A legjobb orvosság szívsajgásra

Olvasd el Bezzeg Soma meséit!

Minden napra jut egy nagy baj? Vagy nem is olyan nagy, de azért az is lehetne? Bezzeg Soma életében szinte minden nap ilyen. Szerencsére mindig van, aki a segítségére siessen, és ő is örömmel segít másoknak, hiszen tudja, milyen nehéz, amikor… minden olyan nehéz.

 

borito.jpg

Mindenkinek vannak nehezebb napjai, a tipikus bal lábbal ébredős napok, mindenkinek vannak emlékei, amikre nem szívesen gondol vissza, folyamatos stresszhelyzetek követik egymást az életünkben, és néha legszívesebben utcára se mennénk, amikor úgy érezzük, semmi nem jön össze. Nem kell felnőttnek lenni ahhoz, hogy ezek az érzések és helyzetek ismerősek legyenek, a gyerekek, még ha védettebb helyzetben vannak is, éppúgy átélnek mindennapi problémákat (és persze nekünk sem kell gyereknek lenni, hogy a hozzájuk hasonló energiával hisztizzünk, ha valami nem úgy sül el, ahogy terveztük). 
Keresd itt a Bezzeg Soma szívsajgását!

Ilyen helyzetekkel találkozik nap mint nap Bezzeg Soma is, Pitypalattyfalva kedves kis lakója. Pittypalattyfalva egy szinte mesebeli hely, és kicsit mindenki felismerheti benne saját szűkebb-tágabb közösségét. Somában pedig mindenki egy kicsit saját magát: néha búskomor, néha makacs, de van, hogy örömében ugrándozik, és bármit megtenne a barátaiért. Tele van szeretettel, de szívsajgását néha már a gondűző, vendégmarasztaló, emlékidéző, derűhozó mentatea sem tudja enyhíteni.

01.jpg
Ragányi Ágnes illusztrációi

Például amikor Csakazértis a padlásra költözik, és Bezzeg Soma úgy dönt, csak azért is kihúzza Szomszéd Bazsi levenduláit a közös kertjükből, és inkább mentát ültet a helyére. De egy kis baráti noszogatásra talán sikerül Csakazértis jelenlétét pozitív irányba fordítani, és makacskodás helyett például csak azért is célba érni a futóversenyen. De van olyan nap, amikor az emlékekből van elege, és Végevan érkezése kavarja fel a mindennapok nyugalmát – mert egyszer sajnos vége van a nyárnak is, és olyankor jó, ha az embert felderítik a barátai, és emlékeztetik, hogy nem szabad beengedni az emlékekbe a Végevant – hiszen ha végre itt az ősz, akkor itt a szüret is, és a csipkeszörp!

Értitek már, miért kicsit mesebeli, kicsit pedig környékbeli ez a Pitypalattyfalva? Mintha ugyanazok a fránya alakok járnának házról házra a mi utcáinkban is!
Itt a kötet első meséje, olvassatok bele!

02.jpg

És ki az, aki ennyire segítőkész és jó barát, aki mindig megoldást talál a “nagy világvége hangulatú séták” ellen? A bátor, inspiráló, megoldásokat kereső Szöszke Babka! Amint Bezzeg Soma feje fölé borús felhők gyülekeznek, és már a mentatea sem segít elűzni őket, mindig hoz egy kis vidámságot és néhány jó ötletet, hogy túllendüljenek az adott problémán! És ha néha napján ő kerül a felhők alá, Soma sem tétlenkedik, és mindent megtesz, hogy felhőtlen boldogságot hozzon barátja napjába.

Ez a kis könyv segít abban, hogyan kezeljük a nehezebb napokat, utat mutat a stresszhelyzetek feloldására, szívhez szóló, bátor történetekkel megmutatja, milyen fontosak az őszinte barátságok, és hogy mennyire fontos viszonozni a szeretetet, amit a körülöttünk lévőktől kapunk.

Csák-Nagy Kriszta első könyvéből megismerhetjük Pitypalattyfalva összetartó közösségét, Ragányi Ágnes különleges, nyomatszerű rajzai pedig még inkább segítenek derűsebben látni a világot egy borús napon.

Szerezd be itt!