat. A világűr című részben mindent megtudhatsz az univerzumról, ami csak valaha felmerült benned. A könyv a Földről indul, avagy a miért is éppen a Föld bolygón élünk? című fejezettel, hogy végül a mit láthatunk a csillagos égen? kérdésre is választ kaphassunk. Az elképesztően színes, gazdagon illusztrált, informatív könyv még a kiskamaszok figyelmét is leköti. Találtok benne interjúkat, de otthon megvalósítható kísérleteket is. A könyvet a hosszan kihajtható oldalak teszik még izgalmasabbá.

8-12 éves gyerekeknek ajánljuk.
Itt tedd kosárba!

montessori_erdei.jpg

Montessori-füzetek

A Montessori-módszer napjainkban egyre népszerűbb, így biztosan találkoztál már a fogalommal. Maria Montessori a 20. század elején tevékenykedett, ő volt az első nő Olaszországban, aki orvosként diplomát szerzett. Módszerei messze meghaladták a kor szellemiségét, ma pedig a pedagógia alapjainak megteremtőjeként tartjuk számon. Ezekben a matricás füzetekben Montessori módszerei alapján készült feladatokon keresztül fejlesztheted a gyerekek kognitív képességeit. A feladatok játékosak, változatosak, de illeszkednek egymáshoz, és egytől-egyig a gyerekek fejlesztését célozzák.

Rendeld meg erdei állatok, a ház körüli állatok vagy a kert felfedezése temájú füzeteket, akármelyik érdekli a kicsiket, a Montessori füzetek között megtalálod a megfelelőt.

3-4 éveseknek ajánljuk.
budapest_varoskalauz.jpg

Budapest – Városkalauz kicsiknek, nagyoknak és még nagyobbaknak

Foki Péter ízig-vérig budapesti könyvében mindent megtudhatsz a város legszebb kincseiről, úgy, ahogyan még sosem hallottad. Az Állatkert, a Bazilika, a Budai vár, a Hősök tere vagy a Kisföldalatti mind olyan ikonikus helyszín és eszköz, ami mindenkinek az első tíz budapesti látványosságként jut eszébe. Na, de tudod miért nyitották meg az Állatkertet? Vagy, hogy egy futó hány perc alatt futná le azt a távot, amin a Kisföldalatti közlekedik? Ugye, hogy nem? Az ismert épületekről és helyszínekről, majd az ezeket körülvevő érdekességekről is számos tudnivalót találtok ebben a kis budapesti kalauzban, mindezt Foki Péter egyedi humorával fűszerezve. Budapest rajongóknak kötelező!

Családoknak ajánljuk!

Rendeld meg most,és vedd nyakadba a várost!

harry_potter_es_a_legendas_allatok.jpg

Harry Potter & Legendás állatok – Útmutató a varázslóvilághoz

A Harry Potter-sorozat rajongóinak újabb kötelező darab jelent meg: ezt a különleges albumot azonban nemcsak azoknak érdemes lapozgatni, akik az eredeti könyvekbe szerettek bele. Ez a könyv ugyanis a Legendás állatok-filmekhez is rengeteg háttértudást és információt ad hozzá, de megtudhatjátok azt is, milyen bájitalokat használtak Harryék az iskolás éveik során, milyen varázserejű növényekről, milyen könyvekből tanultak. Jók és rosszak küzdelméről, veszélyes állatokról és emberekről találhattok portrékat, rövid leírásokat, újságcikkeket, sőt még új varázsigéket is tanulhattok! Ha érdekel a Roxfort történelme, egészen az 1900-as évekig utazhatsz vissza az időben. Járjátok be Dumbledore 1927-es osztálytermét, böngésszétek a legelőkelőbb varázslócsaládok vérvonalát!

8 éves kortól ajánljuk.

Kapcsolódó termékek