Utazz az időben (is)!

Történelmi kalandok kicsiknek és nagyoknak

Kitört a kánikula, elkezdődött a nyári szünet, itt a nyaralás ideje! Úgyhogy mi is utazásra hívunk benneteket, ráadásul időutazásra!

Ha messzire utaztok azért, ha csak a könyvek lapjain keresztül barangoltok a világban, akkor azért lesz a kedvedre ez a szemle.

Utazz térben is időben (is) a nyáron! Ezekkel a történelmi kalandokkal az ovisok, az általános- és a középiskolások is boldogabbak lesznek a szünetben.

Rendelj most történelmi kalandokat 20% kedvezménnyel!

Mikor az ember sétál az utcán, néha eszébe jut, vajon mi volt ott száz éve, mi történt a környéken régen és valóban, az emberiség hosszú történetének ideje alatt mindenhol szembejöhet velünk a múlt. Abban az esetben, ha ráadásul valami távoli vidékre indulsz, különösen izgalmas lehet, ha utánajársz, mi is történt arrafelé ezelőtt. Ha pedig a hőség a szobátok falai közé száműz benneteket, az alábbi könyvek segítségével nem kell lemondanod a világ bebarangolásáról!

Figyelj csak!

Mi és hol történt a világban? - A történelem, ahogy még sosem láttad

mieshol.jpg
Érdekel a történelem, de a tankönyveket túl unalmasnak találod? Ez a könyv majd segít neked, hogy utazz térben és időben és megismerkedj a világtörténelem fontos eseményeivel! Ha mindig is tudni akartad, mi történt az 1600-as években Japánban vagy érdekel a mai Kína kialakulásának története, vagy csak a keresztes háborúk lovagjai, ebből a könyvből minden kérdésedre választ kaphatsz, ráadásul ki sem kell mozdulni a hűvös szobádból, hogy bejárj földrészeket vagy régmúlt korokat...

Az atlasz méretű könyv az ős- és ókortól indulva kalauzol térképek, rajzok és persze rengeteg izgalmas információ segítségével egészen napjainkig, bemutatva a legfontosabb hadi, társadalmi és gazdasági eseményeit az emberiség történetének. A könnyebb eligazodást a világban dupla oldalas térképek és érdekes, pontos leírások segítik. Leginkább a felsős történelembúvárok számára lesz nélkülözhetetlen, de a gimis töriórák kiegészítéséhez is megfelelő lehet.

Az ókori Róma 30 másodpercben

roma_bor.jpg
Lenyűgöznek az ókori Róma műalkotásai, a hadseregük, esetleg a fényűző életmódjuk, vagy a politikai, gazdasági fejlettségük? Ráadásul pont Olaszországba készültök nyaralni?

Nos, ha valami olyan könyvre vágysz, amiből szinte minden fontos információt megtudhatsz a rómaiak történelméről, hétköznapjairól, pluszban még a melegben felforrt agyadat is megkíméli a vastag lexikonok böngészésétől, akkor jó helyen jársz! Az ókori Róma 30 másodpercben kell neked!

roma02_-_copy_1.jpg

Legyen szó vízvezetékrendszerről, légiók szervezéséről, pazar lakomákról vagy vallásról, ebből a könyvből minden kiderül! A hat fő fejezetre tagolt könyv minden oldalán egy-egy fontos témáról olvashatsz, és a lapok szélén található rövid összefoglalók olvasásához valóban elég csak fél perc! Úgyhogy kapj fel egy tógát és irány a Forum! Tudj meg mindent a rómaiakról 30 másodpercben!

roma01.jpg

Találmányok - A fejlődés mérföldkövei

talamanyok.jpg
Unod, hogy történelem címszó alatt csak csatákról és politikusokról esik szó, gépekről, szerkentyűkről, masinákról meg szinte alig?

Meg amúgy is, minek utazni, ha a technika fejlődésnek hála, az általad legizgalmasabbnak tartott dolgok mind ott vannak körülötted vagy, egy kattintással a monitorra tudod varázsolni őket?

Ezzel a könyvvel garantáltan megtalálod a számításod, ha téged inkább a technikatörténet érdekel a világ nagy eseményei közül! Ismerkedj meg a technika világának mérföldköveivel a kovakőtől a nanotechnikáig! A képekkel gazdagon illusztrált, pontos, lényegre törő szöveg megmutatja neked, mekkora utat is járt be az emberiség az abakusztól a szuperszámítógépekig!

talalmanyok02.jpg

talalmanyok03.jpg

kleo.jpg
Kolumbusz Kristóf, a határokat nem ismerő utazó
Kleopátra, a sivatag királynéja

kol.jpg
Szereted a törit, de valahogy olyan száraznak, unalmasnak találod a sok név és évszám felsorolását? Kézikönyv helyett inkább egy regényt vinnél a strandra?

Jó hírem van, nem kell tovább keresgélned, ha úgy szeretnél olvasni a történelemről, hogy közben ne nyomjon el az álom a melegtől és az unalomtól! A Móra kiadó Nagymenők sorozatának első két része ráadásul nem is akárkikről szól!

Fedezd fel Amerikát Kolumbusz Kristóffalvagy ismerd meg Kleopátra fényűző életét és végzetes szerelmét! Kövesd a történelem nagy alakjait gyerekkoruktól fogva, tudj meg mindent az életükről és közben mulass jól!

Töri a kisebbeknek?

Két kis dinó a középkorban
Két kis dinó Krétán

Berg Judit számára nincs olyan téma, amiről ne tuna egy letehetetlen könyvet írni.

Nincs ez másképp a történelmi korokkal sem. Ha még nem ismeritek Trikót és Nyammot, gyorsan pótoljátok a Két kis dinó Budapesten című könyvvel!

Ha pedig már ismeritek a két bohó dinoszauruszt és ráadásként a nagycsoportos gyerkőcötökön kitört a lovag-mánia vagy görög harcos szeretne lenni, akkor a Két kis dinó-sorozat harmadik és negyedik kötetéből két nevetés között tudhattok meg még többet az ókori világról vagy a dicső lovagok életéről.

Tartsatok a két időutazó kis dinóval, utazzatok ti is és barangoljátok be nevetés közben a múltat.

Grancsa Gergely

Rendelj most történelmi kalandokat 20% kedvezménnyel!