Új Bogyó és Babóca sorozat

Könyvek a legkisebbeknek

Bartos Erika az a magyar szerző, aki olyan empátiával fordul a gyerekekhez, hogy nem tud olyan mesét kiadni a kezei közül, amire ne reagálnának a gyerekek óriási lelkesedéssel. Most egy olyan képes szótár-sorozattal készül a kicsiknek, amivel bátran ismerkedhettek a színekkel, formákkal, bútorokkal, ruházattal, növényekkel.

Csodálatos könyvek a babapolcra, izgalmas határozók az ovisoknak!

Végre elérkezett a pillanat, amikor Bartos Erika új könyvsorozattal örvendezteti meg a gyerekeket! Ismered Bogyót és Babócát? Szereted a kis bogárkák történeteit? Szuper! A főhősök ugyanis a régi ismerősök lesznek, de ezúttal nem(csak) az írónő mesél róluk, hanem megteheted te magad!

A hiánypótló képeskönyvsorozat kötetről kötetre egy-egy szereplőt mutat be. Mindezt úgy teszi, hogy a kicsik élvezik a tiszta, élénk színeket, erős kontrasztokat, a nagyobbak pedig maguk idézhetik fel a jól ismert meséket, újakat találhatnak ki, sőt, akár képes szótárként is forgathatják. Az oldalak kemény kartonból készültek, amik egyrészt ráerősítenek a "böngészős" érzetre, másrészt időtállóvá, strapabíróvá és bababaráttá teszik a könyvecskéket.

Amitől érdekes egy Bogyó és Babóca szótár, böngésző, az az, hogy a szereplők igazi karakterek. Mindenkinek vannak jellegzetes tulajdonságai, maghatározó színei, formái, mintája. Minden bogárka tudja, hogy mit szeret és mit nem. Így, ha mindegyiket sorba veszed, a különböző egyéniségeken keresztül megannyi világba kukkanthatsz be. Megismerkedhetsz a sportokkal, a járművekkel, a gyümölcsökkel, a konyhai eszközökkel, a hazai vadvirágokkal, a szerszámokkal...

Találd meg az első szavaidat Bogyóval és Babócával!

Így mutatja be a bútorokat: (Persze minden szereplőnél más és már tárgyak bukkannak fel.)

babobutor.jpg

Így a gyümölcsöket, amik kapcsán beszélgethettek az egészséges étkezésről vagy a főzésről.

pihegyumi.jpg

A járműveket, amikkel megismerheted a közlekedési szabályokat is:

vendel.jpg

A virágokat pedig így: Szerinted hány lila és hány fehér virág van a képen? Megfigyelted, hányféle alakja lehet egy levélnek?

gombi.jpg

25936.jpg25939.jpgNeked ki a kedvenced? Rendeld meg a könyveket! Böngészd Babócát, Bogyót, Vendelt, Gömbit, Pihétés Baltazárt!
Nincs még meg minden Bogyó és Babóca meséd? Akkor ittböngéssz tovább!

Kíváncsi vagy Bartos Erika egyéb munkásságára? Tudtad, hogy az írónő eredetileg építész és két csodálatos építészeti albuma is megjelent?Így kalauzol Bartos Erika Budapesten!

Hajdu Zsanett