A hírnév ára

Tényleg szerencsés a három Lucky Girl?

Joan, Hanna és Tanja visszatértek! Végre megismerték rocksztár apjukat, ám hamar kiderül, hogy a hírnévnek komoly ára van. A lányokat folyamatosan zaklatják az újságírók, és egyre valótlanabb cikkeket hoznak le róluk. Az ikrek élete tehát fenekestül felfordul, ám nem ők lennének a Lucky Girls, ha nem tudnák ebből a helyzetből is kivágni magukat...

24347.jpgA Lucky Girls első kötetében megismerkedhettünk a három főszereplővel: Joannal, Hannával és Tanjával, a teljesen különböző személyiségű csajszikkal, akik tizenhat éves korukban megtudják: hármas ikrek. Édesanyjuk hátrahagyott levelének segítségével kiderítik, hogy az apjuk nem más, mint „Parrot”, azaz John Tana, a szuper népszerű „The Jeans” nevű rock zenekar szuper szexi frontembere. Sikerül az együttes amszterdami koncertjén találkozniuk vele, és elmondani neki az igazságot. Itt ér véget az első rész.

A második kötet alcímének a Paparazzók hálójában-t adta az író. Az Apa kerestetikhez (amibe itt beleolvashatsz!) hasonlóan pár nap történéseit öleli fel a sztori, és a legfontosabb eleme, hogy a lányok a szupersztár apával való találkozások miatt a média kereszttüzébe kerülnek. Ahogy kapcsolatba lépnek Parrottal, a sajtó rájuk cuppan, és valótlan cikkeket közöl róluk. Mivel Parrot egyelőre titokban akarja tartani ország-világ előtt, hogy Joan, Hanna és Tanja a lánya, jobb magyarázat nem lévén az újságírók rengeteg saját történetet gyártanak, melyek alaposan felforgatják a hármas ikrek életét és lelki világát. Megismerkedünk néhány új szereplővel is, például Mike-kal, Parrot jóképű, dögös asszisztensével, valamint Jasperrel, Hanna nagy szerelmével. Parrot azért titkolja, milyen szálak fűzik a három csajszihoz, mert meg akarja védeni őket – de pont ellenkezőleg sül el a dolog. És az apa jó szándékával alaposan összekuszálja a dolgokat…

Örök kérdés, hogy a média, főleg a bulvár meddig mehet el. Hiszen azt találnak ki, amit akarnak, azt írnak le, amit akarnak, és mindezt úgy tálalják, hogy minél több példányban keljen el a lap. Nyilvánvalóan nem foglalkoznak azzal, mekkora kárt tehetnek ezzel, amit azzal indokolnak, hogy a hírességek vállalták ennek az elviselését, ez a hírnév ára. De mi van akkor, ha olyanokat is belekevernek a játékba, akiknek semmi közük hozzá, és akikre ezzel hatalmas nyomást helyeznek? A szenzációhajhászás érdekében egyszerűen rájuk taposnak, és esetleg csak egy fotó kedvéért torpannak meg. Joan, Hanna és Tanja bekerül a bulvárlapokba, borzalmas dolgokat közölnek róluk, és ami még rosszabb: az apjuk tini szeretőiként állítják be őket. A lányoknak meg kell küzdeniük az állandó kérdezősködéssel, a paparazzókkal, a vakuk villanásaival, és azzal, hogy legjobb barátnőik kihasználják a hirtelen jött hírnevüket. Ráadásul kettejük életébe beköszönt a szerelem, és a titkok itt is okoznak több igazán szerencsétlen fordulatot.

De vajon tényleg szerves része a hírnévnek a botrány és a bulvár? Vajon tényleg hozzá kell tartoznia a sztárok mindennapjaihoz, hogy bujkálnak a paparazzók elől? Vajon tényleg joga van a médiának a saját szemüvegén keresztül közölni a „valóságot”? Tény, hogy ma nem lehet ismertnek maradni e nélkül – ha valaki nem szerepel a címlapon egy nagyot robbanó szalagcímmel, az nem létezik. Legalábbis a többség számára ismeretlen. Az íratlan szerződés a sajtó és a hírességek között oda-vissza működik és létkérdés mindkét fél számára. Éppen ezért fordulhat elő, hogy pozitív és negatív irányban is képesek befolyásolni egymást. A Lucky Girls 2. elsősorban a rossz oldalt mutatja be – azaz azt a ferdítést helyezi a középpontba, amelyben semmi más nem számít, csak az eladott példányszám.

Ugyan csupán pár napról van szó, de a nem kívánt ismertség és reflektorfény rengeteg kárt okoz. A bulvárral szemben talán a legjobb eszköz az őszinteség, bár természetesen néha ez sem elég. Viszont ha az adott híresség kiáll a nyilvánosság elé tisztázni egy félreértést, akkor a sajtó egy újabb szenzációig visszavonulót fúj. Joan, Hanna és Tanja is megtanulja, hogy az őszinteségnél nincsen járhatóbb út, és Parrot is felismeri, hogyan védheti meg a gyermekeit, a családját.

A Lucky Girls 2. úgy vezet végig pár nap tinédzser őrületén, hogy közben a legmagasabb hegycsúcsoktól a legmélyebb tengerfenékig bejár mindent, és az olvasó alig várja a megnyugvást, hiszen Joan, Hanna és Tanja igazán megérdemlik az apjukat, egymást, a boldogságot. Érezhetően nem a második rész lesz az utolsó a sorozatban, és még többször izgulhatunk a szerencsés hármas ikrekért, a Lucky Girlsért.

- Mészáros Dorottya ajánlója -A könyvet - melyet megrendelhetsz webboltunkban, vagy pedig megtalálsz a Pagony boltjaiban - 14 éven felülieknek ajánjuk.

Kapcsolódó termékek