Vesd bele magad!

Megújult a népszerű Mi MICSODA sorozat - keresd őket nálunk is

A Tessloff Babilon az ifjúsági ismeretterjesztés és gyerekkönyvkiadás vezető kiadója már 25 éve. Képeskönyvek, rejtvényfüzetek, foglalkoztatók, mesék, készségfejlesztő- és ismeretterjesztő könyvek sorát kínálják a fiatal könyvbarátoknak. Amellett hogy igazán szépek, tartalmasak és szórakoztatnak, elgondolkodtatnak, kicsik és nagyok mindig tanulhatnak ezekből a könyvekből, jobban megismerhetik a világot. A Mi MICSODA sorozat a Babilon kiadó egyik legismertebb kiadványa, mely a tavalyi évtől folyamatosan megújul, hogy mindenki belevethesse magát!

mimicsoda300.jpgA sorozat Mi MICSODA mini kötetei 2 éves kortól, Mi MICSODA Junior 5 éves kortól és a klasszikus Mi MICSODA sorozat 7 éves kortól ajánlott a kis és nagyobb felfedezők számára. A Mi MICSODA sorozat azokhoz a gyerekekhez szól, akik szívesen indulnak kalandos, képzeletbeli túrákra a tudomány, a technika és a természet világában. Tudományos szaklektorok gondoskodnak az ismeretanyag pontosságáról, a szerkesztők pedig arról, hogy ezeket az ismereteket érthető módon adjuk át a gyerekeknek. Ebben segítenek a nagyszerű fotók és a részletes, színes illusztrációk is.  A legújabb címeket itt találod meg.

A legkisebbeknek szóló Mi MICSODA mini sorozatban 2 új kötet jelent meg idén tavasszal.

21693.jpgA Mit vegyek ma fel? című könyv választ ad azokra a kérdésekre, hogy milyen ruha véd meg az esőben? Miért viselnek a kukások narancssárga ruhát? Mit kell felvenni a homokozáshoz?
A Hová igyekeznek a tűzoltók? című kötetből kiderül, milyen gyorsan jönnek a tűzoltók és mit hoznak magukkal a tűzoltóautóban! Remek ismeretterjesztő könyvek a legkisebbeknek, kedvesen megrajzolt szereplőkkel, a környezet valósághű ábrázolásával és kihajtható kukucskálókkal.

Mi MICSODA Junior könyvsorozat - Játékos bevezetés az ismeretekbe, társunk a játékban, a tanulásban, a felfedezésben. Ez az interaktív ismeretterjesztő sorozat a Mi MICSODA sorozat igényességével nyújt ismereteket és kiváló szórakozást az olvasni még nem tudó, vagy éppen olvasni kezdő korosztálynak. A felnyitható kukucskálók felkeltik a kis olvasó kíváncsiságát, és aktív közreműködésre sarkallják.
Miért ajánljuk? Részletes és színes képek, egyszerű, de szakszerű szövegek, interaktív elemek,mint rejtvények, játékos kutatás, felfedezés segítik a megismerést.

21270.jpgA közlekedés - Miért vannak közlekedési szabályok? Mi történik, ha meghibásodik egy közlekedési lámpa? Miért világítanak éjszaka az útjelző táblák? Milyen a szabályosan felszerelt bicikli? Hogyan közlekedik óvatosan és biztonsággal egy kisgyerek? Lali Anyával éppen ezt gyakorolja. Igyekszik felismerni a gyalogosokra és a biciklistákra vonatkozó közlekedési táblákat. Egy hosszasabb autóút során Apa elmagyarázza azt is, hogyan irányítják a forgalmat és mi történik egy baleset esetén. A te kerékpárod biztonságos? Hogyan kell felszerelni, hogy kimehess vele a közútra? A könyvből ezt is megtudhatod.
A kukucskálók mögött játékos feladványok várják az ovisokat-kisiskolásokat.

Ha már elmúltál nyolcéves, és kíváncsi vagy a tudományos felfedezésekre, vagy szereted a művészi igényű, sokszor vicces rajzokat? Akkor ne hagyd ki ezeket a rendhagyó szerkesztésű tudományos könyveket: jól fogsz szórakozni!
Ezekben a látványos, tudományos könyvekben minden egyes fogalomról egy tömör, 30 másodperces, világos magyarázatot olvashatunk, amit egy 3 másodperc alatt áttekinthető összefoglaló erősít meg. A trendi, színes illusztrációk is hozzásegítenek a fogalmak megértéséhez.

21696.jpgA Föld 30 másodpercben  - 30 olyan kérdés a Földről, amely gyerekeket és felnőtteket egyaránt foglalkoztat – most könnyedén megérthetjük, ráadásul fél perc alatt! Tények, adatok és magyarázatok, lendületes, egy szuszra elolvasható fejezetekben! Izgalmas, 3 perces küldetések azoknak, akik tesztelni akarják a tudásukat, vagy jobban el akarnak mélyedni egy-egy témában.

21695.jpgTudomány 30 másodpercben  - 30 áttörő tudományos elmélet mindazoknak, akik szomjaznak a tudásra! Mindez érdekesen és frappánsan megfogalmazva, hogy az olvasók könnyen megértsék és meg is jegyezzék! Az ókori görögök elméleteitől a gravitáción, a DNS-en át száguldozunk a témák közt olyan modern fogalmakig, mint az antitestek.