Vésd az agyadba!

Hogyan rendszerezd az agyad? Tanuld meg időben!

Most korosztályosan, lépcsőfokonként bontva mutatjuk meg neked a kedvenc "ismeretterjesztő" könyveinket. Ezek a könyvek egyfelől frissek, de nemcsak a tudásanyaguk aktualitása adja a legnagyobb vonzerejüket, hanem az is, hogy egy hatalmas információhalmazt tanít meg kezelni, rögzíteni és keresni benne... Ez az a fajta gondolkodás ami, a legfontosabb a gyerekeknek! Vegyél egy ügyesen szelektáló ismeretterjesztő könyvet, és ezzel felkészíted az töménytelen információ kezelésére! Tanítsd meg egy enciklopédiával rendszerezni az ismereteit, és megtanítottad a 21. század legnehezebb problémájának a kezelésére!

01mod.png
Piciknek:Első kukucs-könyvem: Színek

Egész piciknek a világ redszerezéséhez máris itt egy fontos szempont: a színek! Kukkantsatok bele a könyvbe, és ismerkedjetek meg a körülöttetek lévő színekkel, majd rendszerezzétek a képen látható tárgyakat a színek szerint! A piciknek szóló könyv kerek kivágásaiba beleférnek az apró ujjacskák, sőt a kis lyukakon át is lehet kukucskálni.

Rendeld meg itt!

Ovisoknak: 

02.jpg
Mit? Miért? Hogyan? - Mini - Kisbaba születikA Ravensburger gyermekkönyvsorozatának a része a kötet, amiből az apróságok megtudhatják, milyen az, ha kisbaba, netán éppen kistestvér születik a családban. Kiderül, hogyan növekszik a magzat az anyuka pocakjában, hogyan jön világra a baba, mit tud és szeret csinálni egy újszülött, és egyáltalán mire jó egy testvér.

Beszélgessetek a születésről, a babakorról. rendeld meg a könyvet itt!

Mit? Miért? Hogyan? 48. - Rendőrség

Ismerd meg a rendőrség munkáját! Számos
érdekesség a rendőrség szerepéről, a nyomozások menetéről úgy, hogy a
kinyithatós ablakok, a kukucskálás igazi nyomozós, ismeretfeltáró hangulatot

03.jpg
kölcsönöz a könyvnek. Kukucskálj, nyomozz a tudásért, majd a könyv segítségével rendszerezd azt és játssz vele! Ráadásul egy óriásposztert is kiragaszthatsz a szobádba a legszuperebb rendőrjárművekkel!

Tedd a kosaradba itt!

Sulisoknak:

John Farndon: Gyerek vadvilág-enciklopédia

Lebilincselő ismertető a Föld élőhelyeiről, az állatok és a növények világáról. A több mint 500 egyedülálló illusztrációt tartalmazó könyv áttekinthetően mutatja be az állatvilág csodálatos alkalmazkodóképességét és a
legváltozatosabb élőhelyeket, a sivatagokon keresztül az esőerdőkig. Egy ilyen ismerethalmazt a gyerekeknek
meg kell tanulniuk rendszerezni és a szubjektív szempontjaik alapján szelektálni. Ebben segít ez a könyv, miközben a a legfontosabb szempont ezúttal az: hogyan viszonyulnak és reagálnak az állatok a környezetükre. Akár evolúciósan, akár a környezeti változások felgyorsulásának korában: lehet ennél életbevágóbb kérdés?

A legjobb enciklopédia a vadállatokról!

Rendeld meg itt!

0405.jpg
Camilla Hallinan - Jon Richards: Gyerek-állatenciklopédia
Ebben az enciklopédiában a szervező elv már nem a környezet, és az arra adott reakció, hanem az, hogy nekünk embereknek milyen különleges és hihetetlen állatfajokat produkált a természet. Milyen állat a portugál gálya? Hány szeme van a négyszemű halnak? Kinek integet az integetőrák? Ezekre a kérdésekre is választ talál az ifjú olvasó ebben az új állatenciklopédiában, mely több mint 1000 színes kép segítségével mutatja be a Föld állatvilágát: emlősöket, madarakat, hüllőket, kétéltűeket, halakat, rovarokat, pókokat és más gerincteleneket. A kötet érdekes és izgalmas olvasmány, egyben remek kiegészítője az általános iskolai tananyagnak.

Tedd a kosaradba!

De ezzel nincs vége az ismeretek megszerzésének és rendszerezésének! Az enciklopédia tökéletes kiegészítése ez a játékos fejtörő!

0607.jpg
Vicky Egan: Érdekességek gyűjteménye ? Állatok

Játékosan is lehet rendszerezni a tudást, új ismereteket szerezni meg így a legkönnyebb! Fedezd fel az emlősök hihetetlen világát ezzel a gazdagon illusztrált foglalkoztató segítségével. Találsz benne lélegzetelállító információkat, állati fejtörőket, szuper matricákat, sőt még kihajtogatható posztert is! Készülj fel a kalandra! Az élvezetes feladatokkal teli könyv önmagában és a Gyerek Állatenciklopédia foglalkoztató füzeteként is remek szórakozást nyújt.

Tedd a kosaradba!

Polly Cheseman: Érdekességek gyűjteménye ? Dinoszauruszok és más ősállatok
Fedezd fel a dinoszauruszok hihetetlen világát is! Az állatos foglalkoztató társaként találsz benne lélegzetelállító információkat, ősvilági fejtörőket, szuper matricákat, sőt még posztert is! Az élvezetes feladatokkal teli könyv önmagában és a Gyerek Dinoszaurusz- és ősállat-enciklopédia foglalkoztató füzeteként is remek szórakozást nyújt.

08.jpg
Gyerek Dinoszaurusz- és ősállat-enciklopédia

"Izgalmas és korszerű ismertető az őskori világról, a dinoszauruszok és más ősállatok több száz egyedülálló illusztrációjával. A lenyűgöző könyv áttekinthetően mutatja be a földi élet kialakulásának és fejlődésének főbb pillanatait, és az ősi állatvilág változását. Jól érthetően magyarázza el, miféle kapcsolat van a mai állatvilág és az ősállatok között. Több mint 600 színes illusztráció segíti a fantáziádat abban, hogy megelevenedhessen a gyerekszobádban az őskor! Külön fejezetek mutatják be a földi életet a dinoszauruszok korában, táblázatok és ábrák segítik a fajok közötti rokonsági fokozatok megértését, sőt külön oldalak foglalkoznak a dinoszauruszok viselkedésével, és fény derül kihalásuk okaira is. Akit érdekelnek a dínók, ebben mindent megtalál! Megbízható útmutató, mely otthon és az iskolában is kiválóan használható. 

Ezt a könyvet 8-16 éves gyerekek számára ajánljuk.

Tedd a kosaradba itt!