8 zseniális könyv ovisoknak és kisiskolásoknak

Szemezgess a legjobb Babilon-könyvek közül!

A Babilon ismeretterjesztőit valószínűleg mindenki ismeri, hiszen generációk nőttek fel a Mi Micsoda sorozaton. Azt talán kevesebben tudják, hogy a Babilon számtalan másféle sorozatot is kiadott az elmúlt években. Összeszedtem nektek a kiadónál tavaly megjelent legeslegjobb könyveket. Nem volt könnyű dolgom, hiszen még a legjobb sorozatokat kiválasztani is nagy kihívás volt!

Kicsi és nagy - Ilyenek az ellentétek, 2 éves kortól

24217.jpgAz egér kicsi, a zsiráf nagy. Az oroszlán hangos, a halacska csendes. A nyuszi gyors, a csiga… Ebből a bájos lapozóból a legkisebbek könnyen és játékosan tanulhatják meg a leggyakoribb ellentétpárokat, miközben Antje Flad színes és szeretnivaló képeit nézegetik.

A lapozót itt tudod megrendelni!

Nagyszemű lapozó - Mosó Maci és barátai, 2 éves kortól

21233.jpgUgyan nem tavalyi megjelenésű, de nem hagyhattam ki ezt a lapozót. A Mini világ-sorozat tagja ez a könyvecske, ahol  különböző erdei állatokat ismerhetünk meg. És hogy miért nagyszemű lapozó? Mert a különböző állatoknak ugyanolyan bolondosan nagy műanyag szeme van – és mindegyikhez remekül passzol is! Mosó Maci és barátai egész biztosan minden csöppség kedvencei lesznek.

Ha szívesen megvennéd a Mosó Maci történetéről szóló könyvecskét, ide kattints!

Óceánok 30 másodpercben

24762.jpgNemrég írtunk arról, hogy mit kell tudni a Babilon 30 másodpercben-sorozatáról. Nekem ebből az Óceánok 30 másodpercben a kedvencem, és nem csak a cuki pingvinek és jegesmedvék miatt! Ebből a könyvből megtudhatod, hogy melyik költöző állat teszi meg a legnagyobb távolságot, hogy milyen elemekre bontható a tengerfenék, de rendkívül részletes, és mégis érthető ábra magyarázza el azt is, hogy pontosan minek köszönhető, hogy emelkedik a tengerszint.

Érdekelnek az óceánok titkai? Keresd ezt a zseniális ismeretterjesztőt a webboltunkban!

Az éjszaka réme - Szeretek olvasni, 6 éves kortól

24200.jpgA Szeretek olvasni!-sorozat egyik új tagja Az éjszaka réme. Peti egy reggel arra kel, hogy eltűnt a kedvenc játékhelikoptere. Sőt nincs meg a fél pár cipője sem, az apukája pedig a nyakkendőjét, az anyukája meg a fülbevalóját nem találja. Nincs más hátra, Peti kénytelen maga felgöngyölíteni az ügyet. Vajon sikerül rájönnie, hogy ki cseni el a család cuccait?

A négy rövid fejezetből álló meseregény tökéletes első olvasmány. A szöveg könnyen olvasható, a nagy betűk és a sok-sok kép pedig segít eligazodni a történetben. Sőt a könyv végén apró feladatokat is találunk, ami segít feldolgozni, megérteni az olvasottakat.

Ha te is szeretsz olvasni, rendeld meg a könyvet itt!

Nyelvi képességfejlesztő - Nyelvi kreatív szórendező

25257.jpgBárcsak lett volna Logic Piccolo-sorozat akkor, amikor én voltam iskolás! Ebben a nyelvi képességfejlesztőben tizenhatféle feladat várja azokat, akik szeretnek nyelvtani feladatokat megoldani. Van, ahol összekuszálódott a betűk sorrendje, és értelmes szavakat kell kitenni. Van, ahol ki kell egészíteni a szavakat, de olyan is, ahol mássalhangzókat kell mássalhangzókkal párosítani, hogy újra egy egészet alkossanak a szavak. A kártyák és a hozzájuk tartozó kis korongok segítségével ellenőrizhetjük, hogy a helyes megoldást adtuk-e meg.

Csapj le a nyelvtani feladatokra a webboltban!

Jön, jön, jön!

Csabai Dóri, a Fehérvári Pagony vezetője pedig ezeket a könyveket várja már nagyon:

Forgass filmet 10 lépésben és Tanulj meg főzni 10 lépésben

fozni.jpgMi a közös a filmkészítésben és a főzésben? Fogalmad sincs? Akkor elárulom: a Forgass filmet 10 lépésben és a Tanulj meg főzni 10 lépésben című könyv, a hamarosan megjelenő SZUPERPROFI sorozat egy-egy kötete. 
Igazi alapkönyv hogyismondjam... nem túl profiknak. Nagyon mai, érthető, egyértelmű útmutatást nyújt a filmkészítés és a főzés alapjaihoz. Tökéletes ajándék kamasz gyerekeinknek, hátha értik a célzást, veszik a lapot és elkezdenek főzni...helyettünk. És persze közben minden lépést dokumentálhatnak a mobiljukkal, és összevághatnak belőle egy kisfilmet! 

Rovarok 30 másodpercben, Időjárás 30 másodpercben 

Imádom a 30 másodperces könyveket. Most újabb 2 kötettel, A rovarok 30 másodpercben és az Időjárás 30 másodpercben című könyvvel bővül a sorozat. A rovarok és az időjárás kezdő megszállottjainak nyújt hasznos információt, tömören, röviden de mégis nagyon érthetően. Klassz, figyelemfelkeltő rajzok, átlátható adathalmaz, rengeteg érdekes és különleges magyarázat. Ráadásként minden témakör végén ellenőrizheted a tudásod egy szupergyors kérdéssorral vagy feladattal. Tuti minden természetmániás kisiskolás kedvence lesz!