A 4. osztály legjobb könyvei

Rövidebb regények

Mostanra biztos, hogy mindenki belelendült már az olvasásba, a könyvmolyok kezébe nem lehet elég könyvet adni.. Ennek a korosztálynak tehát már igazi, "komoly" olvasnivalókat adunk. A könyvek barétságról, szerelemről, családról, magányról szólnak, mindenki vérmérseklete és érdelkődése szerint választhat!

Francis Oomen szuper kis naplóregénye a vagány, jegyzetelős csajok kedvence. Adott egy lány, aki folyton listákat ír. Mindig mindenről. Ez segíti tisztán látni a dolgokat. Ám, amikor szépen lassan kibontakozik egy válás története, Lénának egyre nehezebb okosnak lennie. Szerencsére nem is kell, mert, amennyire lehet, a szülei nagyon igyekeznek szeretettel és tisztelettel elválni. A nehézségek ellenére Léna története könnyed, izgalmas és szórakoztató tud maradni. 
Olvass bele Léna listáiba itt! Ha pedig már olvastad, és megfeszülsz, hogy hogyan folytatódik a történet, szerencsére már nem kell sokáig várnod, hamarosan érkezik a Léna listái 2. 25444.jpgHa egy érzelmes, őszinte, változással teli történetet keresel, akkor megtaláltad. A Tess és én egy nyaralás, két kiskamasz és egy teljesen váratlan történet. Tess az apjával ismerkedik és ezzel együtt az identitását keresi, míg Samuel a veszteségek feldolgozásával, a halállal próbál megbékélni és végtelen számú kérdésére választ találni. A holland sztárírónő lebilincselő kérdéseket vet fel a kamaszok hangján. somniavero.jpgA Somniavero fantasztikum, utópia, jövőregény. A főszereplő fiúval, Jochanannal először 2031-ben találkozunk. De hamar kiderül, ő 2031-ben csak időutazó, aki 2121-ből jött vissza. Kétszeres jövőregény tehát, láthatjuk az elképzelt és nem olyan távoli 2031-et, és Jochanan beszámolóiból sokat megtudhatunk a jóval távolabbi, ám annál rémisztőbb 2121-ről. A cél pedig: Jochanant vissza kell juttatni 2121-be, hiszen ott vannak a szülei, ott az élete, ott a helye.

stuart_2.jpgSokan már olvastátok Stuart Horten mágikus masináinak történetét. Hát íme, itt a folytatás!!! Akik pedig nem, gyorsan pótolják be! Ez egy izgalmas, fordulatos, remek dramaturgiával megírt kalandregény, tele rejtélyekkel és IGEN!!! MÁGIKUS MASINÁKKAL!!! Addiktív, iszonyat jó fantáziavilág, amiből nem akar az olvasó kikerülni...

Ökológiai lábnyom, túlnépesedés, klímaváltozás, passzívház ? ilyen és ezekhez hasonló fogalmakkal rendszeresen találkozunk mi, felnőttek, mert a Föld megóvása égető ügyünkké vált az utóbbi időben. Gévai Csilla Nagyon Zöld Könyve (és persze a Nagyon Zöld Füzet is) most a gyerekek számára is érthetővé, kézzelfoghatóvá teszi ezt a problémát. Komoly kérdésekről mesél okosan, érthetően és könnyedén, olyan képi és nyelvi leleménnyel, annyi humorral, hogy a legbonyolultabb kérdések is átláthatóvá, kezelhetővé válnak. Ez a könyv igazi hiánypótló mű, környezet vagy természetismeret órára!

Ha gondolod, rendeld meg bármelyiket az osztály számára!

Ha kisebbeknek keresel osztálykönyvet, kattints ide!