Ötletek azoknak, akik egy picit már belejöttek

Könyvek 2-3. osztályosoknak

Ebben a szemlében már olyan ismert és talán még kevésbé ismert könyvet/sorozatot mutatunk be, melyeket talán még együtt olvastok esténként: felváltva. A történetek téged is elvarázsolnak, és meglátod, hogy az együttolvasásnak is megvan maga bája!

Aki szerette a Jullia Donaldson lapozókat, az megtalálta azt a könyvet, amit tuti, hogy nem fog lerakni! Tüköry Léda Adél tükörképe, aki hajlamos a csak úgy előbújni a tükörből és mindenféle galibát okozni. Leginkább azért, mert irtó önérzeten hercegkisasszonyról van szó... Kedves, vicces képek, olvasmányos, jó szöveg, érdekes felvetések. Ez Julia Donaldson!

Lapozz bele a sorozatba itt!

Ha szívesen kitöltenétek egy kvízt, amiből kiderül, milyen királylányok vagytok, akkor pedig kattintsatok ide! Tüköry Léda mindig jól jön, ha egy kis önismeretre van szükségünk! 

Ha pedig kíváncsi vagy, mit gondol Berg Judit a sorozatról, itt minden kiderül!

Jóbarátok Sütibolt - Ha szeretnétek egy igazán kedves, pozitív és érzelmes kis könyvet, akkor megtaláltátok!
Ez a szöveg tényleg igazi ajándék. Hanna új városba költözik, új suliba kerül, az anyukája sütiboltot nyit, váratlanul duplán nagy testvér lesz... De a kihívások ellenére a kislány tele van lelkesedéssel és szeretettel. Igazi életigenlő könyv szuper receptekkel! ;)

A Pagony Kiadó gondozásában megjelent két olyan gyönyörű, lírai, ugyanakkor rendkívül frappáns, szórakoztató szöveg, amit, ha magyar gyerekirodalomról van szó, nem lehet majd megkerülni. Ezek Kolozsi Angéla Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak és Bódog és Szomorilla című könyvei. A szerzőnő vérbeli bábszínházasként iszonyatosan jó dramaturgiai érzékkel irányítja a történeteit, amiket a csodálatos illusztrációk még gazdagabbá tesznek.

Izgalmas ajánlót itt találsz, ha pedig beleolvasnál, kattints ide!

fin_spencer.jpgA nagy ugrás - Fin Spencer fintasztikus naplója -  Ha egy szórakoztató, könnyed, mégis igényes kezdő-olvasós könyvet keresel, ami garantáltan ott tartja az izgágább olvasókat is, akkor megtaláltad! A vicces karikatúrákkal teletűzdelt naplóregény jó érzékkel tapint rá azokra a problémákra, amikkel egy átlag(osnak látszó, de valójában persze nagyon különleges) kamasznak nap mint nap meg kell küzdenie: plátói szerelem, problémás barátság, a menők menőzése, testvéri konfliktusok, vagy a szülők és tanárok teljességgel érthetetlen működési elve.

Bence és a türkiz Nabu Izgalmas és vicces történet egy szuperhősről, egy harmadikos fiúról, egy csótányról és a bátorságról.Magyari Péter újságíró sziporkázó humora, nyelvi leleményei egy igazán őszinte és gyermeki történetbe varázsolják az olvasót. Bencétől a suliban elveszik Nabut, a szuperhősét. A kisfiúnak pedig szépen lassan meg kell tanulnia bátornak lenni, és kiállni magáért. A Könyvfesztivál újdonságaként szinte teljesen friss könyv, mégis már most biztos, hogy hamarosan jön a következő kötete!

templeton.jpgTempleton ikrek nagyszerű terve - Tegyük fel, hogy van egy tizenkét éves ikerpár, John és Abigail. Mondjuk John gyakorlatias, és szeret dobolni, Abigail pedig elméleti ember és bonyolult keresztrejtvényeket fejt. Az apjuk egy briliáns feltaláló. És tegyük fel, hogy elrabolják az ikreket, hogy megzsarolják az apjukat, nekik pedig ki kell szabadulniuk. Jó mulatság volna ilyesmiről olvasni? Hát még szép! Ráadásul ez még csak az első kötet, és már a második is olvasható magyarul! Azoknak, akik szeretik a nyomozós történeteket, vagy oda vannak a tudományért, kötelező!

rumini.jpg
 Rumini a magyar meseirodalom emlékezetes alkotásává vált. Sok iskolában kötelező olvasmány. Számtalan olvasni szerető kiskamasznak okoz felhőtlen kikapcsolódást, és sok olvasni (még) nem szerető kiskamasszal szeretteti meg az olvasást. Berg Judit bámulatosan ért a gyerekek nyelvén. Fordulatos, izgalmas, szellemes, kitűnően megírt, letehetetlen kalandregény, a csavargóból hajósinassá lett, szeretnivaló, bátor és agyafúrt kisegérről. A hamarosan pedig megérkezik a várva-várt befejező kötet!Ha már még jobban megy az olvasás, válassz innen!

Rendelj osztálykönyvet kedvezménnyel!