Ugrás az ismeretlenbe

az eddigi legkeményebb könyv a Tilos az Á Könyvektől

Két 17 éves kamasz: Nick és Norah. Egyetlen átbulizott, végtelen éjszaka. Megbántások, csalódások, gátlások. És rengeteg kérdés önmagukhoz és a másikhoz. És persze sok jó szórakozóhely, együttes, szám a manhattani éjszakából.
Ezt a 16 éven felülieknek szóló bevállalós könyvet szerintem a célközönség szülei is élvezettel fogják olvasni.
A Tilos az Á Könyvek legújabb amerikai regényét keresd a boltokban, most meg olvasd el Nóri ajánlóját, aki a végén egy matekfeladattal is ellát téged...

Két 17 éves kamasz, tele gátlásokkal. Nick, egy egyszerű melegbanda hetero basszusgitárosa, akit most dobott élete szerelme. Norah a felelősségteljes, mocskos szájú, ám visszahúzódó lány, aki apja és legjobb barátnője árnyékában él. Mindkettő önbizalomhiánytól szenved. Csak látásból ismerik egymást, mégis vonzza őket egymáshoz az ismeretlen, a bizonytalanság, a merőben más, de teljesen új lehetőség, hogy jobban megismerjék egymást. A kérdés már csak az, képesek együtt ugrani az ismeretlenbe?

Egyetlen éjszaka, melyben megízlelik a szabadság ízét, levetkőzhetik gátlásaikat és megszabadulhatnak jól felépített álarcuktól.

Egyetlen kérdés változtatja meg mindkettőjük estéjét. „Leszel-e 5 percre a csajom?” És a lavina megindul. Hirtelen egymás megmentőivé válnak, látszólag rettentően különböznek, mégis van, ami közös bennük, az, hogy mindketten menekülnek a saját életük elől.

Egy klub a manhattani éjszakában, ahol mindketten ott vannak. Nick épp egy koncerten lépett fel, ahol végre önmagát adhatta, most viszont gyorsan ki kell találnia valamit, mielőtt az excsaja odaér, hogy gratuláljon neki a szuper jól sikerült koncert után. Norah, aki Caroline barátnője védelmezőjeként kevésbé sem úgy élvezi a bulit, mint ahogy az egy 17 évestől elvárható lenne. Az éjszaka, a pörgés, a gyors helyzetmegoldás egy pillanat alatt egymás karjába sodorja őket. Ha már így összehozta őket a sors, a feladatuk csak annyi: érezzék jól magukat egymás társaságban.

Az éjszaka végérvényesen elszabadul. Egy folyamatosan lerobbanó autó, egy híres együttes meglepetéskoncertjének felkutatása, exek feltűnése, egymás megismerése és elviselése, fizikai vonzalom. Ez csupán néhány feladat, amit az éjszaka folyamán meg kell oldaniuk. Miközben végiglátogatják a város legmenőbb szórakozóhelyeit rájönnek, hogy sokkal több a közös bennük, mint azt valaha is gondolták volna.

Miközben körmödet rágva figyeled, hogy ez a két teljesen különböző fiatal megtalálja-e lelki békéjét egymás társaságában olyan, mintha Te is részesévé válnál Manhattan lüktető éjszakai életének. Erre abszolút rá segít az az eszméletlen sok zeneszám és együttes, amely végigvonul az egész történeten.

Pont annyira volt kemény, bevállalós, szerelmes és intim, amennyire vártam. Imádtam!

És a végére egy kihívás, számold össze, hányszor hangzik el a könyvben a b....meg szó, hidd el meg fogsz lepődni! ;)