Velem nem lehet járni

Megjelent a Vészkijárat-sorozat legújabb része, olvass bele!

Niko élő céltábla a szemétkedő osztálytársai számára: túlsúlyos és esetlen, ráadásul valamiért nem lehet kihozni a sodrából. Éppen ezért Marko és az idegesítő haverjai mindent megtesznek, hogy megkeserítsék az életét. Sera csak a távolból figyeli az eseményeket, nem ért egyet velük, de nem is tesz semmit... Aztán egyszercsak minden megváltozik. Olvass bele a legújabb Tilos az Á-könyvbe!

Eléggé magasan fenn a fán lengedezik Niko táskája, égszínkék az égszínkék előtt.

– Bakot kell tartani – mondom. Melinda kuncog. Szeretek röviden fogalmazni. Többnyire fel sem tűnik, a többiek úgyis annyit beszélnek.

Niko a fa alatt áll zsebre vágott kézzel, és felfelé néz. Legalább azt a hibát nem követi el, hogy ugráljon, és valahogy próbálja elérni a táskát. Az kínos lenne, mert akkor biztos kicsúszna a pólója a nadrágjából, és látni lehetne a rozmárhasát, ahogy le-föl reng. És aztán: végigcsap a nevetés az egész udvaron. És ha mégis leszedné valahogy a táskát, Marko nyilván rögtön feldobná megint. Szóval Niko helyében inkább megvárnám, míg mindenki bemegy.

Ezt a csávót aztán tényleg nem lehet kizökkenteni! Egyáltalán nem látszik idegesnek. Talán épp végigpörgeti a lehetőségeket, hogy hogyan juthatna hozzá a cuccaihoz. De most tényleg, olyan sok lehetősége nincs. Feleannyi sem, mint valakinek, aki sovány. Én, én persze felmásznék. De azért megvárnám, hogy mindenki lelépjen. Nem kell mindenkinek tudnia, hogy szeretek fára mászni.

Csöngetnek, vége az ebédszünetnek. Összeszedem a cuccaimat, és lopva a fiúk felé sandítok.

Niko még mindig ott áll, mint akinek földbe gyökerezett a lába, és nézi a táskát a magasban. X-lába van, lóg a karja, a pulcsija bő, a farmerja a fenekén kifakult és kiöblösödött.

– Hipnózis, hm? – mormolja valaki mellettem. Általános röhögés.

Melinda elvigyorodik.

– Jössz, Sera? – kérdezi, amikor nem indulok rögtön.

Azt hiszem, én bőgnék a helyében. Látom, hogy Marko egész közel sétál el Niko mellett, hátrasöpri a haját az arcából, és vigyorog.

– Tök király mászófa – mondja hangosan Nikónak.RENDELD MEG ITT!

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek