6 könyv, amiket húsvétra ajánl a Pagony

Mert még mindig a könyv a legjobb ajándék...

Olvasd el, mik a mi személyes húsvéti kedvenc könyveink, hátha találsz köztük olyat, amit nem ismersz! Bátran ajánljuk őket kicsiknek-nagyoknak (még a párodat is meglepheted valamelyikkel!), mert cukik, viccesek, kicsit retrósak, szóval örömet okoznak (nemcsak) húsvétkor!

20339.jpgBOGYÓ ÉS BABÓCA TÁRSASJÁTÉKA - Én azok közé tartozom, akik nagyon szeretik Bogyót és Babócát! Szeretem, mert a csigafiú és a katicakislány nagyjából egykorú az én elsőszülött gyermekemmel. Ha meglátom Bartos Erika rajzait, akkor mindig azok a csodálatos idők jutnak eszembe, amikor Mancival lapozgattuk az első könyveit, és alig vártuk már a folytatást! Mire a Bogyó és Babóca társasjátéka című lila színű könyv megjelent, már kinőttünk ebből  a világból, most viszont, hogy elolvastam a Hímestojások fejezetet belőle, elhatároztam, hogy tartunk egy nosztalgiaestet, és felolvasom neki, hogyan törte össze Ugri a szép hímestojásokat, és hogy segített neki újra festeni a Barlangi pók. Akiknek pedig még pici gyermekük van, azoknak szívből ajánlom ezt a részt, pláne húsvét közeledtével!


24127.jpgMISU, A KISNYUSZI - NYÚLFARKNYI MESÉK - És ha már nosztalgia, akkor ebben Misu, a kisnyuszi történetei is sokat segítenek. No nem azért, mert azt is olvastam volna a gyerekeimnek egykoron, hiszen ez a Pagony vadonatúj könyve. Misu történetei hajdan megélt élethelyzeteket, párbeszédeket idéznek meg bennem. Azt az időszakot, amikor a kisbabából kisemberke lett, aki elkezdett beszélni, és felfedezni a világot. Kérdezett, véleményezett, rácsodálkozott, megilletődött, örült és szomorkodott, és be nem állt a szája. Imádnivaló időszak volt ez. Misu boldog nyúlgyerek, szerető családban, szimbiózisban élve a szüleivel. Életének apró-cseprő történései az élet legszebb pillanatait idézik. Húsvéti ajándéknak remek!






12881.jpgCSODA ÉS KÓSZA - Imádom ezt a két lovat! Ez az a könyvsorozat, amit bármikor, bárkinek szívesen a kezébe adnék. Mégis amiért a húsvéttal kapcsolatban eszembe jutott Csoda és Kósza, az az első könyvben található rész, amiben a lovak a múltba mennek vissza. Ez a fejezet nagyon érzékletesen írja le a tavaszt, amikor érződik, hogy elkezdődik valami új, és boldogság van a levegőben. Csak Kósza melankolikus, aki egy régi tavaszra, és egy múltbéli találkozásra gondol vissza. Barátja aggodalmasan meg is kérdezi, hogy „csak nem egy szerelmi ügy”? Hát persze hogy az! Hiszen mikor legyen szerelmes az ember vagy a ló, ha nem tavasszal!?









HOLDFÉNYSZÜRET -19687.jpg Talán Gévai Csilla könyvében vannak a legszebb illusztrációk a Pagonyos könyvek között. Nem véletlenül ezek a rajzok hömpölyögnek a Pozsonyi úti boltunk falain, de még a padlón is. A négy különálló mesét tartalmazó könyv az évszakokhoz igazítja a tartalmát. Az első rész a tavasz jegyében született. Ám ebben az esetben nem a rügyfakadást, virágba borulást,vagy a ragyogó napsütést várjuk! Ez a történet egy tavaszi éjszakán játszódik, amikor Flóra, a kicsi lány nem tud aludni. Vonzza valami a sötét kert felé. Ott végül barátságot köt egy szentjánosbogárral, aki varázslatos titkokat árul el neki az éjszaka történéseiről, és az álmokról. Természetesen a többi évszak is csodás dolgokat rejt. Nyáron egy Simi nevű, zárkózott kisfiú barátkozik össze egy cilinderes szivárványkutatóval. Az ősz egy régi fodrászüzletről újjászületéséről szól, míg a téli részben egy idős hölgy csodálatos hétköznapjait ismerhetjük meg.  A Holdfényszüret különleges hangulatú könyv, amit elsősorban érzékeny olvasóknak ajánlok. (Bagossy Laura, a Pozsonyi úti boltunk vezetője)

24157.jpgBORIBON TOJÁST FEST - Én elfogult vagyok...Boribonon nőttek fel a gyerekeim. Mindegyiket imádom.
De ez a mostani mégis nagyon különleges:  kezdve a borító színétől a történetig. Pont jókor érkezett, nagyon várjuk már a tavaszt! Egy igazi húsvéti történet a tojásfestésről, húsvét hétfői locsolásról, barátságról, ünneplésről. Kihagyhatatlan nyusziajándék a 2-3 éveseknek.





19056.jpgNYUSZI ÁLMOS - A fiam egyik kedvenc kiskönyve volt, a hóna alá csapta, azzal mászkált a lakásban. A könyv és Marci...mindig együtt. A történet roppant egyszerű: Nyuszi már nagyon álmos, mégsem tud elaludni, mert állandóan zajonganak körülötte. Mígnem egyszer mégiscsak elszunnyad...
És azok a kinyitható fülek, ami mögött megleshetjük, hogy kik is zavarják meg a nyuszi legédesebb álmát! Kinyitjuk, becsukjuk, kinyitjuk, becsukjuk... legalább százszor... Szóval ennek a könyvecskének ott kell lennie a polcokon! (Csabai Dóri, a fehérvári Pagony vezetője)

Kép forrása: freepik.com

Kapcsolódó termékek