Új Maszat és Boribon társas jelent meg!

Kalandra fel, kicsikkel!

A Pagony játékkínálata két szuper társassal bővült! Fejleszd a beszédkészségedet és az érzelmi intelligenciádat Boribonnal, és mesélj, számolj, gongolkozz és nevess sokat Maszattal! Ismerd meg a társasokat ebből a cikkből!

Akik játszottak már valaha a Pagony Kiadó saját játékaival, azok tapasztalhatták, hogy egy doboz játék, legyen az kártya vagy társas, általában több szabályt is tartalmaz. Éppen ezért jól kiaknázhatóak. Főszereplői jellemzően pagonyos mesehősök, így a legújabb társasokban is. Most Boribon, Maszat és újra a Kuflik lesznek a játszótársaink.

 
Boribon, hogy vagy? című kártya egy beszélgetős játék, amely elsősorban az érzelmi intelligencia fejlesztésére szolgál, és a 2-6 éves korosztályt célozza meg. Ennek a játéknak a segítségével azokat a gyerekeket is szóra bírhatjuk, akik kicsit nehézkesebben mesélnek a velük történt dolgokról, és nehezebben fejezik ki az érzéseiket. Borbon és Annipanni segítségével nevén nevezhetők az érzelmek, a hétköznapi cselekvések, de minden bizonnyal a nagy dumások is jól szórakoznak majd vele.
 
01.jpg
A játék egyik verziójában az arcocska kártyákkal játszva, mimikával kell leutánoznunk a kártyánkon található hangulatokat úgy, hogy a többiek felismerjék. Ezt egy memória játék belekeverésével is tovább bolondíthatjuk.
A második játék párokra fókuszál. Az egyik játékos húz egy mesekártyát, és választ hozzá egy arcocskakártyát. Elmeséli, hogy mi történik a kártyán, majd hozzáfűzi, hogy mit érez közben Boribon. Ezután a másik játékos keres a kívánságkártyák között egy olyat, amivel ki tudja egészíteni a történetet. És hogy mindig jó legyen a vége, keres hozzá egy olyan arckártyát is, ami kifejezi a történet sikerességét. Nem kell nagyon bonyolult dolgokra gondolni. 
A harmadik játékot az apukák és az anyukák fogják szeretni a legjobban, mert ez az a variáció, ami nem szól másról, mint az érzelmek kibeszéléséről történéseket és kívánságokat ábrázoló kártyák segítségével. Arról például, hogy mi történt az oviban, miért veszett össze a gyermek a kis barátjával,  miért volt mérges az óvónéni, vagy egy-egy kép kapcsán olyan dolgok is megfogalmazódhatnak, amit amúgy nem is gondolnánk. Mindezt Marék Veronika kedves rajzai segítségével, "barátok között" lehet kibeszélni.
 
A Maszat Trió komplex fejlesztő játéknak készült, és a 3-6 évesek, vagyis az óvodások alapképességeire koncentrál.
Agócs Írisz illusztrátor kedvelőit biztos, hogy megörvendezteti ez a pakli, hiszen cuki lapokkal játszhatunk, például számolósat. A Miből mennyit? játék színekkel és számokkal operál. Vannak kártyák számokkal, és vannak különböző tárgyakkal ellátott számolókártyák. Minden kártyának saját színe van. Ezekből a kártyákból kell egy adott számkártya összegét kirakni. A játék segít megismerkedni a számokkal, és a legegyszerűbb alapművelettel, az összeadással, a színek felismerésével összekombinálva.
 
02.jpg
Az én kedvencem a Mire hasonlít? verzió. Tárgykártyák és mesekártyák összefüggéseit keresik a játékosok. Lerakunk egy szituációt bemutató lapot, amivel valahogy kapcsolatba kell hoznunk egy tárgykártyát, megmagyarázva, hogy miért kapcsolódik egymáshoz a két lap. Például egy olyan képhez, amin autós pizsibe öltözködik Maszat, nyugodtan rendelhetünk mondjuk egy vonatos tárgykártyát, hiszen mindkettőn jármű van.  A vonatos tárgykártyához pedig jöhet a következő mesekártya, ami a vonattal kapcsolatba hozható.Nincs tehát más dolgunk, mint megmagyarázni, hogy mi a kapcsolat a két kép között.
A harmadik maszatos játék a Maszat mesél, amely négy lapból álló történetek összegyűjtéséből áll. Az győz, akinek a legtöbb történetet sikerül összegyűjtenie, és mielőbb megszabadul a kártyáitól.
 
 

Kapcsolódó termékek